INSIDER

Szerző WM

Létrehozva: 2024.02.26.

Mi a közös Fekete-Győr Andrásban és Varju Lászlóban? Erőszakos bűnelkövetők, akik nem vállalják a felelősséget

A dollárbaloldalon semminek sincs következménye. Még az erőszakos bűncselekményekért elítélt politikusok sem hajlandók lemondani.

Másfél héten belül két baloldali politikust is bűnösnek mondott ki a másodfokú bíróság erőszakos bűntett elkövetése miatt. A baloldalon azonban ezen vállrándítva továbblépnek, fel sem merül annak a lehetősége, hogy tetteikért vállalják a felelősséget és lemondjanak parlamenti mandátumukról, illetve, hogy visszavonuljanak a közélettől. Holott ez lenne a minimum!

KC1943_8825
Szép számmal vannak a baloldalon elítélt politikusok. Egy hasonlóság biztosan van bennük: áldozatként tüntetik fel magukat és nem vállalják tetteikért a felelősséget. (Balról jobbra: Czeglédy Csaba, Varju László és Fekete-Győr András.) / Fotó: Karnok Csaba

Mit kereshetnek a magyar parlamentben olyan politikusok, akik rendőröket dobálnak füstgránáttal vagy munkájukat végző biztonsági őrnek okoznak 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket? A józan ész azt diktálja, hogy semmit, de a baloldalon ezt máshogy gondolják. 

Varju Lászlót súlyos testi sértés miatt is elítélték 

A gyurcsányista párt (DK) képviselőjét csütörtökön bűnösnek találta a másodfokú bíróság súlyos testi sértés, garázdaság és választási csalás miatt. 

Magatartása közösségellenes és a társadalmi együttélés normáival nyíltan szembehelyezkedő volt.

 Az ítélethirdetésen megjelent Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke, Gréczy Zsolt, a párt parlamenti képviselője, valamint Rónai Sándor, a DK uniós képviselője is, ami azt mutatja, hogy a DK pártolja a Varju által elkövetett köztörvényes bűncselekményeket. 

HZ1_4593
Gyurcsány Ferenc személyesen támogatta a súlyos testi sértés miatt elítélt párttársát, Varju Lászlót. / Fotó: Havran Zoltán

A Gyurcsány-párt országgyűlési képviselője egy volt azon baloldali képviselők közül, akik 2018. decemberében erővel betörtek a közmédia Kunigunda utcai központjába, hogy élő adásban szerepeljenek. Ezt azonban a biztonsági őrök megakadályozták.

Varju a társaihoz képest is kifejezetten agresszíven lépett fel. 

Amikor nem sikerült bejutnia a stúdióba, akkor a hírszerkesztőséget vette célba, ennek érdekében pedig szabályos dulakodásba kezdett a biztonsági őrökkel, egyiküket el is gáncsolta. A dulakodás során a munkáját tisztességesen végző egyik biztonsági őr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett. 

A baloldali politikus ezen kívül többször megsértette a jogszerűen eljáró őrök személyiségi jogait, mivel telefonján élőben közvetítette az eseményeket, aminek során a biztonsági emberek arcát is mutatta a hozzájárulásuk nélkül. 

Varju László kifejezetten erőszakosan viselkedett az őrökkel, a képen látható, ahogy egyiküket elgáncsolja. Az egyik őr 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérüléseket szenvedett. / Fotó: Archiv

Fekete-Győr András füstgránáttal dobálta a rendőröket

A Momentum korábbi elnöke is részt vett azon a 2018-as baloldali tüntetésen, amely végül erőszakba fulladt, és aminek során öt rendőr is megsérült. Fekete-Győr András füstbombával támadt a rendőrökre, ami miatt börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A baloldali politikus a tüntetés másnapján azzal védekezett, hogy egy kis füstbomba nem bánt senkit. 

A hatóságok ugyanakkor másképp vélekedtek a Fekete-Győr által elkövetett támadásról, szerintük a Parlament épületét védő rendőrök elleni támadás súlyos bűncselekménynek számít. A Momentum korábbi elnökét társtettesként, csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolták meg, a héten pedig másodfokú ítélet született az ügyében: egy év börtönbüntetésre ítélték, két év próbaidőre felfüggesztve. A másodfok ellenére sem jogerős még az ítélet, Fekete-Győr András a Kúriához fordul jogorvoslatért, szerinte ugyanis nem törvényellenes rendőröket füstgránáttal dobálni.

Fekete-Győr András és Donáth Anna is részt vett azon az erőszakba fulladó tüntetésen, amelyen több rendőr is megsérült. / Fotó: Magyar Nemzet

2018. december 13-án este vandálok - köztük szép számban baloldali aktivisták - lepték el Budapest utcáit, akik törtek-zúztak, padokat és kukákat locsoltak le benzinnel, majd gyújtottak fel, rendőröket becsméreltek, dobáltak dobozokkal, füstgránátokkal. 

Szakértő: a füstbomba veszélyes

A Magyar Nemzet megkeresésére Nagy László Tibor jogász, az Országos Kriminológiai Intézet osztályvezetője elmondta:

„Minden pirotechnikai eszköznek, így a füstbomba működésének is az az alapja, hogy kemikáliákat alakít égési melléktermékké, így gázt, hőt, fényt vagy hangot, illetve ezek kombinációját hozva létre. A füstbomba által generált füst tartalmaz nem fém és fém-oxidokat, egyes változatok fémsókat is, amelyek a legtöbbször nem kifejezetten ártalmas anyagok, de előfordulhat olyan eset, hogy súlyosbítják a meglévő légúti problémákat, ha az ezt belélegző ember ilyennel rendelkezik. Esetükben kiválthatnak akut és krónikus mellékhatásokat is. Ezek az eszközök semmi esetre sem szolgálnak arra, hogy másokhoz vágjuk, illetve más személyekre irányítsuk őket. Arról nem is beszélve, hogy egy rendezvényen, a tömegben lehetetlen tartani azt a biztonsági távolságot, amely egy ilyen füstbombánál kötelező lenne.”

Gyurcsány Ferenc ügyvédje és bizalmasa is elítélt bűnöző

Gyurcsány Ferenc és pártja ügyvédjét, bizalmasát még 2017 nyarán vette őrizetbe a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Czeglédy Csaba sokáig letartóztatásban volt, majd a 2018-as választások előtt mentelmi jogának köszönhetően néhány órára ki tudott kerülni a rácsok mögül.

Czeglédy egy évvel később, az EP-választások idején is kihasználta a mentelmi jogot, akkor maga a Demokratikus Koalíció dobott neki mentőövet azzal, hogy feltették őt a párt listájára. Ezzel pedig Gyurcsány bizalmasa időt nyert, hiszen így jócskán elhúzódott az ellene indult büntetőügy: az azóta már szabadlábon védekező politikus-ügyvéd volt a vezetője a Human Operator Zrt.-nek, annak a döntően diákmunkaerő-közvetítéssel foglalkozó cégnek, amely ellen költségvetési csalás és gazdasági bűncselekmények miatt indult eljárás.

Gyurcsány és Gyurcsányné végig mentegették az elítélt ügyvédjüket és bizalmasukat. A bírósági tárgyaláson is részt vettek, akárcsak Varju László esetében. 

A vádirat szerint a 2011-től működő, a korábban egyszer már adócsalásért jogerősen elítélt Czeglédy Csaba által irányított bűnszervezet célja a döntően diákmunkaerő közvetítésével foglalkozó cég áfafizetési kötelezettségének csökkentése, valamint más közterhek, így a személyi jövedelemadó megfizetése alóli mentesülés volt. A Human Operator Zrt. két alvállalkozó közbeiktatásával – melyek teljesítési segédként összesen nyolc iskolaszövetkezetet vontak be – jelentős létszámú munkaerőt közvetített Magyarországon működő cégeknek.

Az ügyészség szerint a foglalkoztatottak után fizetendő adókat és közterheket a dolgozókat névleg alkalmazó szövetkezetek nem vagy csak részben vallották be, és elmulasztották befizetni. A vádhatóság szerint az alvállalkozókat és a szövetkezeteket ténylegesen a Human Operator Zrt. irányította, így a vád szerint a bűnszervezet több mint hatmilliárd forint kárt okozott az állami költségvetésnek. Az ügy tárgyalása jelenleg is zajlik a Kecskeméti Törvényszéken.

Kocsis Máté: Mondjanak le és vonuljanak vissza a közélettől

A kormánypártok nevében a Fidesz frakcióvezetője arra szólította fel a baloldalt, hogy szüntesse be a közéleti erőszakot és az emberek hazugságokon alapuló hergelését. Kocsis Máté csütörtökön Balatonalmádiban, a Fidesz-KDNP kétnapos, kihelyezett frakcióüléséről beszámoló sajtótájékoztatón a közéletből való távozásra szólította fel Varju Lászlót (DK) és Fekete-Győr Andrást (Momentum).

Kocsis Máté arra hivatkozott: csütörtökön elítélték Varju Lászlót testi sértés miatt, Fekete-Győr Andrást pedig korábban hivatalos személy elleni erőszak miatti ügyében ítélte el a bíróság. „Azt szeretnénk kérni, minden vitát felülírva, hogy akit jogerősen elítélnek garázdaságért, testi sértésért és miegyebekért, az a mai nappal haladéktalanul távozzon a magyar közéletből” – mondta.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Presser Gábor és Koncz Zsuzsa árulásai – megszólal Nagy Feró

origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

borsonline.hu

Földi pokol: közel jár az összeomláshoz a rákbeteg Katalin hercegné

ripost.hu

„Nem csinálsz semmit, a szüleid nyakán élősködsz 33 évesen” – keményen beleszálltak az influenszerbe

origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

travelo.hu

Videó: Egy tanuló pilóta durván a kifutóhoz csapta a gépet, amelyen 345-en utaztak

ripost.hu

Közbelép az univerzum, 3 csillagjegyre rátalál az örökké tartó szerelem!

ripost.hu

Vége: Elbúcsúzott Jákob Zoli, ennyi volt

ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

ripost.hu

Tündéri fotót mutatott Dér Heni: így fogja a kisfiú kezét fellépés közben

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Menczer Tamás: A baloldal külföldi megrendelések alapján belevinne minket a háborúba

INSIDER

Sorsdöntő változás köszönt be hamarosan a szerelmi életünkben, ez vár ránk Szegedi Erika főboszorkány szerint

INSIDER

Sokszor sírva menekül Baltazár: évek óta szellemek kísértenek egy 8 éves kisfiút

INSIDER

Gyászol a rendőrség: tragikus hirtelenséggel hunyt el egy kollégájuk