Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.04.

Mi történik itt? Országszerte gyulladnak ki, robbannak fel autók

Igencsak furcsa és ijesztő dolgok történtek az elmúlt napokban országszerte: több városból is olyan hírek jöttek, hogy autók gyulladtak ki és robbantak fel.

A pénteki, augusztus 2-ai nap sem volt eseményektől mentes a tűzoltók számára. Több helyről is kaptak riasztást a katasztrófavédők, hogy autók gyulladtak ki, állnak lángokban, sőt, volt, amelyik fel is robbant! 

Országszerte mozgalmas napja volt a tűzoltóknak pénteken Fotó: Gé

Kora délután Budapest IV. kerületében, az újpesti Elem utcában csaptak fel a lángok, melyeket még néhány utcával odébb is lehetett látni, akár csak a robbanásokat hallani. Kigyulladt egy konténerszállító teherautó, mely az egyik szemtanú állítása szerint háromszor robbant, mire kiértek a tűzoltók. A fővárosi hivatásos tűzoltók eloltották a lángokat, mely addigra a jármű egészét – beleértve a motort és az utasteret is – beborította, majd hőkamerával átvizsgálták az autót és lehűtötték a felforrósodott részeket.

Hasonló eset történt Debrecen közelében, a Monostordűlői útnál, ahol egy időre lezárták a 4-es főút érintett szakaszát. Egy személygépkocsi motortere kapott lángra a 235-ös kilométerkőnél. A lángok, melyeket végül egy vízsugárral fékeztek meg a debreceni hivatásos tűzoltók, viszonylag hamar átterjedtek az utastérre. Úgy tudjuk, hogy a helyszínre mentőt is riasztottak.

Pokoli tűz ütött ki továbbá Szegeden, az M43-as autópálya Móra Ferenc hídi szakaszán, mely a Tisza felett halad át. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kisbusz az M43-as autópálya 16-os kilométerénél, az M5-ös autópálya felé vezető oldalon. A kora este keletkező tűz átterjedt az aljnövényzetre is. A szegedi hivatásos tűzoltók két vízsugárral fojtották el a lángokat. Az esetről videó is készült, melyet IDE KATTINTVA nézhetsz meg.

Egyes találgatások szerint a tűzeseteket az okozhatta, hogy elfolyt, elpárolgott a járművek hűtővize, ami a 35 fok közeli hőmérsékletben sajnos akár efféle tragédiához is vezethet.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek