Létrehozva: 2024.01.25.

„Akár gyilkos bálnák között is csónakázhatunk” – Felejthetetlen élményben lehet részünk, ha Nyíregyházára látogatunk

Jégkorszak-birodalommal várja a látogatókat a nyíregyházi állatpark.

Magyarországon a világ szeme: már csak néhány hónap, és megnyitja kapuit a Jégkorszak Interaktív Állatbemutató a nyíregyházi állatparkban, amely egyedülálló egész Európában. Gajdos László, az állatpark igazgatója a Hír TV-nek elmondta, olyan fajokat is megcsodálhat majd a közönség, melyeket korábban még soha nem láthattak hazánkban. A közel kéthektáros komplexumban robot-kardszárnyú delfinek, sziklaugró pingvinek, sőt gyilkos bálnák is helyet kapnak.

László tízéves kora óta állatkert-igazgatónak készült / Fotó: Ripost

László, elmondása szerint tízéves kora óta állatkert-igazgatónak készült, 28 évvel ezelőtt pedig úgy döntött, belevág egy életre szóló kalandba és létrehozza saját állatkertjét: ekkor egy illemhelyből kialakított oroszlánházzal kezdett. Bár az elmúlt két évtized nem volt zökkenőmentes számára, a férfi óriásit alkotott: megépítette az ország első és egyetlen biodómját, idén tavaszra pedig létrehoz egy valódi jégkorszak-birodalmat, ami párját ritkítja a kontinensen. 

Az alapötletünk egy jegesmedve-tenyészközpont létrehozása volt, majd úgy döntöttünk, Európában egyedülálló módon kialakítunk egy hűtött termet az állatainknak, automatikusan záródó tetővel, ami tavasz végén összezáródik és hűti a teret a nyári forróság ellen

– mondta el Gajdos László igazgató, majd azt is hozzátette, a jegesmedvék mellett mamutok élethű másai is várják májustól a látogatókat.

Épül egy kalandútvonal, ahol a látogatók fatörzsekből készült hajókkal mehetnek végig a száguldó folyón, mellettük pedig kardszárnyú delfinek bukkannak majd fel. A modern kor gyerekeinek is szeretnénk kedveskedni: ezek az állatok a tudomány mai állása szerint a legjobb technikákat felhasználva az eredeti, élő delfinek hű másai lesznek, tehát robotok

– zárja a beszélgetést László, majd hozzáteszi, nagyon bízik abban, hogy valóra válik egyik legnagyobb álma, és a látványossággal elérik az egymillió fős látogatottságot. 
 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek