Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.08.20.
Módosítva: 2024.08.20.

Megszületett a döntés: egy órával később tartják meg az augusztus 20-ai tűzijátékot Budapesten

Most jelentették be: lesz tűzijáték, csak később.

Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője Facebook-oldalán közölte a jó hírt: megszületett a döntés, lesz augusztus 20-ai ünnepi tűzijáték Budapesten.

"Az operatív törzs egész nap intenzíven figyelemmel kísérte és óránként értékelte az időjárással kapcsolatos fejleményeket. 

A jelenlegi előrejelzés és tudásunk szerint szerint Budapest felett az esti órákban az időjárás kedvezően alakul, így a tervezett időpontban, 21 órakor megtartható a Szent István-napi ünnepi tűzijáték.

 Amennyiben váratlanul kedvezőtlen változás lesz az időjárásban, az operatív törzs azonnal be tud avatkozni, valamint haladéktalanul tájékoztatást ad. Számunkra az emberek biztonsága a legfontosabb!" – írta Facebook-bejegyzésében.

FRISSÍTÉS: egy órával később lesz tűzijáték

Nem sokkal a tervezett 21 órás kezdés előtt újabb bejegyzés jelent meg Kovács Zoltán Facebook-oldalán, mely a közelgő viharra hívja fel a figyelmet, valamint arra: egy órával később kezdik a tűzijátékot.

Kérjük a tűzijátékra érkezőket, hogy a következő fél órában húzódjanak fedett helyre. Az időjárás alakulásának függvényében 22 órakor tervezzük elindítani a tűzijátékot

 – olvasható a posztban. Kovács zoltán egy későbbi posztban megerősítette: 22 órakor valóban elkezdődik a tűzijáték.

"Mindenkinek köszönjük a türelmet! Az időjárási helyzet minden szempontból biztonságos, 22 órakor elkezdődik a tűzijáték."

Az augusztus 20-i ünnepi tűzijáték pirotechnikai eszközei a budapesti Margit hídon  Fotó: MTI Fotószerkesztőség/Balogh Zoltán

Mint ismert, a nap folyamán korábban az államtitkár arról beszélt: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések azt mutatják, hogy záporok, zivatarok valószínűek. Épp emiatt az a döntés született, hogy az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva az operatív törzs óránként értékeli a helyzetet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek