INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.08.21.

„A kórházban mondtam el, hogy meghalt a fia” - Sokkolta a hír a pestszentlőrinci tűz áldozatát

Zsolt lakásában néhány napja tűz ütött ki. A férfi nagymamája túlélte a tragédiát, de az édesapját nem volt ilyen szerencsés. A család még fel sem tudta fogni mi történt velük.

Ahogyan azt a Ripost megírta, tűzvész pusztított a 18. kerületi Igaz utcában augusztus 19-én egy földszinti lakásban, amiben egy idős férfi életét vesztette. A lakás tulajdonosa, Mende Zsolt György lapunknak elmesélte a tragédia részleteit és azt, hogyan próbálta kimenteni édesapját a lángok közül. A tűz keletkezésekor a nagymamája épphogy ki tudott jutni a lakásból, ő csak később tudta meg, hogy fia a lakásban ragadt, ahol végül életét vesztette.

A hálószobában keletkezett a tűz, ami végül egy ember halálához vezetett Fotó: Ripost

Engem a mamám riasztott telefonon, hogy ég a lakás! 

- mondta el korábban Zsolt, aki elmondta a lapunknak, hogy éppen a közelben lakó barátnőjénél volt, így haza tudott rohanni:

A lakásban csak a mamám és az édesapám volt. Amikor odaértem a kisszoba, ahol apukám volt teljesen lángolt. Én vizes rongyokat terítettem magamra, így próbáltam bemenni érte. Hallottam, hogy üvölt nekem: ”Égek, égek! Oltsál el, oltsál el!” - ezt kiabálta. Én visszakiabáltam, de egyszerűen akkora volt a forróság, hogy nem tudtam bemenni. Flakonba tettem vizet, azzal próbáltam enyhíteni a lángokat, de nem sikerült. Apa üvöltötte, hogy „Mentsél meg!” , de én nem bírtam… Végül megérkeztek a tűzoltók és a mentősök és ki kellett mennem a lakásból, a mentősöktől tudtam meg, hogy apa meghalt

Zsolt mindent megtett, hogy kihozza a lángok közül az édesapját Fotó: Ripost

Zsolt édesapja mozgáskorlátozott, így egyedül képtelen lett volna kijutni a lángoló lakásból

Apa még 2013-ban egy orvosi műhiba miatt megvakult, majd évekre rá elveszítette a lábát is

 – folytatta a gyászoló férfi.

„Amikor a tűz keletkezett a mama volt itt vele csak, de ő már 80 éves, szív és tüdőbeteg. Csoda, hogy ő saját magát elbírta és ki tudott menni a lakásból. Ő most nagyon rosszul van a kórházban kezelik, lehet, hogy nem is éli túl ezt az esetet és őt is elvesztem… Az utcán lévő haverok látták meg a füstöt, ők hívták a tűzoltókat és az egyikük segítette ki a mamát is, nekik nagyon hálás vagyok.”

 - fejtette ki Zsolt, aki arról is beszélt a Ripostnak, hogy a nagymama csak a kórházban tudta meg, hogy fia életét vesztette a tűzvészben.

A kórházi ágyon feküdt, amikor elmondtam neki, hogy apát nem tudtam kihozni, meghalt

 – meséli a férfi. 

A szomszédok utcán látták, hogy füstöl a lakás és hívták a tűzoltókat Fotó: Ripost

Egyelőre még egyikünk sem fogta fel a történteket, én egy barátomnál húztam meg magam, a nagyit pedig kiengedték a kórházból, ő rokonoknál van, de vár még rá pár kórházi látogatás

 – summázta Zsolt, aki szerint elképzelhető, hogy dohányzás miatt keletkezhettek a lángok, de ezt majd a szakértői vizsgálat fogja kideríteni.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek