Létrehozva: 2024.06.01.
Módosítva: 2024.06.01.

Orbán Viktor: Lassan mondom, hogy Brüsszel is megértse, nem fogunk hadba vonulni

Több százezer ember előtt beszélt Orbán Viktor a Békemeneten.

Hatalmas tömeg vonult a Margitszigetre a Békemenet zászlaja alatt, ahol beszédet mondott Orbán Viktor miniszterelnök is. 

orbán viktor
Fotó: AFP /  AFP

"Isten áldását kérjük a kárpátaljai magyarokra, akik két éve a háború árnyékában, jogaiktól megfosztottan, kiszolgáltatva várják a háború végét" - kezdte beszédét a miniszterelnök.

"Biztatunk benneteket, nincs már messze a nap, amikor sorsotok jobbra fordul" - üzente nekik.

Ugyanígy üdvözletét küldte Robert Ficónak is, Szlovákia "békepárti miniszterelnökének", akit azért lőttek meg, "mert a béke pártján állt", de "vissza fog térni, várunk vissza Robert, gyógyulj meg mihamarabb!"

Felidézte, két éve volt utoljára Békemenet, egy választási hadjárat tetőpontján, akkor ez a "valaha volt legnagyobb győzelmét" termette.

"Mekkora volt az arcuk, úgy bömböltek, mint az oroszlán, aztán kiderült, hogy papírmaséból volt a karmuk. (...) Üstökösnek mutatták magukat, aztán beleálltak a földbe" - idézte fel a 2022-es Békemenet után történteket.

Győzelmünk minden európai főváros politikai tőzsdéjén felhúzta Magyarország részvényeinek árát, de hiába akarnak belőle vásárolni, mégsem eladó, sem Brüsszelnek, sem Washingtonnak, sem Soros Györgynek. 

Szerinte "ha csak ráfújnánk az ellenfeleinkre, Brüsszelig repülnének", de helyettük inkább saját jelölteket küldenek Deutsch Tamás vezetésével, hogy foglalják el Brüsszelt. "Oda magunkfajta emberek kellenek, akik hisznek a szeretet és az összefogás erejében" - mondta Orbán Viktor.

Ezek után emlékeztetett a Margitsziget történetére, ami a béke szigete.

"Meg kell nyernünk, és úgy kell megnyernünk az EP-választást, hogy a brüsszeli bürokraták megnyissák előttünk a város kapuit, és ijedtükben sietősen távozzanak onnan" – jelentette ki.

Kitért arra is, 2006 óta a kormánypártok minden választást megnyertek. "Egész jól belejöttünk. A mi táborunk a legnagyobb, a mi egységünk a legszilárdabb. Soha senki ennyi embert nem tudott felsorakoztatni a béke mellett" – jelezte, s azzal folytatta: „mi vagyunk Európa legnagyobb békehadteste, legnagyobb békefenntartó ereje”.

 

"A jövő héten több millió ajtón kopogtatunk, több millió emberrel beszélünk, és felállítjuk a mozgósítás világrekordját" – ígérte.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy jövő héten felállítják a mozgósítás világrekordját. "Újra egy hatalmas győzelem kapujában állunk, minden mellettünk szól: az erő, a lelemény, a kitartás, a jó ügy és ellenfeleink állapota és képességei is" - tette hozzá. 

Nálunk rendezettség és erő, míg a másik oldalon erőszakoskodás és lökdösődő vircsaft. Ők nem a háborút, hanem egymást akarják legyőzni, ott minden pofon jó helyre megy

 - mondta a kormányfő. 42 nap kampány már mögöttünk van, de a jövő hét lesz az igazi kampány - tette hozzá. 

Aki korán kel, az választást nyer.

"Még egy hét szívós munka, a legendás fideszes hajrá, és letoljuk az ellenfelet a pályáról. Óriási gólhelyzetben vagyunk, ajtó-ablak, be lehet azt pöckölni, piszkálni, tuszkolni" - idézte Hajdú B. István sportkommentátor legendás 2016-os szavait a labdarúgó-Eb-ről.

Azonban figyelmeztetett: a kampányban a rutin öl. A kényelmes ember a kanapéból akar szurkolni, és nem veszül meg a győzelemért. A győztes választáshoz szerinte "szenvedély kell", "papírforma-győzelem nem létezik".

"Épp úgy, mint a házasságban, a test kevés, szerelem is kell" - mondta. Márpedig a közös szerelmet - mint tovább ecsetelte - úgy hívják, Magyarország.

 

"A feladat, ami előttünk áll, olyan nagy, amilyet még soha nem láttunk: meg kell akadályozni, hogy Európa háborúba lépjen, ami a végét jelentené" – figyelmeztetett a miniszterelnök.

Szerinte Európa háborúba készül, naponta jelentik be a háborúba vezető út egy-egy szakaszának átadását.

"A háborúpárti vonaton nincsen fék, és úgy látszik, megőrült a masiniszta"

 - fogalmazott.

De Orbán Viktor szerint tudja, hogyan kell a végzetes dolgokból kimaradni, "a migrációpárti szerelvényről időben lekapcsoltuk a magyarok kocsiját, és a gyerekeinket is kimentettük, stop gender". A háborúval kapcsolatban pedig azt mondta: "aki a pokolra kíván jutni, annak balra a második ajtó" - idézett ezúttal egy Tankcsapda-slágert.

Szerinte életet ment minden olyan szavazat, amelyet jövő vasárnap a Fidesz-KDNP-re adnak le.

"Mi a nép nélkül nem tudunk ekkora túlerővel szemben talpon maradni, csak akkor, ha a miénk lesz Európa legnagyobb választási győzelme" - hangsúlyozta Orbán Viktor, aki szerint ha a baloldal győz, idő kérdése, és a háború utolér bennünket. A háborúpártiak kívülhelyezték magukat a józan észen, le akarják győzni Oroszországot, ahogy az első és a második világháborúban is megpróbálta a Nyugat. De a háborús mámor olyan, mint a drog, akik a rabjai, semmiért sem érzik felelősnek magukat, semmiért sem éreznek lelkiismeret-furdalást. Őket nem érdeklik a gyerekeid jövője, nem lehet meggyőzni kell őket, hát le kell győzni őket" - folytatta.

Nyomatékosította, Európa nem bír ki még egy háborút. Felidézte: az első világháború előtt Európa a világ ura volt, a második után keleti és nyugati felét is idegen hatalmak szállták meg. A jövő sem fényesebb. A háborúban semmit nem nyerhetünk, de mindent elveszthetünk.

Az első világháborúban elvesztettük az ország kétharmadát, a másodikban idegen földön megsemmisült a magyar haderő, nem maradt, aki megvédte volna az országot, így annyi erőnk sem maradt, hogy tárgyalni tudtunk volna a győztesekkel – idézte fel a miniszterelnök, s rámutatott: "a két világháborúban másfél millió életet vesztettünk, és velük leendő gyermekeiket, unkáikat. Milyen erős országunk lenne, ha ők nem vesznek oda? És most azt várják, hogy menjünk megint háborúba."

– Lassan mondom, hogy Brüsszelben is megértsék: nem fogunk hadba lépni. Nem megyünk Kelet felé. Voltunk már ott, tudjuk milyen, nincs ott semmi keresnivalónk. Nem áldozzuk fel a magyar fiatalokat, hogy a háborús spekulánsok degeszre keressék magukat

 – jelentette ki Orbán Viktor.

Ismételten kijelentette: Soros György embereivel van tele a baloldal összes listája, "aki nem lép egyszerre, nem kap dollárt estére".

"Engedelmesség helyett inkább kössünk útilaput a talpukra, aztán alászolgája" - tette világossá.

A nyugati elitnek azt üzente, "elég abból, hogy Brüsszel Sorosnak kibicel, menniük kell". Szerinte eljött az ördögűzés ideje, meg kell mutatni Soros Györgyéknek, hol lakik a magyarok Istene.

"Befelé együttműködés, kifelé összezárás, ez a magyar siker titka" - szögezte le a miniszterelnök.

Nyomatékosította: 

"nem fogunk Ukrajnáért hadba lépni, meghalni, itt az idő, hogy a magyarok igazságát az európaiak igazságává tegyük".

Arra is figyelmeztetett, a háborúk mindig másként végződnek, mint ahogy az elején elképzelték.

"A háború öl. Valaki fegyverrel a kezében hal meg, valaki menekülés közben, valaki járványban, van, akit megerőszakolnak, valakit elvisznek rabszolgának. Férjeiket sirató nők, megannyi odavesző élet. Egy dolgot tudunk, ahová a háború beteszi a lábát, ott a háború utolér, nem tudsz kitérni előle. A háború egyetlen ellenszere a béke. Kimaradni a háborúból, ez a mi küldetésünk. És ha azt akarjuk, hogy a háború ne érjen utol, akkor elejét kell venni. Ezt a békét nem lehet fegyverekkel kivívni, nincs megoldás a harcmezőn, csak halottak és pusztulás. Tárgyalni kell, előtte pedig választást nyerni. Egy hét múlva létrehozhatunk egy békepárti európai koalíciót. Novemberben békepárti elnököt választ Amerika, az év elején kisebbségben voltunk, az év végére többségbe kerülhetünk az egész nyugati világban" - utalt egy "békepárti koalíció" általa remélt létrehozására.

Végül azt mondta, a Jóisten hat nap alatt teremtette a világot, a hetedik napra pihenést írt elő, "de mi most sajnos nem pihenhetünk, tövig kell nyomnunk a gázpedált" - utalt a kampányhajrá utolsó napjaira zárszóként Orbán Viktor.

 

 

origo.hu

Szoboszlai nélkül edzett a magyar válogatott - videó

ripost.hu

3 csillagjegynek különös üzenetet küld idén nyáron az őrangyala

borsonline.hu

Teljesen összetört a műsorvezető: élő adásban kapta a hírt

hirtv.hu

Így értékelte a németek elleni vereséget Szoboszlai Dominik

metropol.hu

Nostradamus leszármazottja elárulta, ki fogja megnyerni az Eb-t, ennek sokan nem fognak örülni

hirtv.hu

Az olasz jobboldal nyitott a Fidesszel való együttműködésre + videó

ripost.hu

Üzenet a múltból: Diana hercegné nem akármilyen titkot őrzött

travelo.hu

Óriási cápákat láttak a magyarok által is kedvelt, népszerű strandoknál

ripost.hu

„Behúzza a hasát” - Melltartóban pózolt Gáspár Evelin, kapott hideget-meleget

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Keményen leszólta Magyar Pétert a baloldal ikonikus alakja

INSIDER

"Szó sem lehet róla, hogy a Fidesz egy szélsőségesen magyarellenes párttal üljön egy frakcióban az EP-ben"

INSIDER

Ezt nem ússzuk meg, még durvább kánikula jön

INSIDER

Egyedül neveli sérült gyermekeit, mégsem cserélne senkivel Flóra