Íme Orbán Viktor legfontosabb bejelentései az Árvízinfón: ezeken a helyeken a legnehezebb most

INSIDER
Létrehozva: 2024.09.14.
Módosítva: 2024.09.14.

Akiknek az élete egy 24 órás szolgálat: a Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány fogyatékkal élő gyermekek szülein segít

A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány olyan szülőknek szeretett volna egy kis szabadidőt adni, akiknek az élete egy 24 órás készenléti szolgálat.

Lillafüreden gyűlt össze különleges szülők egy kisebb csoportja, akiket a Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány invitált meg ide. Gyermekkorban szerzett vagy születés óta fogyatékossággal élő gyermeket nevelő szülők jöttek össze.

A Mentor Doktor az Aktív Életért Alapítvány azoknak próbál segíteni, akik családban nevelnek halmozottan súlyos fogyatékos gyermekeket, de van olyan, aki a testvérét gondozza. A cél a további romlás megállítása, illetve a folyamat visszafordítása is lehetséges a szekunder prevencióban. A halmozottan hátrányos helyzetű családok, a beteg gyermeket nevelő szülők élete egy állandó készenlét. 

Ez a társadalmi csoport kissé láthatatlan, az, hogy nem találkozunk velük sűrűn, nem jelenti, hogy nem létezik ez a probléma.
- Legyünk őszinték, azért nem tudunk róluk, mert nem találkozunk velük nagyon gyakran. Ha viszont felkaroljuk ezt a problémát, akkor azt gondolom, meg tud ez változni, jó irányban. Nagyon hiszek az emberekben - mondta Prof. Dr. Gellér László.

"Ezek az emberek tették a dolgukat kezdettől fogva, csak nem mindig kerül ez reflektorfénybe. Nagyon hálás vagyok, hogy a többszörösen sérült gyermekek szüleire is ráirányul a figyelem. Olyan erőt kaptunk, látva ennek a közösségnek a vidámságát, ami példaértékű. Mi kaptunk tőlük, nem pedig ők tőlünk" - véli Prof. Dr. Gellér László.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek