Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.28.

Emelték a riasztás fokozatát: brutális kánikula jön, nincs menekvés

Néhol zivatarok is előfordulhatnak, de nem hoznak érzékelhető enyhülést.

A következő napokban is kitart a kánikula, 36 fokig melegedhet a levegő hőmérséklete az előrejelzések szerint. Néhol zivatarra is készülni kell!

nyár napsütés napszemüveg hőség meleg
Péntekig biztosan kánikula lesz! (Fotó: Pexels)

Szerdán derült idő lesz, helyenként gomolyfelhők és fátyolfelhők megjelenésével. Csak elszórtan alakulhat ki zápor, vagy zivatar. Az északkeleti szél több helyen élénk lesz. A hőmérséklet hajnalban 14-21 fok között alakul, délután pedig 30-36 fokra számíthatunk. A HungaroMet Nonprofit Zrt. elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok miatt Baranya, Somogy, Vas és Zala vármegyére, hőségriasztás fokozatát pedig másodfokúra emelte Békés vármegyében.

Nem szabadulunk a hőségtől! (Fotó: met.hu)

Csütörtökön többnyire napos és száraz időre van kilátás, helyenként gomoly- és fátyolfelhők jelenhetnek meg, de csak néhol fordulhat elő egy-egy zápor, vagy zivatar - írja a Köpönyeg. Az északkeleti, északi szél sok helyen megélénkül. Délután 30-36 fok lesz.

Pénteken strandidő várható, a hőmérséklet eléri a 34-36 fokot. Az ég nagyrészt derült lesz, kevés felhővel. Az északkeleti szél helyenként élénk lehet, ami enyhíti a forróságot.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek