Magyar Péter a migrációpárti brüsszeli szabályokat követeli

POLITIK
INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.08.25.

Perzselően forró napok jönnek, még megmutatja mit tud ez a nyár

Elmondjuk milyen időjárásra számíthatunk a következő napokban.

Vasárnap csak fátyolfelhők szűrik a forró augusztusi napsütést. Nem lesz eső. Délutántól északnyugatira fordul és megerősödik az ÉNy-i szél. 33-38 fok lesz - írja a Köpönyeg

LB_20240730_kanikuka_0018
Fotó: Ladóczki Balázs

Hétfőn a sok napsütést fátyol- és gomolyfelhők zavarják, de esetleg északnyugaton fordul elő zivatar. Erős marad a északias szél. Marad a 35 fok körüli országos hőség.

Kedden és szerdán folytatódik a hosszú, forró nyár sok napsütéssel. Alig lesz változás a hőmérsékletben, marad a 33-36 fok körüli nyaralóidő.
„Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást” - figyelmeztet dr. Pukoli Dániel.

Az országos tisztifőorvos a HungaroMet Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt. előrejelzése alapján az ország egész területére vonatkozóan másodfokú hőségriasztást rendel el 2024. augusztus 24. (szombat) 00.00 órától 2024. augusztus 30. (péntek) 24.00 óráig.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek