INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.16.

Újabb riasztást kapott az ország, 43 fokkal sokkol a kánikula

Harmadfokú hőségriasztás van érvényben, de zivatarokra is készülni kell!

A következő napokban is 40 fok körüli hőmérsékletet mérhetünk, ugyanakkor egyre több helyen alakulnak ki zivatarok az előrejelzések szerint.

Perzselő napok jönnek! (Fotó: Pexels)

Kedden ismét sok napsütéssel indul a nap, majd délután zivatarok törhetnek ki. Rendkívül meleg lesz: a csúcsérték eléri a 35-43 fokot. A HungaroMet Nonprofit Zrt. az egész országra elsőfokú riasztást adott ki a zivatarok veszélye miatt, valamint harmadfokúra emelte a figyelmeztetést a hőség miatt Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Fejér, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna vármegyében. Utóbbi területeken a napi középhőmérséklet 29 fok felett alakulhat, míg az ország többi részében 27 fok feletti középhőmérséklettel kell számolni.

Folytatódik a kánikula! (Forrás: met.hu)

Szerdán perzselő napsütésre van kilátás, majd estétől elszórtan záporok, zivatarok fordulnak elő. Rekkenő hőség lesz 35-40 fokkal. Aznap is az egész országban hőségriasztás van érvényben, de akkor már csak három vármegyében, Bács-Kiskunban, Békésben és Csongrád-Csanádban él a harmadfokú figyelmeztetés.

Csütörtökön és pénteken folytatódik a hőhullám sok napsütéssel, de mindkét nap előfordulhat elszórtan zápor, zivatar - írja a Köpönyeg. Egyelőre marad a 33-40 fokos csúcsérték.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek