Létrehozva: 2024.06.29.

"Először egy csokor virág volt kint, ma már tucatnyi" – emlékhellyé vált a kondorosi tűzben elhunyt zenész háza

Misi bácsi háza előtt tucatnyi virág áll, a helyiek ugyanis valóságos zarándokhellyé változtatták a tragédia helyszínét.

Emberek tucatja fordul meg naponta az előtt a kondorosi ház előtt, ahol szombaton (június 22.) éjjel egy boldog család életét törte ketté egy borzalmas tragédia. Az esti órákban ugyanis a faluszerte ismert és szeretett L. Mihály háza kigyulladt, és nagy lángokkal égett, a tűz perceken belül átterjedt az egész házra. Bár Misi bácsi, illetve a férfi felesége, valamint a lánya, Erzsébet és Magdolna még időben kimenekültek, Mihály tragikus döntést hozott: miután családját biztonságban tudta, visszarohant a lángok közé.

Misi bácsi háza előtt szinte minden helybeli megáll egy szomorú percre, sokan virágot is visznek, hogy elköszönjenek a falu zenészétől   Fotó: beol.hu

A nyugdíjas férfi ugyanis meg akarta kezdeni az oltást és igyekezett kimenteni az értékeiket a lángoló pokolból. Sajnos azonban onnan soha többé nem tért vissza: a tűz olyannyira elharapódzott, hogy a férfi bennégett. Holttestét végül a tűzoltók tudták csak kiemelni, életét akkor már nem lehetett megmenteni. 

Mint arról a Ripost is írt, a férfi mindenki ismerte, Misi bácsi ugyanis évekig közkedvelt postásként hordta ki a helyiek leveleit, míg mellékállásban zenészként dolgozott. Így nem volt olyan, aki ne ismerte volna, a legtöbb esküvőn, ünnepségen és rendezvényen ugyanis ő lépett fel. Amellett, hogy mindenki tisztelte az idős zenészt, szerették is a férfit: Mihályt mindenki kedves, jólelkű embernek és példás családapának ismerte a környéken. 

Háza így gyakorlatilag zarándokhellyé vált, több helyi lakó ugyanis a történtek után ellátogatott a leégett romhoz, hogy leróják kegyeletüket a szeretett muzsikus előtt. Így jelenleg virágok tucatja sorakozik a kerítés előtt: 

Először egy csokor virág volt kint, ma már tucatnyit vittek oda. Volt, aki el is sírta magát, amikor letette. Mindenkit sokkolt, ami Miskával és a családjával történt

– mondta el egy helybeli. 

Családja teljesen összetört Misi bácsi halála után, gyászoló lányának, illetve feleségének azonban emellett még azzal is szembe kellett néznie, hogy hajdani otthonukból szinte semmi nem marad: a ház ugyanis porig égett, az összes ruhájuk és bútoruk odalett. A kondorosiak azonban kitartottak a bajban a család mellett, a polgármester azonnal akcióba lendült, és gyűjtést szervezett:

A család házában történt sajnálatos tűzeset kapcsán a ház tetőszerkezete a tűz következtében megsemmisült. A belső terek a füst martalékává váltak, így az épület lakhatatlanná vált. A család megsegítésére gyűjtést szervezünk! 

– adta hírül oldalán Ribárszki Péter, Kondoros polgármestere. A helyiek nem is tétlenkedtek, egy emberként mozdultak meg: volt, aki ruhával, más bútorokkal, míg más pénzzel igyekezett segíteni Erzsébeten és Magdolnán. Már az első napokban is szépen gyülekeztek az adományok, a polgármester pedig meghatottan mondott köszönetet a polgároknak:

"Megható és örömteli, hogy a bajban ilyen sokan önzetlenül segítséget nyújtottak és nyújtanak a család megsegítésére. Azoknak, akik tárgyi eszköz formájában nem tudnak segítséget nyújtani, lehetőséget biztosítunk arra, hogy pénzbeli támogatással segítsék a családot. Hálásan köszönjük!" – köszönte meg a rengeteg segítséget. 

 

origo.hu

Kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép Ferihegyen

ripost.hu

Héjával vagy héj nélkül kell befőzni a sárgabarack lekvárt?

mindmegette.hu

Ide menj a friss barackért, itt az országos Szedd magad lista

magyarnemzet.hu

Marine Le Pen: Emmanuel Macron táborát „majdnem sikerült eltörölni”

ripost.hu

Balhé a pályán, Marco Rossi után már a harmadik olasz kapitány távozik

ripost.hu

Elolvadunk: ilyen édesen pancsol a medencében Kulcsár Edina a kisbabájával

travelo.hu

VIDEÓ: Mutatjuk Szlovénia legkáprázatosabb vízeséseit

ripost.hu

Kitálalt a profi betörő: ez a 6 biztonsági hiba, amit mindenki elkövet otthon

ripost.hu

Kirobbant az Európa-bajnokság legnagyobb botránya

ripost.hu

Rengeteg idén az ingyen gyümölcs: mire jó a fosóka, vagy szebb nevén mirabella szilva?

ripost.hu

Fuldoklik az idegességtől a magyar sztárséf, botrány, amit valaki megtett a Michelin-csillagos étteremében

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Ettél már tejfölös vagy alkoholos fagyit? Mi megkóstoltuk - videó

INSIDER

Nem elég az ukrajnai konfliktus: még évekig elhúzódhat a háború a Közel-Keleten is

INSIDER

Semmibe veszik a fapados multik az utasaikat – hatósági ellenőrzés indult a botrányok miatt

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

"Nem tudtam, milyen műsort nézek" - Mezítlábas hajléktalan tombolt Terézvárosban - Videó

INSIDER

Dermesztő fordulatot hoz az időjárás, itt csap le mindjárt durva vihar

INSIDER

65 éve indult a Szabó család! Frissítsd fel a tudásod szülinapi kvízünkkel

INSIDER

Temetődombra épült a szellemkastély, amiben egy magyar sámán él - Galéria