INSIDER

Szerző Mongyi Nikolett

Létrehozva: 2024.07.30.

„Apa, tudtam a bokrot, tudtam!”: Kitti rejtélyes megérzés miatt élte túl a zuhanást az ablakból, megszólaltak a szülei – Videó

Kitti édesapja épp a tűzvész előtt beszélt lányainak arról, hogy mit kell tenni, ha valaki kiesne a negyedik emeletről. Lányának, miközben a tűz égette a kezét, eszébe jutott édesapja tanítása, emiatt elrúgta magát az ablakpárkányból, hogy egy bokorra essen. Ez mentette meg az életét.

Szerző Mongyi Nikolett

Tűz ütött ki vasárnap hajnalban Székesfehérváron, az Almássy lakótelepen egy négyemeletes lakóházban – írta meg korábban a Bors. A legfölső emeleten lévő lakásban egyedül a 18 éves K. Kitti volt, aki a tömény füstre és a lángokra riadt fel. A fiatal lány azonnal segítségért kiabált, de a lángok terjedése miatt már kijutni nem tudott, ezért az ablak felé indult el. Végül ki kellett másznia rajta és az ablakpárkányba kapaszkodva lógott, míg a lángok el nem érték a kezét és a mélybe nem zuhant. Kiderült, hogy édesapjuk, K. Zsolt néhány héttel a tűzvész előtt felkészítette a lányait arra, hogy ilyen esetben mit kell tenniük. Kitti emlékezett apja tanítására, ezért élte túl a tragédiát.

Tűz ütött ki a negyediken, miközben Kitti bent aludt / Fotó: Ripost

Kitti aznap egyedül volt itthon

– kezdte lapunknak a lány édesapja, Zsolt. 

Alvás közben riadt arra, hogy a konyha égett, emiatt már kifelé nem tudott menekülni, mert a konyha az ő szobája és a kijárat között van. Tudta, hogy egyetlen útja van, a szobájába vissza. Az ő elmeséléséből tudjuk, hogy visszament a szobába, miközben az is lángra kapott. Onnantól az egyetlen irány már csak az ablak volt. Mindeközben folyamatosan segítségért kiabált.

Az édesapa szerint lánya nagyon tudatosan cselekedett. Egyetlen lépést nem tett, amit nem gondolt volna át.

A szülők sokkot kaptak, amikor meghallották, mi történt  a lányukkal / Fotó: Ripost

Először az asztalra állt fel, de amikor szorították a lángok, akkor az ablakba állt. Ekkor is folyamatosan kiabált segítségért. Ezt hallották meg a szemben lakók, ők hívták a tűzoltókat. Utána Kitti érezte, hogy az is kevés, hogy az ablakban áll, így kimászott kívülre. Az ablakkeretbe és az ablakba kapaszkodva, a lábával meg a falnak támaszkodva, kívül lógott. Akik kintről látták, mondták, hogy legalább 5-10 percig tartotta magát. Lentre gyűlni kezdtek az emberek, akik biztatták, hogy tartsa még magát, el ne engedje, mert mindjárt ideér a segítség. Ám ekkor a lángok elérték a kezét…

Kittinek megégett a keze, nem tudta tovább tartani magát.

Kénytelen volt ugrani…

- folytatta beszámolóját az apa. 

A családnak mindene odalett / Fotó: Ripost

Azt is nagyon tudatosan tette, mert tudta, hogy nem szabad a fal mentén a betonra esnie, ezért elrúgta magát a faltól, így esett rá a bokrokra. Nagyon megdöbbentő, de amikor bementem hozzá a kórházba, akkor azt mondta nekem: „Apa, tudtam a bokrot, tudtam!” Ez arra utalt, hogy néhány hete néztünk a húgával együtt egy filmet. Ezután jött a lányoknak egy megérzése és elkezdték kérdezgetni tőlem, hogy mi történne, ha innen a negyedikről valaki kiesne. Vajon túl lehet-e élni? Mondtam nekik, hogy nagyon magas és emiatt minimális az esély rá, de mondtam azt is, hogy egy dolgot tudok elképzelni, hogy az ember életben maradjon. Azt, hogyha a bokorra esik.

Kitti a kórházban elmondta az édesapjának: eszébe jutott a tanítása, így a pánikhelyzetben is arra gondolt, hogy nem eshet a betonra.

Tudta, hogy a bokrokra kell esnie / Fotó: Ripost

- Mondta, hogy eszébe jutott, mit tanítottam nekik. Olyan körülmények között, ahol ég mögötte a lakás és kapaszkodik a falon…. Még így is végiggondolta, hogy nem szabad a betonra esnie! Amikor leesett, két fiú rohant oda hozzá. Néhány másodpercig eszméletlen volt, de magához tért és azonnal fel akart állni. A fiúk nem hagyták, nem lehetett tudni, milyen sérülései vannak. Aztán kórházba vitték. A bal kezén, amivel kapaszkodott, másodfokú égési sérülései vannak, a bal lábában egy pici csont eltört és a tüdejében egy kicsi vizet találtak, ellátták, figyelnek rá. Csoda történt vele és nagyon bátran viselkedett, nagyon büszkék vagyunk rá! Hamarosan hazajön és nagyon vigyázni fogunk a kislányunkra... de az is elképzelhető, hogy amennyire bátor, ő fog vigyázni ránk! - zárta szavait a megkönnyebbült édesapa.

A szülőkkel készült interjúnkat itt tudod megnézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek