Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
INSIDER

Szerző IF

Létrehozva: 2024.07.19.

Hiába a hőség, még életben lehet a rejtélyesen eltűnt 75 éves Ica néni

Még van remény, hogy épségben előkerül a 75 éves Ica néni, akinek rejtélyesen veszett nyoma.

Még mindig nem került elő a közel egy hónapja eltűnt Hlaván Géza Vilmosné Ilona. A 75 éves asszonyt családja azóta is kétségbeesve keresi. A rábapatonai lakos egy Visegrádról induló autóbusszal indult el Esztergomba, győri úticéllal, azonban oda nem érkezett meg. Az idős hölgy azóta nem adott életjelet magáról és a telefonja is ki van kapcsolva. Többekben felmerült, hogy ebben a kánikulában az idős szervezete mennyi mindent bír ki. Lapunk megkérdezett egy orvost, hogy milyen állapotban lehet most az eltűnt Ica néni.

„Tegnapi napon párom édesanyjának anyósa, Hlavan Gézáné Ilonka a 13:10-es busszal indult volna Győrbe az esztergomi autóbusz állomásról. Telefonja ki van kapcsolva, nem érjük el. Kérem aki látta/látja a képen szereplő hölgyet jelentkezzen!" – írta az idős asszony egyik ismerőse a közösségi oldalon.

Rengeteg embert meghatott a történet és együtt éreznek a családdal. Többen felajánlották segítségüket, hogy minél hamarabb előkerüljön Ica nénit. Az internet népe az ország több pontjáról megosztotta eltűnésének hírét. Az idős hölgy húga, Éva nagyon aggódik nővéréért, közösségi oldalán több posztot is közzétett az eltűnésével kapcsolatban.

A bőröndjét Esztergomban az állomáson megtalálták. Valószínűleg vissza indult Pest felé egy járattal. Ez az utolsó információnk

– közvetítette korábban Éva néni kérésére egy barátja az oldalon.

Keresésbe kezdtek

A keresésbe már a győri Prospective Kutató Mentőkutyás Szolgálat is becsatlakozott Forrás Eszter eltűntkereső vezetésével, akik az eltűnést követő három napon keresztül követték a nyomokat és keresték az eltűnt asszonyt. Az első napon Az Esztergomi Buszpályaudvaron találkoztak a családdal, hogy információkat gyűjtsenek és ezek alapján szisztematikusan elkezdjék a keresést. Több helyszínt is átnéztek, ám sajnos nem találtak semmi olyan nyomot, amin elindulhattak volna. A második napon Kapuváron folytatódott a keresés, ugyanis a nénit itt vélték utoljára látni.

A rendőrkapitányság által visszanézett kamerafelvételek is igazolták, hogy a néni Esztergomban a Kapuvárra menő buszra szállt fel, a bőröndjét maga után hagyva

– tudatták a követőikkel a közösségi oldalon a keresők.

A Kapuvári kórház ellenőrzése folyamán a Belgyógyászati  főorvos szintén megerősítette nekik, hogy  látta a nénit. Ezek után segítséget kértek a Kapuvári Polgárőrségtől és a Babóti Polgárőrségtől egyaránt. Együtt átpásztázták a város minden zeg-zugát, ám Ica néni az adott időpontban nem tartózkodott a településen. A harmadik napon a keresők több települést is felkutattak az eltűnt idős hölgy miatt. A győri csapat meg sem állt Rábapatonáig, majd Enese, Kóny, Csorna és Szárföld követte a sort. Ám hiába minden erőfeszítés, Ilonát nem találták meg.

Van még remény az eltűnt asszony számára?

 Dr. Bense Tamás szerint még van remény, hogy életben megtalálják az idős asszonyt, akár az erdőben is.

Az ember szervezete az éhezést nagyon jól tűri, 3 hétig is életben tudunk maradni étel nélkül. Ami igazán fontos, az a folyadékbevitel

 – magyarázza az orvos.

A szakember szerint árnyékos helyeken, mint például az erdőben jók a túlélési esélyek, hiszen nagy eséllyel találunk valamilyen forrást, ami biztosítja a vízszükségletünket. Arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy Ilonával többen is beszéltek eltűnését követő napokban Kapuváron, tehát ekkor még semmi baja nem esett.

Van értelme keresni, mert bár vannak bizonytalansági faktorok, én hiszem, hogy van rá esély, hogy élve előkerül

– zárta gondolatait az orvos.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek