INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.14.

Botrányos ítélet: napi 400 millió forintot akar elvenni a magyar családoktól Brüsszel

Soros György bírósága hozta meg azt a vérlázító döntést, miszerint Magyarországnak 80 milliárd forintot, valamint naponta 400 millió forintot kell fizetnie, amiért nem akarja beengedni az illegálisan érkező migránsokat.

"Felháborító és eszement! Ilyet még nem látott a világ!" - így reagált Orbán Viktor miniszterelnök arra az ítéletre, amelyet az Európa Unió Bírósága hozott meg hazánkkal szemben a minap. A döntés azért is teljesen abszurd, mert a luxembourgi székhelyű bíróság 70-szer akkora büntetést szabott ki Magyarországra, mint amit az eljárást kezdeményező Európai Bizottság a kérelmében megfogalmazott. 

Illegális bevándorlás
Politikai furkósbottal akarja Brüsszel ránk kényszeríteni a migránsokat. Fotó: Karnok Csaba

Ránk akarják erőltetni a bevándorlást

A bíróság azzal indokolta a döntését, hogy Magyarország „nem tartja tiszteletben” az uniós jogszabályokat, egyebek között a nemzetközi védelem megadására és az unión kívüli országok jogellenesen az unió területén tartózkodó állampolgárainak visszatérésére vonatkozó eljárások területén. Menczer Tamás, a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója úgy reagált az elhangzottakra, hogy Brüsszel mindenképpen ránk akarja erőltetni a bevándorlókat, ezért született ez az ítélet is.

Az óvatos becslések szerint Afrika lakossága a következő 20 évben 750 millió fővel fog nőni – így 2 milliárd 200 millióan lesznek körülbelül

 – tette hozzá. "Mi itt Európában vagyunk szűk 500 millióan. Náluk 750 millió fő lesz csak a növekménye a lakosságnak" – mutatott rá a kommunikációs igazgató. 

"Na most, ha ezek az emberek, vagy csak egy részük, néhány százmillió ember elindul Európa felé, akkor nekünk harangoztak"

– fejtette ki a véleményét Menczer Tamás.

Soros György áll az ítélet hátterében

Orbán Viktor pénteken reggel a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában úgy fogalmazott a döntés kapcsán:

Soros György bírósága hozta meg ezt az ítéletet. Köztudott dolog, hogy a brüsszeli buborék - ahogy mi hívjuk az Európai Uniót - tele van Soros György embereivel. Soros Györgynek van egy terve: be kell hozni évente egymillió migránst.

A kormányfő szerint Soros célja, hogy egy kevert népességű hely legyen Európából, ennek érdekében az sem baj, ha fogy a fehér ember. A miniszterelnök úgy látja, hogy az ő állításait támasztja alá az is, hogy a bíróság ítéletét először Soros György brüsszeli vezetője üdvözölte. 

Orbán Viktor arra is felhívta a figyelmet, hogy ez egy régi háború, 2015 körül kezdődött, amikor Magyarország egyedüliként az unióban úgy döntött, hogy felveszi a harcot az illegális bevándorlással. A magyar kormány akkor úgy határozott, hogy kerítést épít, katonákat, rendőröket és határőröket küldtek a déli határhoz. 

Kétmilliárd eurót költöttünk el azért, hogy Magyarország Magyarország maradhasson. 

Szerintünk Brüsszelnek nincsen joga megmondani, hogy mi kikkel éljünk együtt. A migrációs brüsszeli követelés azt jelenti, hogy engedjük be a migránsokat

- magyarázta a kormányfő. 

Ezt a pénzt a magyar családoknak és nyugdíjasoknak is lehetne adni

A miniszterelnök kijelentette, hogy jelen állás szerint most nagy büntetést kell fizetni, de töri a fejét, hogy miként tudják úgy megoldani, hogy jobban fájjon nekik, mint nekünk. Szerinte a mostani magyar kormány nem arról híres, hogy feladja.

Nem szoktunk sopánkodni, meg a kezünket tördelni. Lesznek megoldások, jár az agyam, a magyar emberek biztosak lehetnek abban, hogy ez a végén jobban fog fájni Brüsszelnek, mint Magyarországnak

- elemezte a helyzetet a kormányfő, majd hozzátette: a pénz amúgy óriási összeg. Szerinte mindenki boldog lenne, ha 80 milliárd forintot szét lehetne osztani a családok, a nyugdíjasok között vagy gyermekvédelemre lehetne költeni. Végezetül azt is elmondta a kormányfő, hogy már az európai uniós választás előtt megszületett ez az ítélet, de a brüsszeli bürokraták sunyik.

Mindenki tudta, hogy megszületett a döntés, de ők ezt tagadták. Meg kellett várni a választást, mert nyilvánvaló, hogy a Brüsszel által fizetett magyar baloldali pártok kaptak volna egy nyaklevest a magyar választóktól. Még nagyobbat, mint amit most kaptak. 

Tüntetést szerveznek az ítélet ellen péntek estére

Bayer Zsolt publicista szerint ez nem ítélet, hanem az Európai Bizottság furkósbotja. „Ezt az ítéletet nem vagyunk hajlandóak elfogadni! Kérek mindenkit, aki nem fogadja el ezt A tanú című filmből ismerős ítélkezést, június 14-én, pénteken 18 órára jöjjön el az EU budapesti képviseletéhez, és fejezzük ott ki együtt tiltakozásunkat és felháborodásunkat” – írta a felhívásban Bayer.

„Cím: Bp. II. kerület, Lövőház utca 35. (a Millenáris parknál). Várunk minden hazafit!” – jelezte a publicista. 

 

 

origo.hu

Formás mellű, vadítóan szexi barátnője vigasztalhatja az Eb-újoncot - galéria

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

borsonline.hu

Bereczki Zoltán felesége kitálalt férje és Szinetár Dóra lányával kapcsolatban

mandiner.hu

A német lap szerzője megdöbbent Orbán Viktor legújabb politikai húzásán

ripost.hu

Becsapós helyesírási teszt: te tudod a jó megoldást?

vg.hu

Fontos bejelentést tett Rómában Orbán Viktor

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

lakaskultura.hu

Különleges térrendezés egy budapesti kisgyerekes pár lakásában

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

ripost.hu

Varga Barnabásnak üzent a legendás világsztár

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

Akcióba lendültek a csalók: ha erre az egyetemre jársz, te is veszélyben vagy

INSIDER

„Sokkot kapott a sofőr, nem akart segítséget hívni”: zebrán gázoltak el egy diáklányt Pestszentlőrincen – helyszíni fotók

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat