INSIDER

Szerző F. R.

Létrehozva: 2023.11.19.

Megnyíltak a pesti karácsonyi vásárok, íme az árak és a hangulat - galéria

Körkép: Budapesten már teljes pompában ragyognak a nagy karácsonyi vásárok. Galériák és árak a Bazilika elől és a Vörösmarty térről.

Budapesten bő egy hónappal karácsony előtt már teljes pompában ragyognak a nagy karácsonyi vásárok, melyek közül a legnépszerűbbek a Szent István Bazilika előtti téren megrendezett Advent Bazilika karácsonyi vásár, valamint a Vörösmarty téri karácsonyi vásár, melyek különleges élményekkel várják a látogatókat. Mindkét esemény színes programokkal, kézműves portékákkal és kulináris különlegességekkel készül, vonzva a látogatókat minden évben, akár a világ legtávolabbi pontjairól is.

Bőséges a kínálat Fotó: Metropol

Harmadszor is Európa legszebb adventi vására

Budapesten, a Szent István-bazilika előtti téren megnyílt az Advent Bazilika elnevezésű karácsonyi vásár, amely Európa egyik legszebb ünnepi rendezvénye. A rangos eseményen a látogatókat megújult ünnepi fénydekoráció, multimédia-kiállítás, kiváló zenei produkciók, valamint egy lenyűgöző 12 méteres karácsonyfa várja. Az esemény szervezői büszkén említik, hogy 2019-ben, 2021-ben és 2022-ben elnyerték Európa legjobb karácsonyi vására címet, tavaly pedig hozzájuk csatlakozott a Karácsonyi vásárok állócsillaga cím is.

A vásár különlegességeként a szervezők egy multimédia-kiállítással készültek, amelyben fényinstallációkkal idézik meg az Alice Csodaországban mesevilágát. Az utcazenei produkciók is emelkedettebb szintre kerülnek, hiszen a nagy hütte tetején hallhatók hetente négyszer kulturális előadások gospel, folk, jazz és funk stílusban.

Már az első napon rengetegen érdeklődtek. Fotó: Metropol

A vásáron kizárólag hazai kiállítók mutatják be kézműves és gasztronómiai termékeiket, külön hangsúlyt fektetve a hungarikumokra. A prémium bortermékeket Magyarország legnevesebb pincészeteinek standjánál találhatjuk, és a hazai borászati kultúra is bemutatkozik borpárosítással a gasztrokiállítóknál. A rendezvény középpontjában magasodik a 12 méter magas karácsonyfa, ahol a gyerekeket egy ingyenes korcsolyapálya várja, korcsolyabérlési lehetőséggel és korcsolyaoktatással. A nap minden szakában a bazilika homlokzatára vetített 3D-s fényfestés varázsolja el a látogatókat.

A hatalmas karácsonyfa Fotó: Metropol

A vásár látványosságai közé tartozik a betlehemi jászol és a monumentális adventi koszorú. Az Advent Bazilika továbbá helyet biztosít az Ökumenikus Segélyszervezetnek, ahol az adományokat a vásár teljes ideje alatt várják. Az önkéntesek maguk sütött mézeskalács szívvel fejezik ki hálájukat az adományozók segítő szándékáért.

A vásár nemcsak a magyarországi látogatókat várja szeretettel, hanem a külföldi vendégek számára is vonzó programokkal és különleges élményekkel. Sőt elmondhatjuk, hogy a világhírnévre szert tett rendezvényen az árak is nemzetközi szinten mozognak.

Tekintse meg a helyszínen készült képeinket, benne az árakkal:

Hógömbbé változott a szobor

Megnyitotta kapuit a Vörösmarty Classic Xmas karácsonyi vásár is Budapesten, ahol a Vörösmarty-szobor átlátszó „hógömbbe” burkolva áll, körülötte pedig egy ledfal szolgál multimédiás információs pontként. A látogatók QR-kód segítségével részt vehetnek egy közösségi játékban is a környéken.

A Kristálypalotában óriási karácsonyfa-dekoráció mellett egy ingyenesen igénybe vehető kisvasút üzemel majd a téren, ahol az Oroszlános kút ünnepi díszítését közelről is megcsodálhatják a családok. A tér további érdekességei közé tartoznak a fényinstallációk, amelyek az Alice Csodaországban mesealakjaival varázsolják el a látogatókat.

A legtöbb helyen kártyával lehet csak fizetni Fotó: Markovics Gábor

A Vörösmarty Classic Xmas gasztronómiai kiállítói hagyományos magyar étel- és italkultúra karácsonyi ételeivel várják a közönséget. A szervezők arra törekedtek, hogy mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő kulináris élvezeteket. Borpárosítással ajánlott menük is elérhetők.

A vásár nemcsak a karácsonyi hangulatot teremti meg, hanem a Heim Pál Gyermekkórház támogatójaként is szolgál, így a látogatók adományaikkal segíthetik a kórház munkáját. 

Nézzen szét a vásárban galériánk segítségével, itt az árakat is megnézhted:

A magyar gasztronómián és kultúrán a hangsúly

Mindkét vásár szervezői arra törekednek, hogy minél szélesebb körben megismertessék a magyar kultúrát és gasztronómiát, ezért a látvány mellett különféle interaktív lehetőségeket is kínálnak, beleértve a közösségi játékokat is. Idén is van kedvezményes árú étel. Mindkét helyszínre rengeteg turista látogat, így az árak ennek megrefelelőek, de a szervezők ügyelmek arra hogy minden nap legyen egy karácsonyi ételkülönlegesség, ami elérhető 1500 forintos áron kapható, így mindenki részesülhet az ünnepi hangulatban és gasztronómiai élvezetekben. A vásárok mind a külföldi turistáknak, mind a vidékről érkező látogatóknak egyedi és felejthetetlen élményt ígérnek.  Az Advent Bazilika és a Vörösmarty téri karácsonyi vásár egyaránt év végéig várja az érdeklődőket, így még sok idő van a különleges karácsonyi élmények felfedezésére és megosztására.

A külföldi vendégek szeretik a magyar ételeket. Fotó: Metropol

A KARÁCSONYI VÁSÁR HÁZIRENDJE

  • A karácsonyi vásár ingyenesen látogatható.
  • Azokat, akik mások nyugalmát zavarják vagy az erkölcsi normákat sértik, kitilthatják a vásár területéről.
  • Kerékpározni tilos.
  • Elektromos (pl. segway) és robbanómotoros járművek (pl. robogó) behajtása tilos, kivéve a szervezők és a biztonsági szolgálat engedélyével.
  • A területen kamerarendszer működik képrögzítésre, és minden jogszabálysértésről értesítik az illetékes hatóságot.
  • Rendkívüli események esetén a látogatókat hangosításon keresztül tájékoztatják, és mindenkit arra kérnek, hogy tartsa be a biztonsági szolgálat utasításait. A vásár ilyen esetekben részlegesen bezárhat.
  • A vásárban csak az folytathat kereskedelmi és/vagy reklámtevékenységet (szórólap), akinek érvényes szerződése van a szervező céggel.
  • A vásár területére közbiztonságra veszélyes tárgyak behozása tilos (ideértve a szilveszteri tűzijátékot is).

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már a hétvégén véget érhet a karrierje az F1-es csapat versenyzőjének

origo.hu

A TV2 a legnézettebb csatorna, óriási siker volt a Házasság első látásra

life.hu

Anyatulajdonságok, amelyek minden munkáltatónak csak hasznára válhatnak

vg.hu

Óriási bejelentés van készülőben: új autógyár épülhet Magyarországon

life.hu

Ez a férfi csempész vidámságot Sarolta, György és Lajos életébe: átvette Harry szerepét

hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

origo.hu

Szijjártó Péter: Józan észre alapozott együttműködésre van szükség

mindmegette.hu

Gordon Ramsay elárulta, hogyan készül a tökéletes, ropogós sült krumpli

ripost.hu

Ennek a 3 csillagjegynek óriási szerencsét hoz a hétvégi csillaghullás

ripost.hu

Éveket fiatalít, ha ilyen hajat csináltatsz magadnak

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria