Létrehozva: 2024.08.03.
Módosítva: 2024.08.03.

Nem Till Tamás az egyetlen fiatal, akinek titokzatos körülmények között veszett nyoma - ezeket a gyerekeket még keresik

Till Tamás ügye mellett több rejtélyes eltűnés is lázban tartotta az országot. Mátét és Dávidot a mai napig keresik, Niki gyilkosát pedig 26 éve nem találják. A Ripost most összeszedte a legtitokzatosabb gyermekeltűnési ügyeket.

Napok óta az egész országot lázban tartja a hír, miszerint egy bajai tanyán megtalálhatták a 24 éve eltűnt 11 éves kisfiú, Till Tamás holttestét. Ismeretes, a fiúcskának rejtélyes körülmények között veszett nyoma 2000 május 20-án: biciklivel indult el otthonról az 5501-es úton, azonban céljához, egy vadasparkba már nem ért el, ahogyan haza sem ment többé. 

Till Tamás holttestét 24 év múlva találták meg   Fotó: Mediaworks Archív

Lehet, örökre sírba szállt Till Tamás halálának titka

A rendőrök hat hét múlva ugyan megtalálták a biciklit, Tomikát azonba nem. Hiába hallgattak ki az elmúlt évtizedekben többszáz embert, a rendőrség nem jutott közelebb a rejtély megoldásához. Az áttörés végül idén júniusban jött el, amikor a rendőrök bejelentést kaptak, miszerint a fiú holtteste egy bajai tanya betonalapzatában fekszik. A történtek óta a tanya tulajdonosa, W. József meghalt, pár éve önkezével vetett véget életének, ahogyan annak a két férfinek az egyike is, akiket József korábban megkért arra, hogy ássanak el egy gyanúsan bűzlő zsákot a telken, majd fedjék le betonnal. Így a titok lehetséges, hogy örökre a sírba szállt Józseffel együtt. Azonban korántsem Tomi eltűnése az egyetlen rejtélyes ügy, melynek a végére nem került pont. 

Máig rejtély, ki a gyilkosa a tündéri iskoláslánynak, Szathmáry Nikinek   Fotó: Mediaworks Archív

Máig nem találják Szathmáry Niki gyilkosát

Immáron 26 éve annak, hogy az akkor hét és fél éves, első osztályos, mosolygós gyulai kislány, Szathmáry Nikolett nem ért haza néptáncóráról. A kislány aznap, 1998 január 14-én még elindult hazafelé, útközben össze is találkozott orvosával, akivel a helyi ABC-ig együtt ballagtak. Azonban itt elváltak útjaik, és a kislányt soha többé nem látták élve. A gyermeket évekig eltűntként keresték, mígnem 2001 február 20-án a Csabai út mellett nádvágók meg nem találták a zsákba rejtett maradványait. Az ügyben azóta is emberölés miatt nyomoznak, és bár időközben 3 millió forintos nyomravezető díjat is kitűztek, ezidáig nem találták meg a kisiskolás gyilkosát. 

Mentőkocsiból rontott ki, azóta sem találják Mátét

Éppen a 18. életévét töltötte be Döbrentei Máté Viktor, amikor 2004 január 3-án Budapesten nyoma veszett. Mint ahogyan ezt anno a Ripost is megírta, a fiatal átutazóban volt a fővárosban, utoljára a Teve utcában látták: akkor zavart állapotban öngyilkossággal fenyegetőzött, ezért mentőt hívtak hozzá. Utolsó ismert megmozdulása hátborzongató volt: felkapta hátizsákját, kirontott a rohamkocsiból, majd elmenekült. Édesanyja soha többé nem látta fiát, aki azóta már a 38. életévét töltené. Azonban a rejtélynek itt nincs vége, az azóta eltelt húsz évben ugyanis elvileg kétszer találkoztak Mátéval: egyszer egy buszon bukkant fel, itt egy ismerős szúrta ki a fiút. Azonban állítása szerint, ahogy találkozott a tekintetük, Máté elkapta az övét, és ezután hiába rótta az útvonalat Máté édesanyja, nem találkozott fiával. Másodjára Kaposváron bukkant fel egy ismerős szerint, aki elmondta: beszélt is Mátéval. Akkor állítólag a férfi üzent is az édesanyjának: azt mondta ismerősüknek, hogy adja át az asszonynak, hogy jól van. 

A legtitokzatosabb: a Margitszigetről tűnt el Dávid

2009 szeptember 11-én tört keresztbe az Ackermann család élete. Gyermekük, az akkor 18 éves Ackermann Dávid ugyanis egy vidám, barátokkal töltött program után soha nem tért haza. Aznap Dávid a Margitszigetre ment a barátaival, hogy elbúcsúztassák az Új-Zélandra költöző barátnőjét, Ágit. A csapat ezután a szigetről a Hősök terére indult, de mivel Dávid Ágin kívül senkit nem ismert a bandából, a csapatnak későn esett le a hátborzongató valóság: Dávid nincsen velük. A fiút azóta sem látta senki, telefonján sem lehetett többé elérni. A készüléket később megtalálták összetörve egy, a szigeten lévő mólótól 50 méterre. Bár Dávidot 15 éve keresik, családja azóta sem adta fel a reményt, hogy egyszer ismét átölelhetik fiukat. 

Till Tamás holttestének megtalálásáról videónkból tudhatsz meg többet:

Mindig van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a 112-es segélykérő számot! Ingyenes lelki elsősegély telefonszám mobilról is: 116-123, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek