INSIDER

Szerző M. N.

Létrehozva: 2024.08.27.

Till Tamás eltűnésének rejtélye talán megoldódott, de ezeket a fiatalokat a mai napig keresik

Rejtélyes eltűnések, hátborzongató részletek és ellenmondó vallomások. Augusztus 30-án lesz az eltűntek világnapja, amikor azokról emlékezünk meg, akiket még mindig nem találnak. Sajnos több magyar fiatal is van köztük.

Mindenki ismeri az arcukat, de senki sem tudja hol vannak – Magyarországon több olyan eltűnési eset van, ami évtizedek óta húzódik. Ezeknek az embereknek a keresési fotóját korábban tejesdobozokon, újságokban, de még plakátokon is lehetett látni, így a legtöbben már megismernék őket. Mégis, mintha a föld nyelte volna el mindegyiküket…. Augusztus 30-án az eltűntek világnapját tartjuk, ennek alkalmából összegyűjtöttük a leghíresebb magyar eltűnéseket. 

Barbarát a családja azóta is várja haza Fotó: Facebook

Belezuhant a Tiszába vagy elcsalták?

Vitéz Barbara neve talán mindenkinek ismerős, ugyanis ügye hatalmas port kavart annak idején. Az akkor 15 éves csinos, fiatal lány még 2016. november 25-én tűnt el, amikor a barátaival találkozott. A tragikus napon a lány bulizni ment Zenta belvárosába. Azonban baj történhetett, mivel az édesapját a társaság egyik tagja azzal hívta fel az este folyamán, hogy Barbi otthagyta őket. Később a rendőrség vonult ki a családhoz és azt közölték: a lányuk a társaság szerint a hídpillérről a Tiszába zuhant és meghalt. A család nem hitte el ezt a történetet, végül magánnyomozót fogadtak, de a magyar rendőrség és az Interpol is körözni kezdte a lányt. Az eltűnés részletei teljesen homályosak, ugyanis a bulizó fiatalok is egymásnak ellentmondó vallomásokat tettek. A szülők szerint lányuk igenis él, csak Bu­dapestre csalták, és eltűnése mögött egy borzalmas titok lappang, amit többen is a lány halálhírével próbáltak eltussolni.

Három milliót kap az, aki megmondja, hol van Dávid

Ackermann Dávidnak már több mint 14 éve, 2009. szeptember 11-én veszett nyoma. Eltűnése előtt a barátaival volt a Margitszigeten, ahol – a beszámolók szerint – egy idő után elvált a csapattól és azóta senki sem látta őt. Az egyik eltűntkereső alapítvány már pénzjutalmat, 3 millió forintot is felajánlott annak, aki a fiú nyomára vezet. 

Az akkor 18 éves Dávid aznap délután 5 óra körül indult el Budapestre vecsési otthonukból. Elköszönt édesanyjától és megígérte, hogy estére hazaér. Eltűnése előtt közvetlenül a barátnőjével és annak barátaival kimentek a Margitsziget egyik mólójához, ahol este 8 óra tájt még sétálgattak és beszélgettek. Nem sokkal később Dávid annyira lemaradt, hogy teljesen elszakadt a társaságtól. Amikor a barátok keresni kezdték a fiút, már sehol sem találták. A mobiltelefonja ki volt kapcsolva, pénztárcáját pedig a helyi rendőrség előtti padon találták meg. Telefonjára végül egy hajléktalan férfi bukkant rá, a kijelzője össze volt törve. Az eltűnés körülményeiről a bulizó barátok is eltérően nyilatkoznak. 

A fiú élő körözését ITT tudod megnézni. 

Mindössze 18 éves volt a srác, amikor eltűnt Fotó: Ackermann DÁVID-ot keressük / Fb 

Gyilkosság áldozata lett a fiatal focista? 

A 17 éves Strehó Gergő eltűnése sokakat foglalkoztatott, ugyanis olyan, mintha a fiú egyszerűen köddé vált volna. Ahogyan az ismeretes, 2006. február 11-én este tűnt el, amikor a Hajógyári-szigetre indult szórakozni, viszont, mivel nyitás előtt értek oda a szórakozóhelyhez, Gergő azt javasolta a haverjának, hogy menjenek inkább haza. A barát beszámolója szerint az Árpád híd budai hídfőjéhez közeli szigetbejárón távoztak, majd a Duna partján sétáltak tovább. Strehó barátja egy bokorhoz vonult félre, ekkor látta utoljára a fiatal focistát. A rendőröknek azt mondta, úgy gondolta, Strehó taxival hazament. Végül ez nem történt meg. Próbálták hívni Gergőt, de egy idő után telefonja már ki se csöngött. Akkor a rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálta az ügyet.

Azonban 2012-ben óriási fordulat történt. A hatóságok elfogták a Hajógyári-szigetet uraló Vizoviczki Lászlót, majd vizsgálni kezdték a szigethez köthető eltűnéseket és haláleseteket. Végül Strehó Gergő ügyében emberölés miatt indult nyomozás, ami egyelőre ismeretlen tettes ellen folyik.

Élő körözését ITT tudod megnézni. 

Strehó Gergő 2006. február 11-én tűnt el, nyomtalanul. Fotó: Bors

24 éves titokra derült fény 

Till Tamás keresési fényképe körbejárta egész Magyarországot, de hiába. Nemrég kiderült, hogy mindvégig az eltűnési helyétől pár kilométerre volt a teste. A 11 éves Tamás 2002 május 28-án tűnt el Baján. A szülei elengedték a közeli vadasparkba kerékpárral, majd a lelkére kötötték, hogy időre legyen otthon. Amikor a fiú nem ment haza időben, keresni kezdték - és sehol sem találták. Kerékpárját az eltűnése után három hónappal találták meg egy közeli tanya szegletében, egy fánál. 

A szülők végig reménykedtek, hogy Tamás él Fotó: Bors

Végül 24 évvel később fény derült a titokra. A rendőrség közölte: jelentkezett a hatóságnál egy férfi, aki annak idején, fiatalkorukban barátjával együtt korábban pont azon a telken dolgozott egy vállalkozónak, ahol megtalálták a kerékpárt. A vállalkozó az egyik napon külön felkereste a két fiút, hogy azonnali munkára hívja őket, de végül csak az egyikük ment el vele. Betonoznia kellett, amiben a telek tulajdonosa is segédkezett. Ekkor találta meg a fiú a nejlonba csomagolt holttestet, amit bebetonoztak az aljzatba. Évekkel később a vállalkozó és neki dolgozó fiatal is öngyilkos lett. A DNS-vizsgálat jelenleg is tart, de a rendőrség szerint csaknem bizonyos, hogy Till Tamást találták meg. A szülők azonban változatlanul reménykednek, hogy a fiuk él és mindaddig nem hiszik el, hogy meghalt, amíg a vizsgálat minden kétséget kizáróan ki nem mutatja, hogy a valóban a gyermeküket találták meg. 

Nézd meg a Bors videóját Till Tamás rejtélyéről!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek