Nagy tömegben vietnámi és thai kamulájkokat vásárolt Magyar Péter

INSIDER
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2024.05.29.

Gyanús ügyletre derülhetett fény Trippon házfelújítása kapcsán

Mindeközben az újpestieknek csak omladozó kórházépület, és erdőszéli szellemház jutott.

Bűncselekmény-gyanús ügyletekről keringenek pletykák Trippon Norbert 5 éves Újpesti városvezetése kapcsán. A PestiSrácok arról számolt be, miszerint Trippon Norbert egy több mint 200 milliós házzal gazdagodhatott az elmúlt években. Hozzátették: Újpest legjobb részén fekvő lakóház felújítására 80-100 millió forintot költhetett a Trippon-család.

Trippon Norbert, Újpest alpolgármestere / Fotó: Facebook

Állítólag ezzel a házzal kapcsolatban keltek szárnya korrupció-gyanús híresztelések. A PestiSrácok bevallás szerint, a birtokukba jutott egy gyanúsítotti kihallgatási jegyzőkönyv. Ebből az ügyben gyanúsított, M. Péter cégvezető vallomását idézték is:

„2020 közepe tájékán megkeresett S. András (SZIN-KER ügyvezetője– a szerk.), hogy ők nyertek pár „DK-s” vezetésű kerületben építési munkákat, és különböző pénzkifizetéseket kellene cserébe teljesíteniük politikusoknak s megkérdezték, hogy tudnék-e abban segíteni, hogy egy újpesti politikus lakásának felújítását legalizáljuk az általam kiállított fiktív számlákkal.”

Trippon Norbert igyekezett úgy beállítani a történéseket, hogy a szenvedő alany szerepében tűnjön fel. Csakhogy múlt keddi Facebook-posztjában ennek teljesen ellentmond a fiktív számlákat kiállító cégvezető vallomása:

„Később kiderült, hogy a kérdéses lakás (amelyet papíron fel kellett újítaniuk– a szerk) L. Anita tulajdona, aki Trippon Norbert felesége, aki jelenleg Újpest alpolgármestere” – olvasható a PS oldalán. 

A büntetőeljárás alatt álló cégvezető elmeséli a laphoz eljuttatott jegyzőkönyvben, hogy négy fiktív számlát kellett kiállítania Trippon Norbert újpesti gazdasági alpolgármester részére, a házfelújítása ellenértékeként, összesen 18 millió forint értékben.

További részleteket a gyanús ügyletről a Pesti Srácok cikkében olvashattok. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek