Fanatikus Ukrajna-párti merénylő akarta megölni Donald Trumpot

KÜLFÖLD
Létrehozva: 2024.07.17.

Valódi csoda: átment a vonat a Renault-on Csánignál, karcolásokkal úszták meg az utasok

A kerékpáros már tilos jelzésen tekert át, de még átért. A mögötte guruló autón viszont átgázolt a vadul tülkölő vonat.

Először vad kürtölésre, nem sokkal később pedig hatalmas robajra lettek figyelmesek a Vas vármegyei Csánigon, kedden (július 16.) reggel. A szerelvény éppen a település belterületén, a Fő utcánál haladt, amikor egyik pillanatról a másikra egy kerékpáros tekert elé.

A kocsi eleje teljesen összetört, a bent ülők szerencsére életben maradtak Fotó: Répcelaki Önkormányzati Tűzoltóság

A vonat már ekkor vadul kürtölt, a biciklis pedig az utolsó pillanatban át is suhant a járat előtt. Azonban egyik pillanatról a másikra a biciklist egy autós is követte: a Renault sofőrje közvetlen a kerékpáros után hajtott a sínekre. Ekkor azonban a vonat már ijesztően közel volt, ami a Vaol szerint közel 100 kilométeres sebességgel száguldott.

Úgy tudni, hogy a vonat hátborzongató jelzésére az autós is felfigyelt, és meglátva a felé száguldó monstrumot, a fékbe taposott. Bár ez megmentette életüket, de az ütközést így sem tudta elkerülni, és a szerelvény végül elgázolta a kocsit.

A vonaton 130 ember utazott.

Többször is kürtölt a vonat, aztán egyszer csak egy hangos csattanást lehetett hallani. Akkor tudtuk, hogy hiába jelzett, elütött valamit, gyanítottuk, hogy egy autót

 – mondta az egyik utas.

A kocsi eleje teljesen összetört, azonban szerencsére az autó utolsó pillanatban történt fékezése miatt a vonat „csak” az autó elülső részét találta el, így csupán ellökte, de nem forgatta maga alá a kocsit. Így, ugyan csodával határos módon, de a bent ülő középkorú pár és a velük utazó fiatalkorú saját lábán hagyta el a roncsot.

Budapest felé közlekedő InterCity és egy személyautó ütközött össze a csánigi vasúti átjáróban. A karambolt követően a személyautó sofőrje és mindkét utasa elhagyta a járművet

 - közölte a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. Lapunk úgy tudja, hogy nem csak a kocsiban, a vonaton sem sérült meg senki. Az utasokat pótlóbuszokkal szállították tovább. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek