INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.07.31.

Besokallt a futárszolgálat, nem visznek ki ide több csomagot - videó

A futárok nem érzik magukat biztonságban, a cég ezért inkább úgy döntött, hogy tiltólistára teszi a címet.

A németországi Duisburgban áll egy 20 emeletes, 320 lakásos társasház, amelyet a DHL futárszolgálat tiltólistára tett. A cég szóvivője szerint gyakran érik fenyegetések a futárjaikat, de az is rendszeresen előfordul, hogy csoportokba verődve várják a kézbesítőket, hogy megpróbálják a csomagokat ellopni tőlük

futár,csomag,csomagszállító,szállító,fuvar,fuvaros
Egyesek csak no go-zónaként emlegetik azt a toronyházat, ahova a DHL többé már nem engedi a futárjait. / Fotó: Drazen Zigic / Shutterstock (Illusztráció)

A legolvasottabb német napilap, a Bild ellátogatott a helyszínre, és arról számoltak be, hogy félmeztelen férfiak ülnek a háztömb előtt vagy a folyosókon, gyerekek játszanak mezítláb a forró aszfalton, a napon aszalódó szemeteszsákoktól bűzlik a környék, miközben a postaládákra álnevek vannak kiírva, a csengők pedig túlnyomó többségben nem működnek. 

A cég azt közölte, hogy felelősséggel tartoznak az alkalmazottaikért és azok testi épségérért, ezért jobbnak látták, ha a jövőben elkerülik a környéket a futárjaik. A DHL értetlenségét fejezte ki az ügyben, mivel szerintük a városvezetés tud a problémáról, de évek óta nem tesz semmit. 

Ezentúl a levelet vagy csomagot kapók egy értesítést kapnak, amelyet a legközelebbi csomagelosztóban tudnak átvenni, a helyiek arra panaszkodnak azonban, hogy ez 20 perc sétára van a háztömbtől. A Bild megkérdezte a többi futárszolgálatot is, a GLS és a DPD levélben úgy reagált, hogy ők továbbra is visznek csomagokat a háztömbhöz, de speciálisan kiképzett futárokat vetnek be, akik tudják kezelni a fenyegető helyzeteket

A helyiek véleménye vegyes. Míg egyes lakosok megértik a DHL döntését és elismerik a nehéz körülményeket a helyszínen, vannak kritikus hangok is, akik "túlzottnak" minősítik a helyzetet: "A DHL bolhából csinál elefántot."

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek