Ilyet még nem látott: Magyar Péter rászólt egy árvízi önkéntesre, hogy ne lapátoljon

POLITIK
INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.07.13.

Rekkenő hőség, országos forróság, mutatjuk, hol lesz a legmelegebb

Majdnem az egész ország vörösben. A legtöbb vármegyében harmadfokú hőségriasztás van érvényben.

Szombaton sok napsütés után délután gomolyok képződnek, de csak elszórtan fordulhat elő zivatar. Az ÉNy-ira forduló szél megélénkül. 35 és 41 fok közötti országos forróság lesz!

OMSZ

Vasárnap a perzselő napsütés mellett magasra törnek a gomolyok, és főleg keleten törhet ki zivatar. Marad a rekkenő hőség 35-40 fokkal - írja a Köpönyeg. 

Hétfőn és kedden szinte zavartalan napsütés ígérkezik, kizárt a csapadék. Nem lesz enyhülés, folytatódik a 35-41 fokos, országos forróság.

„Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást” - közölte dr. Pukoli Dániel.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek