INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.07.01.

Dermesztő fordulatot hoz az időjárás, itt csap le mindjárt durva vihar

Hidegfront tör be az országba, amely nagy esőket és lehűlést hoz!

Hétfőn lecsap a hidegfront, aminek következtében jégesővel is érkezhetnek a zivatarok! Keddre az egész országban lehűl a levegő az előrejelzések szerint!

macska cica alvás
Megszabadulunk az elviselhetetlen hőségtől! (Fotó: Pixabay)

Hétfőn északnyugat felől hidegfront érkezik, melynek hatására eleinte inkább csak északon, délutántól már szórványosan alakul ki zápor, zivatar. 23-35 fok között változik a hőmérséklet, az ország északnyugati felén megszűnik a hőség. A Hungaromet Nonprofit Zrt. Békés és Csongrád-Csanád vármegye kivételével mindenhová riasztást adott ki a zivatarok miatt. Másodfokúra emelte ugyanakkor a figyelmeztetés fokozatát a hevesebb, akár villámlással és jégesővel érkező zivatarok miatt Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas és Zala vármegyében. Hőségriasztás érvényben van, amely Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét érinti.

Már másodfokú riasztást is kiadtak! (Forrás: met.hu)

Kedden napos idő lesz gomolyfelhőkkel, keleten egy-egy záporral. Friss, kellemes nyári idő valószínű 25 fok körüli maximumokkal - írja a Köpönyeg. Aznapra Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye kapott citromsárga riasztást a zivatarok miatt.

Szerdán és csütörtökön változóan felhős időre van kilátás, azonban csak néhol fordul elő zápor. 24-30 fok között alakul a hőmérséklet délutánonként.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek