Létrehozva: 2023.12.19.

„Amennyit tudunk, segítünk neki” – Egész Balatonakarattya összefogott a tűzesetben sérült nyugdíjasért

Az idős férfi háza teljesen leégett, a lángokból kimenekítették, ám megsérült, azóta kórházban fekszik. A helyiek eközben megható módon fogtak össze, hogy segítsenek a fedél nélkül maradt Gábornak.

A tűz még szerdán(december 13.) lobbant fel a balatonakarattyai ház egyik szobájában, a lángok pedig perceken belül tovább terjedtek. Az épületben a 69 éves férfi, Gábort élt egyedül a kutyáival, azonban a mozgáskorlátozott személy a halálos tűzből képtelen volt szabadulni. Az életét egy helyi férfi, E. István mentette meg, aki pont arra járt a történtek idején, és azonnal cselekedett: bement az épületre, és kihozta az eszméletlen, földön fekvő férfit. 

Bár a férfi életét egy hős férfi megmentette, egyik kutyája meghalt a lángok között, míg a háza teljesen leégett   Fotó: Pexels (illusztráció)

Gábort súlyos füstmérgezéssel szállították kórházba, egyik kutyája pedig elpusztult a lángok között, míg háza teljesen leégett, valósággal megsemmisült a férfi minden holmija és bútora.

A tüzet sikerült eloltani, azonban a ház lakhatatlanná vált. A házban élő idős tulajdonost a mentők füstmérgezéssel kórházba szállították. Önkormányzatunk a külföldön élő testvérével, valamint a kórházzal felvette a kapcsolatot

 – írta a balatonakarattyai önkormányzat oldalára Dr. Imrédy Szabolcs polgármester, aki azt is hozzátette, hogy folyamatosan tartják a kapcsolatot a férfivel: 

Önkormányzatunk a részére gyorssegélyt biztosít, valamint továbbra is figyelemmel kíséri helyzetét és segít neki, amennyiben szükséges 

– tette hozzá a városvezető. Az akarattyaiak sem tétlenkednek: azonnal akcióba léptek, és minden követ megmozgattak a férfi érdekében. Ennek köszönhetően nem csak ruhanemű, hanem a pénz gyűjtésének is nekiálltak: 

Balatonakarattya Község Önkormányzata a tűzesetben károsult idős férfi részére egy elkülönített számlán gyűjti a felajánlásokat. A számlán összegyűlt pénzadományt 2024. január 31-ig várjuk, majd ezt követően – vagy szükség esetén előbb – a károsult részére a felajánlás összegét átadjuk 

- közölte a polgármester. A buzgalomnak és a hatalmas összefogásnak hála, a férfi számára már ágyneműk, ruhák, cipők, tisztálkodószerek és tartós élelmiszerek is összegyűltek, emellett a bankszámlán lévő pénz is növekszik. Egy helyi férfi elmondta, hogy Gábornak hallókészülékre és szemüvegre is szüksége van, így azt is próbálnak szerezni neki: 

Van olyan, aki be tudja őt fogadni, szóval a lakhatása egy időre megoldott. Reméljük, hogy mire kijön a kórházból, addigra legalább a legfontosabb dolgok összegyűlnek neki. Amennyit tudunk, segítünk neki

- mondta. 

Lapunk információ szerint Gábor még kórházban fekszik, a hét közepéig még kezeléseket kap, ezután fogják kiengedni a kórházból. 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek