INSIDER

Szerző K. D. R.

Létrehozva: 2024.04.08.

„Már minden pincét, bunkert, erdőt és folyót átfésültünk” – égen-földön keresnek egy szabadiból eltűnt édesapát

Nemes Árpád április 4-én tűnt el szabadi otthonából. A 70 éves férfi biciklire szállt és elindult, pedig tudta, hogy aznap érkezik hozzá az egyik fia és a kis unokája is. A család és az egész környék nagy erőkkel keresi az édesapát, minden lehetséges forgatókönyvet végiggondolva.

Két fia, kis unokája, édesanyja és testvérei is kétségbeesve várják haza Nemes Árpádot, aki április 4-én, csütörtökön biciklivel ismeretlen helyre távozott szabadi otthonából. A Somogy vármegyei férfit az egész környék ismeri, hiszen 50 évig kőművesként dolgozott. A legutóbbi biztos információ szerint a szabadi hegyről indult vissza, ahol még látta őt egy autóval arra járó ismerős. 

A falu határán lévő hegy igazi útvesztő, pókhálószerűen elágazó földutakkal és ösvényekkel  Fotó: Google Maps

„Minden út Rómába vezet, de az összes a Szabadi hegyről indul”

A 70 éves Nemes Árpádnak ízületi problémái vannak, így bicegve, lassan, nehézkesen jár. Épp ezért gyalog nem is indult el soha sehová, még fiához Dombóvárra is csak akkor tudott beutazni, ha alacsony padlós busz jött, mert csak arra tudott felszállni. Ha elég erősnek érezte magát, biciklivel indult útnak a szomszéd település bio boltjába, vagy a közeli Pityóka vendéglőbe. Árpádról azonban az eltűnése óta ezeken a helyeken sem hallottak semmit. A legutóbbi információk szerint a Szabadi melletti hegyre indult biciklivel, április 4-én, csütörtök délelőtt. Tudta, hogy aznap jön látogatóba hozzá a fia is a kis unokával, így nem értik a rokonok, miért nem jött haza.

Aznap 11-kor még felvette Szabadi térfigyelőkamerája, de onnan átment az egész hegyen, földes úton, Kercseliget felé. Arra ismerős látta, aki motorral jött szembe. Majd apukám délután 1 óra felé jött visszafelé, ahol a hegy tetején találkozott egy ismerőssel. Ez az utolsó biztos hely, ahol látták

 – mesélte a Ripostnak az eltűnt fia, ifjabb Nemes Árpád. A fiatalember azonban elmondta, hogy a hegy igazi útvesztő, ugyanis szinte minden környékbeli településre el lehet jutni róla, különböző utakon. Épp ezért hatalmas a hely, amit át kell kutatni.

„Péntek délután kora estétől 15-20 ember kereste, ők sem találtak semmit. Átfésültünk minden helyet, amit ismer, elhagyatott pincéket, még egy szovjet bunkert is megnéztünk, ami a hegyen van. A biciklije sincs meg" – részletezte Árpád, aki maga sem tudja, hogy ez jó jel-e vagy sem.

Árpádot már a rendőrség is nagyerőkkel keresi  Fotó: Police.hu

„Gyere haza apa, hiányzol nekünk”

A család bízik benne, hogy az édesapa csak behúzódott valahová, vagy valakinél vendégeskedik, akinek nincs okostelefonja, így nem tudja, hogy keresik. Árpád telefonja azonban nem elérhető, életjelet nem ad magáról és nem is mondta, hogy hová indul.

Már a legjobbtól a legrosszabb forgatókönyvig, minden lejátszódott a fejünkben. Arra is gondoltunk már, hogy valami rossz történt vele, vagy esetleg ő tett magával valamit, de erre semmilyen jel nem utalt

– hangsúlyozta Árpád. A rokonok már a fél világot felforgatták érte, hatalmas a megmozdulás, amin az eltűnt fia is meglepődött. 

„Nem jellemző rá az ilyesmi, teljesen beszámítható állapotban volt. Reméljük, hogy épségben van, nagyon várjuk haza. Apa, ha ezt olvasod gyere haza, mert hiányzol. Mindegy, hogy mit gondolsz, hogy mi, hogy állunk hozzád, keresünk nagyon és hiányzol nekünk" – zárta gondolatait az aggódó gyermek.

Árpi bácsi 175 cm magas, eltűnésekor fekete melegítő nadrágot, szürke pulóvert, cipzáras kapucnis felsőt viselt, amin sötétzöld és fekete minták vannak. Kerékpárja egy alacsony vázas, bordó Mountain Bike, elől kosárral, hátul sima csomagtartóval. Fontos, hogy, ha valaki megtalálja a biciklit, ne mozdítsák el a megtalálás helyszínéről!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Itt a NATO-főtitkár drámai fenyegetése: még egy lépéssel közelebb a világháború

origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

borsonline.hu

Tóth Gabi nem titkolja tovább: romokban van az élete

hirtv.hu

Nekiment Magyar Péternek a Momentum, amiért elveszi a szavazóit + videó

mindmegette.hu

6 gyorsan összedobható sütemény, ha nem szeretnél a majálison feleslegesen pénzt költeni

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Gazember a családban

origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

mindmegette.hu

Figyelmeztet a szakember: nem mindig jó döntés air fryerben sütni-főzni

ripost.hu

Most kaptuk: brutális tömegkarambol történt az M7-esen, zajlik a mentés

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

ripost.hu

Nagy baj történt a Pilisben, ezekben a percekben mentenek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Orbán Viktor: A háború és a béke közötti választóvonalon állunk

INSIDER

„Szemét, iszonyú bűz, és patkányok mindenhol” - 10 éve küzd szomszédjával Zelka

INSIDER

Neked menne? Ez a teszt tuti, hogy megizzaszt!

INSIDER

Szentkirályi Alexandra a felújított Városligetben piknikezett a budapesti fiatalokkal