INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.06.07.

A csődben lévő Budapest újra felszálló ágba kerülhet: Vitézy Dávid képes lehet együttműködni a kormánnyal

Politikai háborúskodás helyett szakértő városvezetés és fellendülés következhet Budapesten. Szentkirályi Alexandra hangsúlyozta: a Budapesten változást akaró szavazók egyesítésére van szükség. Ezért úgy döntött, hogy visszalép, mert így ki lehet szabadítani a fővárost Gyurcsány Ferenc fogságából.

Ha Vitézy Dávid lesz Budapest vezetője, a semmittevés és káosz helyett szakértő városvezetés jöhet - ráadásul véget érhet az áldatlan politikai háborúskodás Budapest és a kormány között.

A rendszerváltás óta nem volt olyan sikeres tíz év Budapest életében, mint a Tarlós István-korszak alatt. A nemzet fővárosa szemmel láthatóan virágzott, és ebben elvitathatatlan érdeme van Vitézy Dávidnak is.

20211013_Vitezy_David_019_KB_Metropol
Vitézy Dávid képes lehet jó kapcsolatot kialakítani a kormánnyal, ami Budapest újbóli felvirágoztatásához vezethetne a megválasztása esetén. Fotó: Keresztesi Balázs

Talán kevesen emlékeznek már, de Tarlós István főpolgármester Vitézy Dávidot kérte fel a BKV vezetésére és rendbetételére. Vitézy alapító vezérigazgatója lett a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK), ami óriási fejlődést hozott a budapesti tömegközlekedéssel utazó emberek életében. A főpolgármester-jelölt szakmai előélete jól mutatja, hogy Budapestnek ismét lenne gazdája és véget érne az elmúlt öt év rémálma, amikor is a főváros egy helyben totyorgott. 

Vitézynek ráadásul minden esélye megvan arra, hogy jó kapcsolatot ápoljon a kormánnyal, ami egészen biztos, hogy szintén a budapestiek érdekeit szolgálná. 

A Gyurcsány Ferenccel szövetkező Karácsony Gergely országos politikát folytat hónapok óta, ahelyett, hogy Budapest ügyeivel foglalkozna, folyamatosan civakodik a kormánnyal, ami azt eredményezi, hogy elviszi a fókuszt a főváros égető problémáiról. 

Vitézy Dávid szakmai előélete:

Vitézy Dávid  magyar közgazdász, közlekedési és város-mobilitási szakértő. 

2000-2010 között a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE) munkacsoport-vezetője, elnökségi tagja, 2006-tól szóvivője. 2010 és 2014 között a Budapesti Közlekedési Központ alapító vezérigazgatója, 2015-ben 6 hónapon át a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a közösségi közlekedés fejlesztését, különösen a regionális és távolsági viszonylatok összehangolását felügyelő miniszteri biztos. 2016 januárja óta a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum főigazgatója. 2020 februárja óta a Budapest Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója. 2022 májusától a BFK megszűnésével párhuzamosan szakterületi államtitkárként a szervezet jogutódjának, a Nemzeti Közlekedési Központnak (NKK) a megbízott vezérigazgatója.

2024 márciusában bejelentette, hogy indul Budapest főpolgármesteri székéért a júniusban esedékes önkormányzati választásokon.

Szentkirályi Alexandra: ki kell szabadítani a fővárost Gyurcsány fogságából

"Amikor elfogadtam a főpolgármester-jelöltséget, kezdettől fogva egy cél lebegett a szemem előtt, leváltani a valaha volt legrosszabb főpolgármestert, Karácsony Gergelyt, és kiszabadítani a fővárost Gyurcsányék fogságából"

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra, a közösségi oldalán közzétett új videójában.

Az elmúlt napokban világossá vált számomra, hogy valódi esélyünk van leváltani Karácsonyt. Egyértelmű, hogy a budapestiek többsége el akarja zavarni őt. Karnyújtásnyira vagyunk a változástól. Mára egyetlen akadálya maradt ennek, az, hogy a változást akaró szavazatok kétfelé oszlanak. Számomra továbbra is az a legfontosabb, hogy Karácsony és Gyurcsány távozzanak a város éléről. Ezért utat adva a változásnak, elállok a főpolgármester-jelöltségtől, és a Fidesz fővárosi listavezetőjeként folytatom a kampányt

– mondta el a videójában Szentkirályi, majd arra kérte minden támogatóját, hogy a főpolgármesteri szavazólapon Vitézy Dávidra, a listás szavazólapon pedig az általa vezetett Fidesz–KDNP-listára szavazzanak.

 

origo.hu

Ezzel az eredménnyel juthat tovább a magyar válogatott

ripost.hu

Végre: Ponekker Virágra újra rátalált a szerelem a válás után

metropol.hu

Nostradamus leszármazottja elárulta, ki fogja megnyerni az Eb-t, ennek sokan nem fognak örülni

vg.hu

Amint belépett a Néppártba, Magyar Péter kijelentette, hogy egyetért Orbán Viktorral

ripost.hu

A tudósok is kővé dermedtek attól, ami az óceán mélyéről előkerült

mandiner.hu

Óriási botrány Németországban: a Bundestag alelnöke szerint még jobb lenne a német válogatott, ha „csak fehér játékosokból” állna

ripost.hu

Most érkezett: mentőhelikopter szállt le az M5-ösön, roncsok mindenütt

mindmegette.hu

Hidratál, és fényvédőként is alkalmazható a nyár legnépszerűbb gyógynövénye

ripost.hu

Orbán-fotóval reagáltak a németek a botrányra

ripost.hu

Üzenet a múltból: Diana hercegné nem akármilyen titkot őrzött

ripost.hu

„Nagyon le van lakva szerencsétlen” – Kulcsár Edina felismerhetetlen, durván beszóltak neki a követői

ripost.hu

Elég okos vagy, hogy hiba nélkül kitöltsd ezt a tesztet?

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Top 5 hazugság: Magyar Péter folyamatosan hazudozik, saját híveinek is

INSIDER

Brüsszel bosszúja: Mi védjük Európát, mégis gigabüntetést kaptunk

INSIDER

Kormányinfó: kiderült, mit gondol a kormány a választás eredményéről

INSIDER

Megállapodott Orbán Viktor és a NATO-főtitkár: nem mennek magyar katonák Ukrajnába

INSIDER

Keményen leszólta Magyar Pétert a baloldal ikonikus alakja

INSIDER

"Szó sem lehet róla, hogy a Fidesz egy szélsőségesen magyarellenes párttal üljön egy frakcióban az EP-ben"

INSIDER

Ezt nem ússzuk meg, még durvább kánikula jön

INSIDER

Egyedül neveli sérült gyermekeit, mégsem cserélne senkivel Flóra