Létrehozva: 2023.11.22.
Módosítva: 2023.11.22.

Egy perc nevetés száz tablettával felér! – Minden, amit a FICSAK jótékonysági gyűjtéséről tudni kell

A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány az idei kedvezményezett.

Nyolcadik alkalommal került megszervezésre a Fiatal Családosok Klubja (FICSAK) által a Családszervezetek Adventi Jótékonysági Gyűjtése, aminek a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány az idei kedvezményezettje.

Országszerte 15 kórház gyermekosztályát látogatják heti rendszerességgel az alapítvány speciálisan képzett bohócdoktorai, mellette pedig speciális programokkal vannak jelen idősotthonokban, halmozottan sérült gyerekekkel foglalkozó intézményekben. Az utóbbi több mint 25 évben több mint 430 ezer beteg gyermekhez, több ezer idős emberhez vitte el a nevetés gyógyító erejét a közhasznú minősítéssel rendelkező alapítvány.

FICSAK
Fotó: FICSAK

A támogatásukra szervezett Családszervezetek VIII. Adventi Jótékonysági Gyűjtése teljes bevételét a bohócdoktorok 15 kórházban tartandó ünnepi vizitjeihez szükséges költségek fedezésére szánják – a cél, az ehhez szükséges 2.600.000 Ft összegyűjtése!

A FICSAK és közel 30 család-, civil szervezet, cég szívvel-lélekkel azon dolgozik, hogy segítséget adhasson ehhez a szép küldetéshez. Mindig nehéz kórházban lenni, kezeléseken részt venni vagy műtétre várni, műtét után lábadozni. Felnőtteknek is, nemhogy gyermekeknek. Ünnepek alatt, karácsonykor mindez sokkal-sokkal nehezebb. Nehezebb elfogadni a kórtermek magányát, amikor mások az otthonuk melegében ünnepelhetnek, ahol összegyűlik az egész család.

Egy perc nevetés száz tablettával felér! Támogassuk együtt a Bohócdoktorok ünnepi vizitjeit! 

Mindenki számára elérhetők a különleges koszorúk

Ismét saját készítésű adventi díszekkel segíti a gyűjtést Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, aki a kezdetek óta támogatja a kezdeményezést. Idén is az online térben megvásárolhatók lesznek Herczegh Anita és lánya, Áder Júlia szebbnél-szebb, kézzel készült asztaldíszei, kopogtatói és koszorúi.

Az értékesítésre a Ficsak Facebook oldalán kerül sor 2023. 11. 28 – 2023.12.02 között.

FICSAK
Fotó: FICSAK

Eseményt is szerveznek a kisgyermekes családoknak

A 2023-as gyűjtés ismét kiegészül a Ringató Adventi Jótékonysági ÉLŐ koncertjével, aminek időpontja 2023. december 10., szombat 10:00. Aki szeretne a közös éneklésben, mondókázásban, karácsonyra hangolódásban a Ringatóval és a Kaláka együttessel részt venni, szeretettel várják a helyszínen. Csak annyit kérnek a szervezők, hogy egy számára megfelelő és nélkülözhető összeggel, egy jelképes belépő árával támogassa a „Segíts a karácsonykor is kórházban fekvő gyermekeknek gyűjtést az adománygyűjtő oldalon vagy a helyszínen.

Az idei és korábbi évek adventi gyűjtéseinek részletei ide kattintva találhatóak.

"Mindenkire szükség van, hogy az idei cél is megvalósulhasson! Fogjunk össze, hogy a karácsonykor is kórházban fekvő beteg gyermekeknek, nehéz élethelyzetükben is legyenek vidám percei. Űzzük el a magányt és feledtessük el velük a beavatkozások fájdalmát! Fogjunk össze, hogy december második felében minél több ÜNNEPI VIZITET tarthassanak a Piros Orr Bohócdoktorok szerte az országban, 15 gyerekkórházban"  – olvasható a FICSAK közleményében.

A „Segíts a karácsonykor kórházban fekvő gyermekeknek” online adventi gyűjtésére a Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány weboldalán kerül sor.

Az összefogásban résztvevő szervezetek:

Fiatal Családosok Klubja (FICSAK), Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület, Belvárosi Közösségi Tér, Civilút Alapítvány, Egyszülős Központ, Ficsak 11 Alapítvány, Ficsak 12 Alapítvány Ficsak baba- és gyermekjáték bérlés, Ficsak Derecske Alapítvány, Ficsak Füzesgyarmat Alapítvány, Ficsak Józsefváros, Ficsak Kaposvár Alapítvány, Ficsak Kolozsvár, Ficsak Mezőtúr, Ficsak Székesfehérvár Alapítvány, Ficsak Veszprém Alapítvány, Gazdagréti Összefogás Egyesület, Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ), Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS), Magyar Bölcsődék Egyesülete, Magyar Női Unió Egyesület (MNU), Mindennapok Női Szemmel Egyesület (NŐISZEM), Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), Önkéntes Településfejlesztő Közösség – Kosd, Összefogás 11 Sportegyesület, Ringató, Szülők Háza Alapítvány, Zöld Követ Egyesület, FreeRide Club.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb drámai részleteket árult el kapcsolatukról Marics Peti új barátnője

life.hu

Anyatulajdonságok, amelyek minden munkáltatónak csak hasznára válhatnak

vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

ripost.hu

Ezt nem látták jönni: ledöbbentek Majka legújabb dalán a rajongói

vg.hu

Megvan, mit kell venni, ha valaki értékálló autót akar

origo.hu

Üzent a Fradi B-közép Cseh Katkának

travelo.hu

Ezek Magyarország legszebb, mesebeli főúri kastélyai

ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

„A rémálmom vált valóra” - Nyoma veszett az eltűntkereső Laci gyermekkori barátjának

INSIDER

Az intézkedő rendőr szerint Magyar Péter autós ámokfutásba kezdett, de végig agresszív, fenyegető és megfélemlítő volt

INSIDER

Látványos számok mutatják, mennyit változott az életünk 2010 óta

INSIDER

Itt a friss jelentés: továbbra is gátlástalanul hamisítják a mézet!

INSIDER

Tragédia a Gyáli úton: Porsche gázolt el egy férfit - helyszíni fotók!

INSIDER

Kínzó izom- és ízületi fájdalom, kimerültség: új járvány terjed Magyarországon?

INSIDER

„Szép lány volt, nagy álmokkal” – Halálra gázolták az 5 éves hercegnőt egy iskola előtt

INSIDER

Május 12-ig láthatók a lélegzetelállító képek a Városligetben - Galéria