INSIDER

Szerző F. R.

Létrehozva: 2023.12.11.

Kamutáltosok és vajákosok őrjítik az internet népét

Napatyák, ufóhívők és Egyiptomot ősi magyar földnek tekintő hittérítők lepték el a közösségi hírportálokat. Lehet rajtuk nevetni, de az önjelölt tanítók és álspirituális "hívők" sokat árthatnak is. Az őrületbe hajló konteók ellen lép fel a ZugTáltos.

A közösségi média terjedésével különösen nagy tér nyílt a különböző csalók, kamugyógyítók, álspirituális tanítók vagy csak flúgos okoskodók előtt. Ezekről a sokszor tragikomédiába hajló nézeteket valló személyekről rántja le a leplet a ZugTáltos a maga vicces, csípős módján. Az oldal szerkesztőit kérdeztük a tevékenységükről.

Égi paripák... Csak nem az ufóktól származunk? Fotó: Ripost (illusztráció)

A gombamód szaporodó ,,injekciósok” miatt vágtak bele

A szerkesztők elkötelezett konzervatív embereknek vallják magukat. Azt látták, hogy a nemzeti gondolkodásnak és a tradicionális vallásoknak is ártanak az egyre gyakoribb önjelölt tanítók és csalók, ami arra ösztönözte őket, hogy cselekedjenek.

Nagyjából a rendszerváltástól számítva gombamód nőttek ki a földből az általunk csak „injekciósnak” nevezett személyek, akik a lehető legkülönfélébb módon próbálják meg újraértelmezni a konzervatív, vallásos, nemzeti nézeteket. Az esetek többségében ezt nem tudatos rombolási szándékkal teszik, van, aki korlátolt, más túlbuzgó és valószínűleg olyan is akad, akinek kóros az elmeállapota. Ezek a megmondóemberek jellemzően egy saját értelmezésük szerinti magyarságtudatot emelnek a tanításaik középpontjába és eköré fonják őrült elméleteiket.

 

Nimród gyűrűje - van ilyen? Forrás: ZugTáltos fb oldal

Veszélyes dolgokra is felhívják a figyelmet

Megkérdeztük, hogy mi volt az a pont, amikor úgy döntöttek, hogy most a tettek mezejére lépnek. A szerkesztők egy nagyon veszélyes szekta, az UCC hívők ténykedése kapcsán kezdtek felvilágosító munkába. Az UCC hívők szerint Magyarország egy USA-ban bejegyzett cég, ahol az állampolgárok kereskedelmi cikkek és minden jelenleg hatályos törvény hamis, éppen ezért nem kell betartani.

A ZugTáltos Facebook-oldal létrejöttének apropóját az az emlékezetes esemény adta, amikor egy csecsemőt kiemeltek a családjából, mert a szüleik nem akarták anyakönyveztetni, nehogy "a gonosz elnyomó hatalom nyilvántartásba vegye, mint eladható terméket”.

Egyébként ennek a csoportnak a vezetőjét, miután az egyik gyűlésükön az ügyben eljáró személyek, közéleti szereplők és politikusok megölésére buzdított, majd az erről készült videófelvételt feltöltötte az internetre, a TEK elfogta.

Nem veszélytelenek. Fotó: TEK

Ufóhívők, ,,napatyák” és önjelölt nyelvészek a célkeresztben

Több, furcsán viselkedő személlyel is volt már dolguk. Az egyik K. Tamás, aki a földönkívüliektől származtatja magyarságunkat és minden ősi tudás meglétét, ezeket a nézeteit pedig a legnagyobb közösségi portálon élőben tolja.Van olyan, akit meglátogatott a „napatya”, ezért egy aranyszínűre festett kosárlabda végű jogarral, palástban szónokol a naplények eljöveteléről, de akadnak olyanok is, akik szerint Egyiptom egy Egy-nép-hon nevű ősmagyar tartomány, Herodotos valójában egy Eredetős nevű magyar hős, Stockholm pedig egyenlő Istókhalmával. 

Számtalan további személyről írhatnánk még, akik tarsollyal az oldalukon és táltossüveggel a fejükön teszik nevetségessé magyarságunkat, gyalázzák a jelképeinket és tömegek előtt változtatják komolytalanná mindazon dolgokat, amikre valóban büszkék lehetnénk

- vélekednek az oldal szerkesztői.

Istókhalma-szindróma Forrás: Ripost (illusztráció)

Nem lejárató oldalnak szánják

A szerkesztők elmondták, hogy semmi esetre sem a lejáratás a cél. Az pedig, hogy szórakoztató módon tálalják a tartalmakat, a sikerük egyik kulcsa.

Be kell mutassuk a nagyközönség számára a zugtáltosok tevékenysége okozta veszélyt. Ha a tartalmak témájául szolgáló személyek személyiségi jogai vagy érzékenységük miatt pedig valaha is aggódott volna bárki, akkor soha nem alakult volna ki az internetes trashvideó és mémkultúra. Bármilyen szomorúan hangzik, a zugtáltosok sokak szemében számítanak hiteles személynek, ezt meg kell törnünk. Nem hagyhatjuk, hogy velük azonosítsák a nemzeti identitást!

- mondták a Ripostnak.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Lecsúszott magyar sztárok börtönben

origo.hu

Szoboszlai Dominik elképesztő munkával lett hatalmas sztár a Premier League-ben

borsonline.hu

Ennek az 5 csillagjegynek lesz szerencsés az egész Március

vg.hu

Úgy költik a magyarok a pénzüket, mintha nem lenne holnap

ripost.hu

Nem megy ki egyedül a mosdóba, szellemtámadástól retteg a műsorvezetőnő

vg.hu

Az Európai Bizottság hadigazdaságra állítaná az uniót

origo.hu

Az elkerülhetetlen műtét után megszólalt a Farm VIP sztárja

travelo.hu

Több száz éves sírokra bukkantak Kecskemét belvárosában

ripost.hu

"Anyám tönkretette az eljegyzésem, sosem fogok megbocsátani neki"

life.hu

A stressztől is felborulhat a menstruációs ciklusod (hirdetés)

life.hu

A hüvelyflóra sokszínűsége: a mikrobiomunk egyéni mintázata (hirdetés)

she.life.hu

Így szüntette meg a cikluszavaromat a barátcserje (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Színt vallottak a multik, ezek a termékek zsugorodtak össze a boltokban

INSIDER

Ebből veheti észre egy szülő, ha pedofil ólálkodik a gyermeke körül

INSIDER

Orbán Viktor ismertette a 2024-es év gazdasági terveit

INSIDER

Orosz-NATO-konfliktus: már most is lőnek britek oroszokra? A német kancellár elárulta az ukrajnai titkot

INSIDER

"Poénból" lövöldözött egy középiskolás Szolnokon: megsérült a postás

INSIDER

Rettegnek a pesterzsébetiek: félmeztelen fosórémek lepték el a teret

INSIDER

Újra lecsap az ítéletidő: 2 vármegyére adtak ki riasztást, de van itt más is

INSIDER

"Iszonyú érzés volt" - isteni csodával gyógyul a sztrókból János, az orgonista kántor