INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.06.20.
Módosítva: 2024.06.20.

Ezt nem ússzuk meg, még durvább kánikula jön

A nagy hőségben ne felejts el eleget inni, és ha teheted, keresd az árnyékos helyeket!

Folytatódik a kánikula, akár 35 fokig is kúszhat a hőmérő higanyszála az előrejelzések szerint. Több vármegyére már a narancssárga riasztást is kiadták!

hőség nyár meleg strand napsütés nyaralás napernyő
Strandidő lesz, de azért érdemes óvatosnak lenni! (Fotó: Pexels)

Csütörtökön verőfényes napsütés vár ránk, napközben 33 fokos hőség is lehet. A HungaroMet másodfokú hűségriasztást adott ki Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére, míg Pest, Baranya, Békés, Fejér, Somogy, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna és Veszprém vármegye elsőfokú riasztást kapott. Előbbi területeken 27 fok felett, míg utóbbiakon 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet.

A hőség is lehet megterhelő! (Forrás: met.hu)

Pénteken is sok napsütés várható kevés gomoly- vagy fátyolfelhővel. Továbbra is száraz marad az idő, délutánra már 35 fok körül alakul a hőmérséklet, többfelé lesz forróság - írja a Köpönyeg. Aznapra is kiadták a hőségriasztást, amely fokozatát másodfokúra emelték Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Somogy, Tolna és Zala vármegyében.

Szombaton gomolyfelhők zavarják majd a napsütést, de csak néhol fordul elő zápor, vagy zivatar. A szél délelőtt megerősödhet, ennek ellenére 30-31 fokos kánikula ígérkezik.

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek