INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.08.

Ma van az Egymillió Találkozás Napja - nagy a választások tétje

A Fidesz ötvenezer aktivistája egy nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. Most nagyon fontos, hogy mindenki az urnákhoz járuljon és kinyilvánítsa a véleményét.

Orbán Viktor miniszterelnök országjárása óriási sikernek könyvelhető el. A kormányfő kampánykörútja a héten Dabast is érintette, ahol Kőszegi Zoltán polgármester fogadta, majd tárgyalást folytattak több térségbeli település polgármesterével.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint kiderült, hogy Magyarország lett Európa legnagyobb békefenntartó ereje. / Fotó: Facebook

A dabasi választókkal találkozva Orbán Viktor kifejtette, hogy a Békemeneten ismét kiderült:

mi vagyunk Európa legnagyobb békefenntartó ereje”.

„De a győzelemért még egy utolsó, nagy erőfeszítésre van szükség” – tette hozzá. 

Minden idők legnagyobb kampányhajrája

„Ezért jön a valaha volt legnagyobb kampányhajrá, az Egymillió Találkozás Napja. Most szombaton, a vasárnapi választás előtti 24 órában, 

a Fidesz ötvenezer aktivistája egyetlen nap alatt egymillió embert fog személyesen a választásra buzdítani. 

Ebben a mozgósításban magam is részt fogok venni, mert a tét hatalmas. Háború vagy béke” 

– közölte a döntés tétjét a miniszterelnök, majd hozzátette:

Szombaton jön tehát az Egymillió Találkozás Napja. Vasárnap pedig a választáson: Csak a béke, csak a Fidesz!

A legnagyobb EP-kampány hajrá

Menczer Tamás, a Fidesz kommunikációs igazgatója ezzel kapcsolatban megerősítette: a szombat az Egymillió Találkozás Napjáról szól. Egymillió embert fognak felkeresni, egymillió találkozásra kerül sor

Mindenkinek el fogjuk mondani, hogy létfontosságú választás előtt állunk, a tét a háború vagy béke. Vasárnap meg kell védenünk Magyarország békéjét. A valaha volt legnagyobb EP-kampány hajrájában vagyunk, és ez a valaha volt legnagyobb mozgósítás. A szombat lesz az Egymillió Találkozás Napja azért, hogy vasárnap mindenki ott legyen, aki békét akar. Vasárnap meg fogjuk védeni Magyarországot, és ha mindenki ott lesz, akkor győzni fogunk! Csak a béke! Csak a Fidesz!

- jelentette ki videójában Menczer Tamás.

Több százezren vonultak Budapesten a békéért

Európában egyedülálló módon több százezren vonultak a Duna partján a békéért. Ennek kapcsán köszönetet mondtak a szervezők:

Szeretnénk megköszönni azoknak a százezreknek a részvételét a Békemeneten, akik hozzájárultak ahhoz, hogy (...) Európa legnagyobb békepárti megmozdulása létrejöjjön. A Békemenet napja úgy fog bevonulni a történelemkönyvekbe, hogy a 2024-es európai parlamenti választások előtt néhány nappal, egy háborúpárti nyomás alatt sok százezer magyar és külföldi szervezet és személy nyilvánította ki a béke és a magyar nemzeti kormány melletti szolidaritását

- fogalmaztak.

orbán viktor
Fotó: Hír TV

 Közlésük szerint a Békemenet hatást váltott ki nemcsak Európában, de az Egyesült Államokban is, ahol a konzervatív sajtó beszámolt a demonstrációról. Ugyanakkor az európai liberális sajtó is arra a következtetésre jutott, hogy óriási támogatottság áll a magyar békepárti kormány mögött.

Választási kisokos

Június 9-én vasárnap Magyarországon nemcsak helyi önkormányzati, hanem európai parlamenti és nemzetiségi önkormányzati választás is lesz. A választáson való részvétel feltétele a 18. életév betöltése és az érvényes személyazonosító okmány, lakcímkártya megléte. Ezek érvényességét nem árt még most ellenőrizni, mert lejárt okmányokkal nem lehet majd szavazni! A kormányablakok azonban vasárnap is nyitva tartanak, így kérhető ideiglenes személyazonosító okmány, amivel lehet szavazni.

A jelöltekre reggel 6-tól este 19-óráig lehet majd szavazni a különböző színnel megjelölt szavazólapokon. Az idei szavazás során ugyanis több szavazólapot is kapunk:

  • egy fővárosi öt szavazólapot kap,
  • a megyei jogú városok lakói hármat,
  • a nem megyei jogú városok lakói négy szavazólapot kapnak,
  • azok, akik külföldön tartózkodnak és kérték felvételüket a külképviseleti névjegyzékbe, egy szavazólapot kapnak,
  • akik nem a bejelentett tartózkodási helyükre jelentkeztek át, szintén csak egy szavazólapot kapnak.

Aki nem biztos benne, hová kell mennie voksolni, az a magyarorszag.hu weboldalon elérhető Személyreszabott Ügyintézési Felületen (SZÜF) kialakított választási ügyintézési alkalmazások igénybevételével - Ügyfélkapus azonosítás után - megnézheti, hogy aktuálisan hol szerepel a szavazóköri névjegyzékben, azaz hol fog tudni szavazni. Ugyanezen a felületen lehetősége van többek között mozgóurna igény benyújtására is! Emellett a Nemzeti Választási Irodának is van egy szavazóhelyiség keresője, ami itt érhető el.

A szavazás menetéről készült videót itt tudod megnézni:

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek