INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.06.

Tízpontos vélemények: így látják olvasóink a rollereseket

Nem fogod elhinni, milyen karakán véleményeket osztottak meg velünk. Sokan veszélyesnek tartják az ezzel az eszközzel közlekedőket.

Mióta megjelentek az elektromos rollerek a piacon, azóta ez nemcsak egy jó sportolási és közlekedési lehetőség, hanem egy olyan téma is, mely megosztja az embereket. Ha a használókat nem emeljük ki, akkor még mindig ott vannak azok, akik szerint semmilyen jogszabály nem korlátozza eléggé a használatukat és az a tábor, akik össze-vissza közlekednének vele, ahol csak tudnak.

Sokan még az alapvető biztonságra sem figyelnek oda, amikor rollerrel közlekednek. (Képünk illusztráció – Fotó: Máté Krisztián)

Mivel az utóbbi időkben rengeteg baleset is köthető a gyors járműhöz, mely a gyalogosokra is veszélyes, megkérdeztük a Ripost olvasóit, hogy ők mit gondolnak a témával kapcsolatban. A Facebook-on feltett kérdés így hangzott: „Téged zavarnak a rolleresek?” Rengeteg választ kaptunk, melyeket összeszámolni is nehéz, így most a teljesség igénye nélkül, kigyűjtöttünk párat.

„Aki normálisan közlekedik, az nem zavar, de többnyire nem foglalkoznak olyan apróságokkal, mint a KRESZ vagy bármilyen alapvető közlekedési norma.”

Engem csak az zavar, hogy nekem nincs. Akinek van, használja egészséggel!

„Igen, zavarnak, főleg, amikor egyszer csak ott teremnek a zebrán. Úgy néznek ki, mint egy gyalogos, olyan tempóval haladnak, mint egy kerékpáros és bárhol felbukkanhatnak, ami mindenkire nézve nagyon veszélyes.”

Igen, mert rengeteg balesetet okoznak és még csak vissza se néznek.

„Nem lenne zavaró, ha meglenne hozzá a közlekedési kultúra. Gyermekként mi is rollereztünk, de nem viselkedtünk így. Manapság az úttesten haladó rolleres versenyez az autókkal, aki a járdán megy, szlalomozik a gyalogosok között, a vonaton elfoglalják a négyüléses helyeket vagy a bicikliseknek kijelölt állóhelyeket.”

Nagyon zavaróak, mert bele sem gondolnak, hogy mennyire veszélyes, hogy ott vannak.

„Igen, főleg mióta a fiatalok már kettesével állnak fel rájuk és úgy száguldoznak. Nem is beszélve azokról a szülőkről, akik a kisgyermeküket maguk elé állítva száguldoznak.”

Ilyen tempónál egy pillanat is elég, és máris kész a baj.

„Igen, de nemcsak ők, a biciklisek is, legalábbis akkor, amikor a járdán vagy a zebrán száguldoznak.”

Nagyon várom már az új KRESZ-t, amiből a rolleresek sem maradnak majd ki.

„Igen, főleg a fejhallgatós rolleresek, akik se nem látnak, se nem hallanak a forgalomban.”

Nagyon zavar, mert a rollerezés nagyon jó dolog, de ahogy itthon rollereznek az emberek, az borzalmas.

„Bár engem nem zavarnak, szerintem sem közlekednek biztonságosan.”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek