Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2024.07.16.
Módosítva: 2024.07.23.

"Ez egy csodálatos ország!" - ezért szeretnek bennünket a külföldi turisták

Megkérdeztük a turistákat, hogy mi az, ami a legjobban tetszik nekik Magyarországon. Győzött a Parlament, a Balaton, a termálfürdők és a jó magyaros ételek - és a biztonság.

Különböző kultúrák, más-más országok, de két dologban egyetértenek: Magyarország gyönyörű és rendkívül biztonságos. Az olasz Riviérától kezdve, Belgiumon át egészen a kis kaukázusi országig, Georgiáig bezárólag mindenhonnan jönnek, mindenféle nációt megtalál az ember Budapest utcáin. De miért éppen Magyarországot választották? Megkérdeztük őket!

Belga diáklányok jöttek kikapcsolódni / Fotó: Ripost

A fenti képen látható lányok Belgiumból repültek ide hozzánk, hogy egy kicsit kikapcsolódjanak.

Egy kis bulizás is bele fog férni, de nagyon várjuk már, hogy kipróbáljunk egy termálfürdőt és lássuk a magyar tengert, a Balatont

- mondta Laura (a képen jobbról a második). Hozzátette: Budapest csodálatos és nagyon örül neki, hogy itt lehet. Hallott róla másoktól és nem okozott neki csalódást.

Anika tanárként dolgozik és Svájcban él. Ő is varázslatosnak tartja Magyarországot, biztos benne, hogy vissza fog még jönni. Az utolsó napjukra egy hajós kirándulást terveztek be, de egyébként végigjárták az összes turistahelyet, voltak a budai várban. Arra a kérdésünkre, honnan értesült arról, hogy Magyarország egy remek hely, azt mondta: úgy tudja, ha gyönyörű épületeket szeretne látni és isteni ételeket kóstolni, akkor itt a helye. Az egyik barátnőjének magyar férje van, ő mesélt neki Magyarországról.

Anika általános iskolás diákokat tanít / Fotó: Ripost

A Georgiából származó fiatal lány, Tata -pénzügyi területen dolgozik. Magyarországon tanult és imádja az országunkat, elmondása szerint most van itt ötödszörre és itt érzi magát a leginkább biztonságban

Itt bátran pihenhetsz a családoddal, mivel itt biztonságban vagy

- fogalmazott. Lapunknak hozzátette, hogy nagyon szeret minket és szerinte az Országház épülete egyszerűen elképesztő.

Tata már ötödszörre jön vissza hozzánk / Fotó: Ripost

Ezzel Tata nem volt egyedül, hiszen Sonia, aki az Olasz Riviéráról származik, szintén az Országházat emelte ki. Igaz, ő még csak másodjára vendégeskedik nálunk, de jóformán szerelmes az épületekbe és nagyon várja, hogy felmenjenek a Citadellára. Nagyon szeret itt lenni.

Ez egy csodálatos ország, csodálatos emberekkel és műemlékekkel

- vélekedett. Ezzel Jenny is egyetért, aki egészen Ausztráliából repült ide, hogy megcsodálhassa országunkat. Ő hozzátette: szerinte az ételek is mennyeiek.

Jenny nagyon szereti a magyar konyhát / Fotó: Ripost

29 százalékkal emelkedett a külföldi vendégek száma

Egyre népszerűbb úti cél Magyarország, ezt mutatja, hogy a KSH májusi adatai szerint a külföldi vendégéjszakák száma a tavalyihoz képest 21 százalékkal emelkedett májusban. 2024. január-májusban a külföldiek 13 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek nálunk, mint az előző év azonos időszakában. Egyre többen szállnak meg szállodában: a kereskedelmi szálláshelyeken 583 ezer vendéget és 1,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, utóbbiak 69 százalékát szállodákban, ahol a vendégéjszakák száma 7,3 százalékkal nagyobb volt az egy évvel korábbinál. A külföldi vendégek száma 29 százalékkal bővült az előző év azonos hónapjához viszonyítva. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek