INSIDER

Szerző B.

Létrehozva: 2024.05.28.

Kocsis Máté: június 9-én megvédhetjük Magyarország békéjét

A háború két évvel ezelőtti kitörése óta a Fidesz és a KDNP a béke pártján áll - jelentette ki a Fidesz országgyűlési frakciójának vezetője kedden, pártja országjáró kampánykörútjának tiszaújvárosi állomásán.

Kocsis Máté a Fidesz helyi választási fórumát megelőző sajtótájékoztatón elmondta, "az a háborús pszichózis, ami most az európai vezetést jellemzi, az teljesen érthetetlen és az érthetetlensége mellett nagyon veszélyes is".

Hozzátette, a június 9-i választás egy olyan kérdésben "hoz majd igazságot", melyről még nem szavaztak az európai polgárok, ez pedig a háború kérdése. 

Tisztázni kell Magyarországon is, hogy mely politikai erők azok, amelyek támogatják a háborút és melyek azok, amelyek a békét szeretnék 

- emelte ki.

Kocsis Máté hangsúlyozta, a Fidesszel és a KDNP-vel  szemben álló baloldali politikusok a háború pártján állnak. Még akkor is így van ez, ha ők ezt tagadják és ez "azért van így, mert az ő finanszírozóik, az ő külföldi támogatóik a háború álláspontját képviselik, így előbb-utóbb a magyar baloldali képviselők is azt fogják képviselni" - tette hozzá.

Kiemelte, Magyarországon az az alapvető érdek, hogy az ország ne küldjön az Európai Parlamentbe "háborúpárti baloldali politikusokat" vagy minél kevesebbet. Megjegyezte, június 9-én a választók megvédhetik Magyarország békéjét és elmondhatják a véleményüket háború és béke kérdésében, emellett helyi vezetőket is választanak.

A frakcióvezető elmondta, a párttal arra bíztatnak mindenkit, hogy vegyen részt a június 9-i választáson, támogassa a Fidesz és a KDNP "békepárti jelöltjeit" az EP-listán, a megyei listákon és a helyi önkormányzatokban is a településeken. Hozzátette, ez azért is fontos, "mert a következő öt év európai vezetése nem lehet olyan, amilyen most", és változást kell elérni Brüsszelben.

Kiemelte, minél több szavazattal küld a Fidesz képviselőket, annál nagyobb lesz a politikai legitimitása a magyar álláspontnak. A párttal abban érdekeltek, hogy a következő öt év ne azt jelentse, hogy az ország akaratán kívül belesodródik egy háborúba, hanem azt, hogy a "békepárti erők egyre nagyobb hangon, egyre inkább a béke irányába tudják terelni az európai közbeszédet" - mondta.

Kocsis Máté arról is beszélt, a választási kampányokban nemcsak azért igyekeznek a párttal eljutni az ország valamennyi pontjára, hogy az emberek megismerhessék a párt álláspontját, hanem azért is, hogy a párt is megismerhesse az emberek álláspontját.

Koncz Zsófia, a térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón kiemelte, a június 9-i választás tétje "óriási", hiszen - mint mondta - a háború vagy a béke álláspontja közül kell választani.

Úgy fogalmazott, azt látják, hogy "Európában óriási háborús készülődés zajlik, a NATO Ukrajna-missziót szeretne indítani, és bizony június 9-én arról kell dönteni, hogy mi magyarok békét szeretnénk".

origo.hu

Formás mellű, vadítóan szexi barátnője vigasztalhatja az Eb-újoncot - galéria

ripost.hu

Zseni vagy? Csak az emberek 1 százaléka képes megoldani ezt a tesztet!

borsonline.hu

A 63 éves nagymama és 37 évvel fiatalabb férje gyermeket vár: megmutatták a képet is

mandiner.hu

Szlovák lap: Orbán Viktor egy váratlan húzással sokkolta az ellenfeleit

ripost.hu

A házi kedvenceink tudják, mikor halnak meg - szívszorító gesztussal búcsúznak tőlünk

mandiner.hu

Áll a bál a törököknél: veszélybe kerülhet a magyar válogatott továbbjutása? (VIDEÓ)

ripost.hu

Szomorú látvány: Az enyészeté lett Stadler József legendás stadionja - Fotó

mindmegette.hu

Kómába esett egy borsodi családapa, mert naponta 6 doboz energiaitalt ivott meg

ripost.hu

„Nem mernék így nyaralgatni” - Féltik a rajongók a várandós Kulcsár Edinát

ripost.hu

Csodájára járnak: Különleges képességgel van megáldva a kunmadarasiak csordása

ripost.hu

Aurelio elárulta, mennyit keresett eddig az EB meccsein

ripost.hu

Kínos lebukás: Óriási kamu Kulcsár Edina és G.w.M rongyrázása

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel rohan a háború felé: két háborúpárti nő kerülhet az EU élére

INSIDER

Magyar Péter részeg balhéja: itt a teljes történet - fotók, videók!

INSIDER

Macron, Scholz, Meloni: Európa nagyhatalmainak vezetőivel tárgyal Orbán Viktor

INSIDER

Otthonfelújítási támogatás: javultak a feltételek, íme a részletek!

INSIDER

Akcióba lendültek a csalók: ha erre az egyetemre jársz, te is veszélyben vagy

INSIDER

„Sokkot kapott a sofőr, nem akart segítséget hívni”: zebrán gázoltak el egy diáklányt Pestszentlőrincen – helyszíni fotók

INSIDER

Főpolgármester-választás: Vitézy az Alkotmánybírósághoz fordul, és gratulál Karácsonynak, hogy így tud örülni saját indítványa bukásának...

INSIDER

Czeglédy Gergő előzetes letartóztatásban, Karácsony Gergely mélyen hallgat