INSIDER

Szerző K. C.

Létrehozva: 2024.06.10.
Módosítva: 2024.06.10.

Kiadták a másodfokú riasztást: brutális idő készül lecsapni az országra

Nyolc vármegyében is másodfokú riasztás van érvényben.

Hétfőn a gyakran gomolyfelhős égből nyugat, délnyugat felől több hullámban érkeznek záporok, zivatarok. A szél ÉNy-ira fordul, és megerősödik. 25-26 fok köré csökken a hőmérséklet. Nagy területen lehetnek alkalmasak a feltételek zivatarok kialakulásához, több hullámban fordulhatnak elő viharos (60-80 km/h) széllökés, jégeső (1-3 cm jégátmérő) és felhőszakadás (>20-40 mm, lokálisan ennél több is) kíséretében, de főként az ország északkeleti, keleti felén heves zivatarok is képződhetnek. Ezekhez kapcsolódóan erősen viharos (>90 km/h) széllökés, nagy méretű jégeső (~2-5 cm) és felhőszakadás (>30-40 mm) is előfordulhat.

Kép: HungaroMet

Kedden az ország északnyugati felén eső, zápor, a délkeleti felén zápor, zivatar fordul elő a gyakran erősen felhős égből. 23-27 fok közé csökken a hőmérséklet. Élénk marad az ÉNy-i szél - írja a Köpönyeg. 

Szerdán délelőtt erősen felhős lesz az ég, és eső, zápor többfelé előfordul. Délután csökken a felhőzet, naposra fordul az idő. Délután csak 20-26 fok valószínű. Újra erőre kap az ÉNy-i szél.

Csütörtök napos, gomolyfelhős időre van kilátás. Elszórtan fordul elő zápor. Erős marad az ÉNy-i szél. 23-24 fok körüli maximumok várhatók.



 



 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek