2010 óta nyolcszor annyi pedofilt ítéltek el, mint korábban

POLITIK
INSIDER

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.11.12.
Módosítva: 2023.11.12.

Lánczi Tamás: Brüsszel eltöröltetné a magyar kormánnyal a rezsitámogatást

Brüsszel a magyar kormány számos olyan intézkedését szeretné eltöröltetni, mint a rezsitámogatás, a kamatstop vagy az extraprofitadó - mondta Lánczi Tamás politológus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában, ahol a leendő nemzeti konzultáció lehetséges témaköreiről beszélt.

    Kijelentette, ezek mind olyan követelések, melyeket az Európai Bizottság fogalmazott meg, és el lehet "lamentálni" azon, hogy "egyrészt mi köze van ehhez Brüsszelnek" és észszerűek-e ezek a döntések.
    Lánczi Tamás hangsúlyozta: azt gondolja, a magyar emberek ebben a kérdésben markáns véleményt fogalmaznak meg, és érdemes jelezni Brüsszelnek, hogy a magyarok továbbra is szeretnék a rezsitámogatást, a kamatstopot és azt, hogy a nagy cégek, amelyek az elmúlt egy-másfél év "abszolút nyertesei" voltak, adók révén kivegyék a részüket a közteherviselésből.
    A politológus megjegyezte: a konzultációban a migránskvótáról is szó lesz, hiszen - mint mondta - a brüsszeli tervekben most pontosan az köszön vissza, amit évekkel ezelőtt Soros György megfogalmazott, miszerint milyen módszer alapján kell elosztani Európában a migránsokat. Arról van szó, hogy a "teljesen elhibázott bevándorláspolitikának az árát velünk akarják megfizettetni, és ide akarják átlökni azt az elképesztő embermennyiséget", melyet Nyugat-Európa már nem képes befogadni - mondta Lánczi Tamás.
    Hozzátette, ezzel azokat a problémákat is, melyeket ezek az emberek magukkal hoznak, "a különféle törzsi, etnikai, vallási villongások és hát maga a terror". A terror a nyugat-európai emberek részévé vált - emelte ki a politológus.

 


    Arra a kérdésre, hogy a nyugat-európai nagyvárosokban rendszeresen történő terrorcselekmények ellenére miért erőlteti Brüsszel a "migrációs paktumot", Lánczi Tamás azt válaszolta, az európai döntéshozók tudják, milyen problémákat szabadítanak Európára a migrációval, és ahelyett, hogy föllépnének ellene, "a problémát akarják szétteríteni". Brüsszelnek minden eszköze meglenne arra, hogy föllépjen az illegális migráció ellen, mégsem teszi, így arra lehet következtetni, a döntéshozók tudatosan cselekszik a rosszat és "itt próbálják meg deponálni azokat a migránsokat, akik nekik nem kellenek" - tette hozzá.
    Lánczi Tamás az interjúban az ukrajnai háborúval kapcsolatban kiemelte:  a kormány és a magyar emberek két éve konzekvensen elmondják azt a véleményüket, hogy a háború nem fog megoldani semmit, a szankciók pedig nem Oroszországot fogják tönkretenni hanem Európát. Megjegyezte, a csaknem két éve tartó háború következményeiként Németország recesszióban van, Magyarország küszköd a recesszióval és egész Európa gazdasága olyan problémákkal néz szembe, mint például az infláció. Brüsszelben éppen a tizenkettedik szankciós csomagot fogalmazzák meg annak ellenére, hogy tizenegy nem működött - mondta.
    Ukrajna európai uniós csatlakozását érdekes kérdésnek nevezte, hiszen - mint mondta - az ország katonai, gazdasági és demográfiai összeomlással néz szembe, az európai uniós vezetők pedig azon gondolkodnak, hogy ezt "az elképesztő problématömeget hogyan emeljék be az Európai Unió sáncain belülre".
    Lánczi Tamás úgy fogalmazott, ez nemcsak egy ésszerűtlen döntés, hanem "kifejezetten elmebaj". A magyar embereknek arról is érdemes lenne véleményt mondaniuk, hogy az az Ukrajna, melyért az elmúlt két évben "nagyon szorult helyzetében" Magyarország és a magyarok áldozatokat vállaltak és melynek humanitárius segítséget nyújtottak, "képtelen volt arra például, hogy a magyar kisebbségek ügyében bármilyen gesztust tegyen".
    Kiemelte, érdemes feltenni a kérdést, hogy "ez az Ukrajna a maga problémáival és háborújával" alkalmas-e arra, hogy tagjelölt legyen, hogy fölvegyék az Európai Unióba. Ha az országot felvennék, akkor területileg az Európai Unió legnagyobb országa lenne, és akkor az "Európai Unió valahol a Don-medencének a keleti részében végződne", ahol jelenleg is harcolnak - mondta.
    Lánczi Tamás megjegyezte, sok olyan kérdés van, amit érdemes lehet feltenni a nemzeti konzultációban, és érdeklődéssel várja, ezt a témát hogyan fogja érinteni.
 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megvan a gyógymód a legsúlyosabb rákbetegségekre

origo.hu

Drámai hírek érkeztek Bruce Willis állapotáról

borsonline.hu

"Már nem veszi el tőlünk senki, kisfiam" - szörnyű csapás érte Curtiséket, kisgyermekét vigasztalja

mandiner.hu

Orbán Kálmán Olgának: 2010-ben 81-en voltak börtönben pedofília miatt, 2024-ben 683-an, miről beszélnek?

ripost.hu

Gyászol Koltai Róbert: „Még fel sem tudtam fogni”

vg.hu

Még nem is NATO-tag Svédország, de a szövetség zászlaja már vihart kavar a parlamentben

origo.hu

Váratlanul szakított a TV2 álompárja

mindmegette.hu

Olyasmi tűnt fel a magyar Lidlben, ami a vásárlókat is meglepte - Fotó

life.hu

A tartós megoldás: a hüvelyflóra regenerálása a mindennapokban (hirdetés)

origo.hu

Így válasszunk műfüvet! Közel 40 százalékkal nőtt a műpázsitot választók száma ( hirdetés)

life.hu

Nem csak a tűrőképességeden múlik, hogyan éled meg a havivérzéssel és a PMS-sel járó fájdalmakat (hirdetés)

ripost.hu

Végre kiderült, hány tojás kell a tökéletes piskótához

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Brüsszel már márciustól ránk akarja sózni a migránsok tízezreit

INSIDER

Karácsony próbálja mismásolni botrányait, de a "levágásra ítélt pulykákat" nehéz lesz átvernie

INSIDER

Orbán Viktor felszólalásával kezdődik az országgyűlés tavaszi ülésszaka,, itt követheted élőben

INSIDER

Vízágyúval oszlatják a rendőrök a tüntető gazdákat Brüsszelben! - videó

INSIDER

A vásárlók is meglepődtek azon, ami feltűnt a magyarországi Lidl-ben - fotó

INSIDER

Két számjegyű változás jön a benzinkutakon

INSIDER

Megállíthatatlanul közelít felénk, ezt jósolják a meteorológusok

INSIDER

„Míg odaértem a hűtőig 7-szer elestem” – súlyos agyvérzésből épült fel Vilmos, aki ma másokon segít