INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.06.

Magyar Péter tettéért mások börtönt kaptak - itt vannak a példák

Jogi szakértők egybehangzóan állítják, hogy a baloldal legújabb üdvöskéje elkövette a Büntető Törvénykönyvben megfogalmazott rablás bűncselekményét, amikor erőszakkal elvett és a Dunába dobott egy nagy értékű telefont. Magyar Péter ügyében a Fővárosi Nyomozó Főügyészség nyomoz.

Magyar Péter legutóbbi bulija olyan jól sikerült, hogy nyomozás indult ellene garázdaság és rongálás gyanúja miatt. Érdekes, hogy a rendőrség miért döntött így, mivel szakértők egybehangzóan azt állítják, hogy Magyar Péter a rendelkezésre álló információk alapján rablást követett el. Persze a gyanúsítás, később a vád az eljárás során még változhat.

Magyar Péter olyan erőszakos volt a szórakozóhelyen, hogy a biztonságiak fojtófogással dobták ki a klubból

Magyar Péter erőszakosra itta magát

Történt ugyanis, hogy két héttel ezelőtt egy belvárosi luxus szórakozóhelyen Magyar Péter fiatal nőket akart felszedni, még olyanoknál is próbálkozott, akik a párjukkal buliztak. Magyar nem sokkal később megütött egy embert a szemtanúk szerint, majd a férfi méregdrága mobilját kicsavarta a kezéből és később a Dunába dobta. 

Hasonló esetekben szinte kivétel nélkül több éves börtönbüntetést szabtak ki a bíróságok. 

A törvényi tényállás a következő a BTK. 365. paragrafusra szerint: 

Aki idegen dolgot jogtalan eltulajdonítás végett úgy vesz el mástól, hogy evégből valaki ellen erőszakot […] alkalmaz […], az rablás bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Azt, hogy Magyar Péter erőszakkal tulajdonította el a nagy értékű mobiltelefont, maga a politikus sem tagadta. Ráadásul az erőszak alkalmazását több szemtanú bizonyítja.

Másokat azonnal börtönbe zártak hasonló esetért

Részlet egy júniusi cikkből

"A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett miatt folytatott eljárást egy pocsaji lakossal szemben. A gyanúsított a belvárosban ismerkedett meg egy 18 éves fiúval április 7-én hajnalban, akitől többször is el akarta kérni a telefonját. Miután a fiatal nem volt hajlandó odaadni, kikapta a mobilt a kezéből, amit dulakodás közben a fiú visszaszerzett. A férfinek ez sem volt elég, megütötte a sértettet, és újra elvette a készüléket, majd elszaladt. A járőrök még aznap előállították a 28 éves férfit, aki a kihallgatásán beismerő vallomást tett. A rendőrök a több mint 100 ezer forint értékű telefont egy füves területen megtalálták, és visszaadták a fiatalnak. A nyomozók a pocsaji lakost őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását, amit a bíróság elrendelt.

A rendőrök elvégezték az eljárási cselekményeket, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az ügyészségnek."

Tehát annak ellenére őrizetbe vették, majd letartóztatták a telefont erőszakkal eltulajdonító pocsaji férfit, hogy az értékes tárgy megkerült és ő beismerő vallomást tett.

A Magyar Péter által elkövetett bűncselekmény nagyon hasonlít például egy 2016-os  rabláshoz is, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját, lényegében Magyar Péterhez hasonlóan kitépte a kezéből. A gyanúsítottat gyorsított eljárásban, rablás vádjával 2 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

A Főügyészség vette át a nyomozást

A Metropol a folyamatban lévő üggyel kapcsolatban kérdéseket tett fel a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak. Azt válaszolták a lapnak, hogy az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség az illetékes szerv. A következő kérdéseket tették fel:

  • Hogy áll jelenleg a nyomozás?
  • Sikerült-e a Dunában megtalált telefonból érdemi információt kinyerni?
  • Miért garázdaság bűntette miatt indult eljárás, amikor hasonló esetekben, ha fizikai erőszakkal veszik el valakinek a telefonját, akkor általában rablás miatt indul meg a nyomozás a feltételezett elkövető ellen?

Válaszukban dr. Domokos Réka helyettes sajtószóvivő úgy fogalmazott:

Megkeresésére tájékoztatom, hogy a BRFK V. Kerületi Rendőrkapitányságán elrendelt nyomozás áttételt követően a Központi  Nyomozó Főügyészségen van folyamatban. Az ügyről a büntetőeljárás eredményessége érdekében további adat jelenleg nem közölhető.


 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek