Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.21.
Módosítva: 2024.07.21.

Karácsony Gergely 200 milliónyi prémiumot osztott a haveroknak

11 milliót kapott az utasokat vágásérett pulykának nevező BKK-vezérigazgató.

Jóváhagyta Karácsony Gergely a fővárosi önkormányzati vezérigazgatók 2023. évi prémiumainak kifizetését – jelentette be maga a baloldali polgármester közösségi oldalán, utalva a Mandiner ez ügyben tett számos megkeresésére. Eredetileg július 11-re várták, hogy alakulnak idén a számok, ám ekkora még nem született döntés.

MOST IGEN. 200 MILLIÓ FORINT PRÉMIUM KIFIZETÉSÉRŐL DÖNTÖTT.

 „Jóváhagytam, mert a munkaszerződésük úgy szól, hogy a teljes éves javadalmazásuk nagyjából 72 százalékát személyi alapbérként, havonta kapják meg, míg a teljes javadalmazásuk 28 százalékához csak akkor juthatnak hozzá, ha a teljesítménykövetelményeknek is megfelelnek – ebben az esetben viszont jog szerint jár nekik ez a prémium” – érvelt vasárnap a városvezető.

Hozzátette, Budapesti Közlekedési Központ Zrt. (BKK), a BKV Budapesti Közlekedési Zrt., a Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. (BKM) vezetői „emberfeletti erőfeszítésekkel biztosították, hogy a folyamatos kormányzati elvonások és kivéreztetés ellenére a közösségi közlekedés, a szemétszállítás vagy a távhőellátás folyamatosan működjön. Tették ezt az állami közszolgáltatásokat nyújtó cégek vezetőihez képest lényegesen alacsonyabb javadalmazás mellett”.

Álszent képmutatás lenne, ha a kormánypártok rosszindulatú hisztériakampánya miatt a cégvezetők nem kapnák meg, amit megérdemelnek, és ami a jog szerint jár nekik. A budapestiek nevében is köszönet illeti őket a helytállásukért

– zárta posztját.

A fővárosi cégvezetők prémiumkifizetése kényes téma – pláne, ha hozzátesszük, hogy a Karácsony Gergely-féle városvezetés még a főpolgármester saját bevallása szerint is a csőd szélére sodorta Budapestet. (Amikor a politikus átvette a stafétát elődjétől, Tarlós Istvántól, a Fővárosi Önkormányzat pénzügyi tartaléka meghaladta a 210 milliárd forintot – 2023-ra ez igen lecsappant.)

Ennek ellenére vasárnapra viszont kiderült, hogy például

  • Walter Katalin BKK-vezérigazgató 11 millió 610 ezer forint;
  • Bolla Tibor BKV-vezérigazgató 11 millió 40 ezer forint;
  • Mártha Imre Edgár pedig 11 millió 748 ezer forint prémiumkifizetésben részesül.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek