Nadrágszíjas plakátokkal fogadta Debrecen Magyar Pétert

POLITIK
INSIDER

Szerző B.

Létrehozva: 2024.01.01.
Módosítva: 2024.01.01.

Drámába fulladt a szilveszteri tűzijáték Magyarországon

143 tűzoltói beavatkozás volt szilveszterkor.

Szilveszter napján 204 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, ezek közül 143 eset igényelt tűzoltói beavatkozást. Tűz miatt 70 alkalommal, 73 esetben pedig műszaki mentést igénylő balesethez hívták a tűzoltókat. Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt 34 tűz keletkezett, legtöbbször kigyulladt kukák, tűzijátékok égő maradványai adtak munkát a tűzoltóknak. Sajnálatos módon halálos áldozatokat is követelt a tűz az év utolsó napján.

Egy társasházi lakás egyik szobája égett ki este kilenc óra előtt a főváros IX. kerületében, a Thaly Kálmán utcában, ahol egy ember életét vesztette, öten el tudták hagyni az égő épületet. A Tolna vármegyei Pálfán Szilveszter éjjelén kigyulladt egy többszintes ikerház egyik földszinti lakrésze, amely a tűzoltók kiérkezésekor teljes terjedelmében égett. A lángokat sikerült időben megfékezni, így a tűz további lakásokra már nem terjedt tovább. A kigyulladt lakásban egy ember tartózkodott, akinek az életét már nem lehetett megmenteni. Zsámbokon, az esti órákban egy családi ház szobájában ágy gyulladt meg. A tűzoltók kiérkezésekor tűz már nem volt, egy idős ember vesztette életét, feltételezhetően a tűz során kialakult füst miatt. Mindhárom esetben a tűz keletkezési körülményeit és okát a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tűzijátékok, petárdák, pirotechnikai eszközök miatt nyolc esetben épülettüzekhez, huszonnégy esetben pedig meggyulladt növényzethez, kigyulladt kukákhoz riasztották a tűzoltókat. Kigyulladt egy műanyag szeméttároló kora este egy tízemeletes társasház földszintjén, a XV. kerületi Mézeskalács téren. A fővárosi hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a lakók kivitték a kukát az épületből, és eloltották a tüzet. A lépcsőház ablakain át kiszellőztették a házat. Félórával később a győri Eszperantó úton egy elhasznált tűzijáték égett és izzott egy szeméttároló konténer mellett. A győri hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet. Ugyancsak tűzijáték okozott tüzet két négyzetméteren, a használaton kívüli Rába étterem épületében este kilenc óra után Győrben, a Gyóni Géza sétányon. A város hivatásos tűzoltói egy porral oltóval körülhatárolták, majd egy vízsugárral eloltották a tüzet. Tűzijáték csapódott be egy tízemeletes társasház hetedik emeleti lakásának ablakán este tizenegy óra körül a sárvári Deák Ferenc utcában. A lakók a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.  Petárdát dobtak egy lakóház teraszának tetejére nem sokkal éjfél előtt Kiskunhalason, a Vezér utcában. A kiskunhalasi tűzoltók kiérkezésére tűz és füst már nem volt, a tető azonban kissé megolvadt.

Tűzijáték telep égett egy kuka mellett éjfél előtt a debreceni Kossuth utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt az ott tartózkodók eloltották a tüzet. Elhasznált pirotechnikai eszközök doboza, csomagolása égett egy konténer mellett este tizenegy óra után Csongrádon, a Fő utcában. A tüzet a csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el egy vízsugárral. Petárdázás miatt gyulladt meg az összehordott szemét egy szegedi Csanádi utcában, a garázssor után. A városi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el a lángokat. Petárdát dobtak egy üzlet udvarán a papírhulladékra Jászberényben, a Kossuth Lajos utcában. A jászberényi hivatásos tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet, amely másban nem tett kárt.

Szilveszterkor több esetben állatmentéshez is riasztották a tűzoltókat.

Kovácsoltvas kerítésbe szorult egy kutya, majd fennakadt egy tüskén, Törökszentmiklóson, a Vadai Ferenc utcában. A város tűzoltói szabadították ki az állatot. Kútba esett egy kutya és beszorult a lába, Bajóton, a Kossuth Lajos utcában. A nyergesújfalui tűzoltók szabadították ki az állatot.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Poloska Péter kalandjai - itt vannak a legjobb mémek Magyar Péterről!

origo.hu

Next Top Model Hungary: eljött a meztelen fotózás ideje

borsonline.hu

Most kaptuk: robbanás volt az áruházban, elvesztette a karját egy férfi

magyarnemzet.hu

Indul az akció, így juthatunk garantáltan magyar szamócához kilónként ezer forint alatt

ripost.hu

Patai Anna végre elárulta születendő kisbabája nevét

mandiner.hu

Simán győzött, és még picit reménykedhet a Liverpool

origo.hu

Egy szál kombinéban fogdossa magát Fésűs Nelly lánya

mindmegette.hu

Betétdíjas palackokra váltott a Szentkirályi, az ásványvíz és a Pepsi is érintett

ripost.hu

Még el sem kezdődött, máris megbukott a nézőknél a Való Világ

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: 10 emberből 9-nek nem tűnik fel a különbség

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Megmutatjuk Magyar Péter igazi arcát: pár hét alatt lehullott a lepel

INSIDER

Öngyilkosságot hazudott Magyar Péter

INSIDER

Magyar Péter egyértelműen a baloldal mellé állt

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Top 5: Ekkor nézz az égre és minden vágyad teljesül

INSIDER

„Betörte a fejét és addig rugdosta, míg leszakadt a lépe, mégis visszament a bántalmazójához” - családja aggódik Andreáért

INSIDER

Vajon elég bátor vagy, hogy nekivágj ennek a 10 kérdésnek?

INSIDER

Gyász: meghalt Simon István