INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.26.

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat

Hiába folyik eljárás az Óbudai alpolgármester ellen, továbbra is felügyelheti a BKK működését.

Nemrég őrizetbe vették, majd letartóztatták Czeglédy Gergőt, Óbuda MSZP-s alpolgármesterét. A politikus a gyanú szerint százmillió forint kenőpénzt vett át, az ügyében eljáró nyomozási bíró pedig elrendelte a minősített hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsított alpolgármester egy hónapos letartóztatását.

 

Czeglédy kerületi alpolgármesteri posztja mellett a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) felügyelőbizottsági tagjaként is tevékenykedik, azaz feladatai közé tartozik a fővárosi közlekedési közszolgáltató vállalat törvényességi ellenőrzése. A Városházán nemrég tartott háttérbeszélgetésen Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes arra a kérdésre, hogy visszavonják-e Czeglédy Gergő tagságát a BKK felügyelőbizottságában, közölte: ebben a főpolgármesteri ciklusban már nem terveznek több közgyűlést tartani, Czeglédy mandátuma pedig mindenféleképpen lejár néhány hónapon belül.

Vagyis a közgyűlés hiányában az óbudai korrupciós botrány egyik fő gyanúsítottja, Czeglédy Gergő októberig a BKK felügyelőbizottságának tagja maradhat, annak ellenére, hogy jelenleg is előzetes letartóztatásban van. Az ügyben korábban Vitézy Dávid is megszólalt, aki rámutatott:

a BKK törvényes működésének felügyeletét jelenleg a börtönből végzik.

A Fidesz Facebook-oldalán szólította fel Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy éljen a jogával és azonnali hatállyal hívja vissza Czeglédyt a BKK felügyelőbizottságából! 

„ De hol van ilyenkor Karácsony Gergely?” - tette fel helyesen a kérdést a Fidesz, majd folytatta:

„Nos, ő ahelyett, hogy intézkedne, inkább tetoválásokkal pozőrködik és cinikus válaszokat küld a sajtó megkeresésére a botránnyal kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy visszahívják-e a közpénzek ellenőrzését végző felügyelőbizottságból Czeglédyt, azt a lekezelő választ adta, hogy a közgyűlés nem ülésezik októberig.Felszólítjuk Karácsony Gergelyt, hogy az SzMSz-ben biztosított jogával élve AZONNALI HATÁLLYAL hívja vissza Czeglédyt a BKK felügyelőbizottságából! Amennyiben nincs bátorsága szembeszállni főnökével, Gyurcsány Ferenccel, akkor hívjon össze rendkívüli közgyűlést, ahol dönteni lehet a korrupcióval vádolt politikus visszahívásáról. Ha Karácsony erre is képtelen, akkor a Fidesz-KDNP fővárosi frakciója kezdeményezni fogja a rendkívüli közgyűlés összehívását!”

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek