Létrehozva: 2024.03.12.
Módosítva: 2024.03.12.

A polgárőrök is beszálltak a gondosóra programba - itt vannak a részletek

Újabb sikeres együttműködés született, ezúttal az Országos Polgárőr Szövetség csatlakozott a gondosóra programhoz.

A Gondosóra program 2024. keretében újabb sikeres együttműködés született, melynek köszönhetően még szélesebb körben terjedhet el a 65 év feletti idősek védelmét szolgáló ingyenes program.

gondosóra, gondosórák
Már közel 7 ezer életet mentett meg a gondosóra program. Fotó: gondosora.hu

Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke március 12-én együttműködési megállapodást írt alá, melynek köszönhetően még több idős emberhez juthat majd el az az eszköz, mely a biztonságukat szolgálja, a felhasználók ugyanis szükség esetén egyetlen gombnyomással segítséget tudnak kérni. Nyitrai Zsolt elmondta, hogy az Országos Polgárőr Szövetség és Magyarország Kormánya között egy régi és sikeres partnerség van, melyet most még szorosabbra fűznek.

A veszélyek korát éljük: ott az illegális migráció, mely kéz a kézben jár a terrorizmussal, nem is beszélve a szomszédban dúló háborúról. Napjainkban éppen ezért egyre inkább felértékelődik a polgárőrök szerepe

- jelentette ki a miniszterelnök főtanácsadója. 

NYITRAI Zsolt
Nyitrai Zsolt: A veszélyek korában még fontosabb az öszefogás / Fotó: MTI - Balogh Zoltán

A polgárőrök több mint 60 ezer fős közösségére már eddig is számítani lehetett, akár a koronavírus okozta nehézségekről, akár a környezetvédelemről vagy a településeken élők biztonságáról volt szó. Részben ennek is köszönhetően pedig Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa.

Dr. Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója többek között arról beszélt, hogy a gondosóra programnak köszönhetően az idősek biztonságban lehetnek az otthonukban.

A digitális eszköz felhasználásával a nap 24 órájában, a hét mind a 7 napján elérhető a diszpécserközpont, ahol több mint százan fogadják a napi közel kétezer hívást

- ismertette. Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke azt hangsúlyozta, hogy nagyon szívesen csatlakoznak a gondosóra programhoz.

Az OPSZ elhatározta, hogy még nagyobb figyelmet fordít a karitatív tevékenységre és kiemelt figyelmet fordít a hajlott korúakra. Az ő egészségüknek és biztonságuknak a feltételeit szeretnénk biztosítani

- jelentette ki. Erről egyhangú szavazással döntöttek. 

TÚRÓS András; JUHÁSZ Roland; NYITRAI Zsolt
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Túrós András, az OPSZ elnöke és Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) együttműködési megállapodásának aláírásán az OPSZ fővárosi székházában 2024. március 12-én. / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

„A programnak hála, remélhetőleg jelentősen csökken majd az idősek ellen elkövetett bűncselekmények száma” – emelte ki az OPSZ elnöke.

A Mediaworks Tömegmédia Divíziójának kérdésére Nyitra Zsolt elmondta, hogy eddig közel 40 ezer olyan eset fordult elő, amikor az egészséghez kapcsolódó segítséget kértek a programban résztvevő idősek, melyből közel 7 ezer olyan eset történt, amikor konkrétan életet tudtak menteni, hála a készüléknek. Ezt kiegészítve Juhász Roland hozzátette, hogy nagyságrendileg a beérkező hívások 15 százaléka olyan, ami valamilyen mértékben kapcsolódik az életmentéshez.

TÚRÓS András; JUHÁSZ Roland; NYITRAI Zsolt
Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, Túrós András, az OPSZ elnöke és Juhász Roland, a Kormányzati Szolgáltató Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója (b-j) a Miniszterelnöki Kabinetiroda és az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) együttműködési megállapodásának aláírásán az OPSZ fővárosi székházában 2024. március 12-én / Fotó: Balogh Zoltán / MTI

A kezdeményezéshez egyébként olyan sztárok is csatlakoztak, mint például Csepregi Éva, Nagy Feró, Sasvári Sándor, Vastag Csaba, Korda György és Balázs Klári.

Esztergályos Cecília Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész volt a 250 ezredik gondosóra regisztráló, nézd meg az erről készült videót!

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hadüzenetet küldhetett Putyinnak ez az ország

origo.hu

Macron az atomfegyverekről beszélt, itt az újabb őrült terv

metropol.hu

Szandi brutális dolgokat művel a testével

vg.hu

Csányi Sándor bejelentette: története legnagyobb bevásárlására készül az OTP – ugrik az árfolyam

life.hu

Készül a temetésre a Buckingham-palota: Károly sokkal betegebb, mint hisszük

mandiner.hu

Cseh Katka titka nem titok többé, lebukott a díszpinty

origo.hu

Újabb balos celeb Magyar Péter mögött

mindmegette.hu

Valóban tilos füvet nyírni hétvégén? Itt az igazság!

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kiderült az igazság: Karácsony ígéreteinek kétharmada nem teljesült

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Orbán Viktor fővárosi fejlesztésekről tárgyalt

INSIDER

Két halálos áldozat Alsónémediben: hídról zuhant csatornába a lovaskocsi

INSIDER

Ezreket spórolhatsz az egynapos sztrádamatricával. Mutatjuk, hogyan csináld!

INSIDER

Aggasztó: keresik a 14 éves Natáliát, nagyszülei otthonából tűnt el