Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.07.17.

Titkos vidéki szabadstrandok, amikről nem tudtál: ide menj a családdal, ha nem akarsz belépőjegyre költeni

Országunk tele van titkos gyöngyszemekkel, ahol ingyen is fürödhetünk, sokról azonban nem is tudnak az emberek. A szabadstrand szépsége éppen ebben rejlik, hiszen így elkerülhetjük a tömeget és pénzt is spórolhatunk a csodás partokon. Mutatjuk a mi kedvenceinket.

Ha nyár, akkor Balaton, azt azonban kevesen sejtik, hogy az országban számos olyan hely van a magyar tengeren kívül is, ahol csobbanhatunk a hűs vízben. Szinte az ország minden pontján van szabadstrand, ahol biztonságban fürdőzhetünk a családdal. Mutatjuk a legjobbakat!

szabadstrand IMG_2150
Az Alföld kiváló lehetőséget nyújt azoknak, akik szívesen fürdenek a Tiszában vagy a Körösben  Fotó: Tábori Szilvia

Az Alföld gyöngyszemei: ezeken a helyeken fürödhetsz ingyen a Tiszában és a Körösben

Bár sokan a kiváló termálfürdőiről ismerik az Alföldet, rengeteg lehetőség van szabadvízi fürdésre is, ahol hidegebb vízben hűsölhetünk, ráadásul ingyen. 

  1. Ha valaki a Dél-Alföldön szeretne csobbanni egy jót, akkor érdemes a Mindszenti Tisza-parti szabadstrandra kilátogatnia. A Szegedtől alig egy órányira, Hódmezővásárhelytől pedig csupán 20 percre fekvő strandon a hűs Tiszában fürödhetünk. Homokos partja kényelmes a napozáshoz is, fokozatosan mélyülő partszakasza pedig minden korosztálynak jó lehetőséget ad a fürdésre. 
  2. Ha kicsit tovább megyünk, máris újabb szuper szabadstrandba botlunk: Csongrádnál a Körös-toroki Partfürdő várja a strandolókat. Ahogy a neve is mutatja, itt a Körösben fürödhetünk, kellemes homokos parton napozhatunk, a szalma napernyők pedig mediterrán hangulatot nyújtanak. A lassan mélyülő partszakasz tökéletes kisgyermekes családoknak is, így bátran ajánljuk azoknak, akik a szabadban hűsölnének. 
  3. Ha pedig inkább Békéscsabához lakunk közel, akkor tilos kihagyni a Gyomai szabadstrandot, Gyomaendrődön. Itt szintén a Körösben fürödhetünk, de már egy gyorsan mélyülő szakaszán. A part azonban itt is homokos, így kisgyerekkel is bátran látogatható. Az ingyenes strandon öltöző és büfé is van.

Ha ezeket az ingyenes strandokat összevetjük a szegedi Anna Gyógy-, Termál- és Élményfürdővel vagy épp a Cserkeszőlő gyógyhellyel, mindkét termálfürdőben közel 4000 forint a felnőtt belépő. Nem kell nagy matematikai érzék hozzá, hogy kijelentsük, egy négytagú család közel 20 ezer forintot spórol a belépőkön azzal, ha ezekre a szabadstrandokra megy inkább, ráadásul a kánikulában a hideg víz jobban is esik.

SZB20170711_0514
Nem csak a Balatonon találunk szuper szabadstrandokat  Fotó: Székelyhidi Balázs

A szabolcsi fiatalok Mekkája: Az Ibrányi szabadstrand

Ha valaki a Tiszában szeretne fürdeni, de az Alföld északi részén él, akkor jó hírünk van számára: nem kell messzire mennie, hogy ingyen hűsöljön. Bár a Tisza vad és olykor veszélyes, Ibránytól nem messze csodás és biztonságos szabadstrand várja a látogatókat. A Nyíregyházától 25 km-re északra fekvő településen homokos partú tiszai szabadstrand van, büfével és röplabdapályával, amit a fiatalok imádnak.

Szabadstrandok a Balatonnál: Itt még az Aranyparton sem muszáj fizetned a fürdésért

Bár rengeteg szép fürdőhely van az országban, sokak számára a „Balaton az igazi Riviéra". Bár sokan nem tudják, itt is sok helyen bemehetünk ingyen a tóba, még Siófokon is. Ahelyett tehát, hogy kifizetnénk a belépőt a Siófoki Nagystrandon, csak sétáljunk kicsit tovább a parton és máris megtaláljuk az Aranypart szabadstrandot. A hangulat itt is ugyanolyan jó és a tömeg is elviselhetőbb. De ha Siófok másik részén nyaralunk, akkor is tudunk ingyen csobbanni, méghozzá az Újhelyi strandon. Persze tudjuk, hogy nem mindenki déli part fanatikus, így azok kedvéért, akik az északi partot favorizálják, ajánljuk Örvényesen a Platán szabadstrandot, ami nem messze Tihanytól kínál ingyenes strandolást a fürdőzni vágyóknak. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek