Létrehozva: 2024.08.13.
Módosítva: 2024.08.13.

Rettegnek a lakók, megint lángba borult a csepeli kísértetház

Az elhagyatott, lerobbant házban többen is élnek, az épület pedig nem először gyulladt ki. A környékbeliek rettegnek.

Több utcányi távolságra is látni lehetett azt a hatalmas tüzet és a fullasztó füstöt, ami szombaton (augusztus 10.) reggel tört a magasba a csepeli Tas utcában. Úgy tudjuk, hogy a késő hajnali órákban egy nagyobb épület egyik szobája kapott lángra, a tűz pedig pillanatok alatt továbbterjedt, hamarosan pedig már az egész tetőszerkezet masszívan lángokban állt.

Az épületből felszálló masszív füstöt még több utcányi távolságra is látni lehetett Fotó: Ripost

Kigyulladt a mintegy háromszáz négyzetméter alapterületű épület Budapest a XXI. kerületében, a Tas utcában. Az ingatlan tetőszerkezete teljes terjedelmében égett. A főváros hivatásos tűzoltói hét vízsugárral eloltották a lángokat 

- közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A környékbeliek elmondása szerint nem csak az utcában, de az egész környéken, sőt, nagyjából kilométeres körzetben durva füstszag terjengett, volt olyan rész, amit szinte fullasztó ködként lepett be a füst. 

Lapunk úgy értesült, hogy az épületben nem először keletkezett tűz, egyszer már tavaly is kigyulladt. A ház, bár hivatalosan jó ideje lakatlan, a gyakorlatban több hajléktalan lakhelyéül is szolgál. Úgy tudjuk, hogy a tűz pillanatában is voltak bent, őket a tűzoltóknak kellett kimenekíteni a lángoló épületből.

Az épület tetőszerkezete szinte teljesen megsemmisült a lángokban Fotó: Ripost

Sokan azt beszélik, hogy az épület zsúfolásig tele van felhalmozott lomokkal és valószínűleg szeméttel is, így nem kizárt, hogy nem csak most, de korábban is ez gyulladt meg. 

A helyiek félnek, hogy a tűz egyszer továbbterjed a többi családi házra is.

Az az első ház a Tas utcában, utána viszont sorba vannak az épületek, ott családok élnek. Mi van, ha egyszer továbbterjed a tűz abból a lerobbant épületből? 

- tette fel a kérdést egy csepeli férfi. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek