Létrehozva: 2024.08.15.

Ellopták Milán személyazonosságát - aljas, amit tettek vele

Ha tehetné, visszafordítaná az idő kerekét egy budapesti férfi, hogy ne kövesse el azt a hibát, ami miatt azóta is kálváriát jár. Kalló Milán egy telefont szeretett volna venni a Marketplace-en, de egy facebookos adattolvaj hálójába került.

A legaljasabb módszerrel csapta be Kalló Milánt a közösségi médiában egy facebookos adathalász. A nő - legalábbis annak adta ki magát - a Marketplace-en keresztül fűzte be a fiatal férfit. Milánnak elromlott a telefonja, ezért a munkája miatt ideiglenesen szeretett volna gyorsan venni egyet a Facebookon. Sosem dőlt be senkinek előtte, ám az állítólagos eladó egy ügyes trükkel a bizalmába férkőzött. A pesti férfi azóta is bánja, ami ezután következett.

Milán a Facebookon talált rá a csalóra /
Milánra a Facebookon talált rá a csaló / Fotó: Media

„Korrektnek tűnt”

Milán június 30-án talált rá a Facebookon A. Sz. Evelin hirdetésére. „Egy régebbi telefont akartam ideiglenesen, ameddig a másik szervizben van. Beszélgetni kezdtem a nővel a telefon miatt. Azt állította, hogy ő Szederkényen lakik, ezért megegyeztünk, hogy elküldi nekem a készüléket Pestre” – részletezte Milán a Ripostnak.

„Azt beszéltük meg, hogy előre utalás után adja fel a csomagot, csak volt egy kis bökkenő. Hétvége volt és nemzetközi számláról akartam utalni, ő meg azt mondta, azt csak másnap írják neki jóvá, de semmi baj, ő elhiszi, hogy utalok és feladja hétfő reggel a csomagot” – folytatta a férfi. 

Korrektnek tűnt. Még a személyi igazolványa képét is elküldte nekem biztosítékként, mielőtt utaltam volna! Eddig sosem utaltam előre, de ezek után bíztam benne. Egy kicsit sem volt gyanús a helyzet

 – mondta Milán, aki azt javasolta, hogy csak akkor adja fel az eladó a címére a csomagot, ha a pénz már megérkezett. A azonban kötötte az ebet a karóhoz.

„Ragaszkodott hozzá, hogy feladja már előtte. Ekkor én is elküldtem neki a személyimről a képet, hogy megnyugtassam, nem kamuzok én sem. Életem legnagyobb hülyeségét követtem el” - húzta alá az áldozat.

A csomag nem érkezett meg és Milán gyanút fogott. „Másnap írtam a nőnek, hogy feladta-e a csomagot. Nem kaptam választ, de láttam a Marketplace-en, hogy újra árulja a telefont” – mondta.

A pesti férfi egy csoportban buktatta le a Facebookos csalót /
A pesti férfi profiljával kezdett mindenfélét árusítani a facebookos adathalász / Fotó: Facebook

„Csak pislogtam”

Gyorsan nyomozni kezdett a nő után a Facebookon. Akkor jött rá: átverték. Előtte legalább 6 embert csapott be a nő, nekik sem érkezett meg a csomagjuk – Milán viszont még ennél is rosszabb helyzetbe került. Egy üzenetet kapott ugyanis egy idegentől: ráírt egy áldozat. 

Azt kérdezte tőlem, hogy feladtam-e a medencét. Csak pislogtam, hogy mi van?! Beszéltem vele és az illető egyszer csak elküldte a személyim fotóját. A csaló ellopta a személyazonosságomat! Az én nevemben árusít különböző dolgokat. Visszaélnek az adataimmal!

 - jött rá Milán.

Rögtön a II. kerületi rendőrségre ment, és feljelentést tett. Öröm volt az ürömben, hogy a pénz még nem került át a címzett számlájára – gyorsan visszavonta az utalást.

A csaló fiókot jelentette a Facebookon, de újakat létesítettek Milán nevével és fotójával. „Két hétig azt hittem, megoldódott a helyzet, de nem! Egyre többen írtak rám, mert azt hitték, hogy én vagyok az eladó, a nő Facebook-profilt hozott létre a nevemmel és a képeimet is ellopta! Azt is letiltotta a Meta, de újabbat csinált. Nem győztem magyarázkodni, hogy nem én vertem át őket!” - mondta elkeseredetten a fiatal férfi.

Milán szerint több profilt is létrehozott az alak, végül ráírt, hogy lelepleződött /
Milán szerint több profilt is létrehozott a csaló, akinek végül megírta, hogy lelepleződött / Fotó: Facebook

A károsultak azóta is folyamatosan bombázzák Milánt, hogy átverte őket: legalább 22 károsult lehet. 

A legszörnyűbb, hogy már nem tudok mit tenni, valószínűleg ebben a percben is befeketítik a nevemet! A személyi, amit mutatott nekem a nő akkor, az is biztosan lopott volt

 – zárta szavait Milán.

Kerestük a Budapesti Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették: eljárást indítottak. "Megkeresésére arról tájékoztatjuk, hogy a BRFK II. Kerületi Rendőrkapitányság feljelentés alapján közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen" - válaszolták. 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek