INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.08.16.

Bulizók a Dunában: százezres büntetést is kaphat a szervező

Az Ördög-árok torkolatánál buliztak fiatalok, akiket a vihar miatt lezúduló víz a Dunába sodort. Csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj. A buli szervezője ellen a rendőrség eljárást indított. Dr. Borbély Zoltán ügyvédet kérdeztük, milyen büntetés várhat rá.

Mint arról a Bors elsőként beszámolt, augusztus 15-én hajnali 3 óra környékén bulizó fiatalokat sodort a víz a Dunába az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Ördög-árok nyílásánál, akik közül többeket eltűntként kerestek. Szerencsére kiderült, hogy akik nem voltak meg, már korábban elmentek a buliból és otthon szunyókáltak. Hárman azonban könnyebben megsérültek. A buli egy, a közösségi oldalakon szervezett after party volt, melynek ötletgazdája felelősségre vonható a történtekért.

Az after party résztvevői közül többeket a Dunából kellett kihalászni (Fotó: Bors)

A körülmények tisztázása érdekében a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást

– közölte a rendőrség a csütörtök hajnali eseményekkel kapcsolatban. Mivel az eseményt az egyik közösségi oldalon szervezte meg valaki és olyanok is voltak, akik sérülést szenvedtek, amikor a vihar és az esővíz a Dunába sodorta őket, felmerül a kérdés, hogy a szervező milyen mértékben hibás a történtekért.

Ezzel kapcsolatban kerestük meg Dr. Borbély Zoltán ügyvédet, aki lapunknak elmondta: „Ez gyakorlatilag foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés lehet a szervező részéről, ami nagyon leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az ő tevékenysége révén közvetlen veszélybe kerültek az emberek. A lényeg, hogy nem volt komolyabb sérülés, de közvetlen veszély igen, hiszen többen is a Dunába estek.” Hozzátette:

Ez pontosan ugyanaz a büntetési tétel, mint a közúti baleset gondatlan okozásának vétsége, csak itt nem kell hozzá sérült, elég a közvetlen veszély.

A Bors elsőként számolt be az Erzsébet híd budai hídfőjénél található Ördög-ároknál történtekről Fotó: Bors

A finoman szólva szokatlan kimenetelű after party következménye miatt a szervezőt akár szabadságvesztéssel is büntethetnék, de úgy tudjuk, ez nem jellemző. Általában pénzbüntetést szoktak kiszabni, esetleg felfüggesztett szabadságvesztést, az eset súlyosságáról függően.

Érdekes kérdés, hogy a foglalkozás eltiltásakor ebben az esetben milyen foglalkozásról van szó

– jegyezte meg Dr. Borbély Zoltán, akitől megtudtuk, hogy akár százezres nagyságrendű is lehet a pénzbírság mértéke, ez azonban olyan sok mindentől függ, hogy egyelőre kár találgatásokba bocsátkozni a büntetés kiszabását illetően.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek