Létrehozva: 2024.07.31.

Megvadult eb fogai közül szedték ki a békésen játszó 4 éves Timikét, így van most

A kislány heteken át kórházban volt, de most már minden jobbra fordulhat.

Egy boldog soproni család élete fordult fel fenekestül, ugyanis a négyéves Timike éppen egy győri társasház udvarán játszott, amikor a semmiből egy kutya támadt a mit sem sejtő gyerekre. A rá vigyázó felnőtt ugyan könnyebb sérülésekkel megúszta a történteket, de Timi életveszélyesen megsérült: a kutya a testét és a kislány fejét is összemarcangolta. 

A kutyatámadás kis áldozata szeptembertől visszatérhet az óvodába   Fotó: Pixabay (illusztráció)

Timit azonnal a győri kórházba szállították, ahol először életmentő műtétet végeztek rajta, majd hosszú heteken keresztül kórházban feküdt, ami alatt nehéz és fájdalmas kezelések vártak rá. Az eset még tavasszal történt, édesanyja és apukája ez alatt minden egyes nap ingázott Sopron és Győr között, hogy ott ülhessenek lányuk betegágya mellett, és foghassák a kezét, ezzel is erősítve őt a kezelések előtt és után. 

Timinek ugyanis igencsak kemény kezeléseken kellett átesnie: először a testén és a fején keletkezett sebeket kellett kezelni, a jövőben pedig több plasztikai kezelésen is át kell majd esnie. 

A sok nehézség után jó hírt közöltek a családdal: a kislány négy héttel a támadás után elhagyhatta a kórházat, és hazatérhetett imádott kisöccséhez. Ez persze nem azt jelentette, hogy a család gondjai megoldódtak: ugyanis a sebek otthon is mindennapos kezelést igényeltek, emellett hetente vissza kellett járniuk a győri kórházba. Szerencsére azóta az utolsó kötés is lekerült Timi fejéről, és már konzultáltak is egy budapesti kórházban a jövőbeli plasztikázás menetéről.

Úgy tudjuk azonban, hogy műtétre idén már nem kerül sor: a hajas fejbőr pótlását és az arcműtéteket is jövőre végzik majd el a hős kislányon. Timi szerencsére felnőtteket meghazudtoló lelki erővel áll neki a feladathoz: úgy tudni, hogy bár pszichológushoz jár, a szakember szerint Timi olyan pozitív és vidám, hogy erre sem lesz sokáig szüksége már. 

Ezért nem is meglepő az, hogy közölték a családdal: a rengeteg megpróbáltatás után Timi szeptembertől visszatérhet az óvodába a kis barátai közé. 

Addig kórházi kezelései sem lesznek a tündéri ovisnak: 3-4 hónap múlva kell majd konzultálni a pesti orvosokkal. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek