Létrehozva: 2023.10.01.
Módosítva: 2023.10.01.

Dráma Békéscsabán: súlyosan megégett egy kislány, ilyen állapotban van most

A tíz év körüli kislány egy instant levessel forrázat le magát.

Hangos helikopterzúgásra lettek figyelmesek Békéscsaba szívében. A mentőhelikopter a döbbent járókelők szeme láttára szállt le a Wlassics sétányon, a helyi belvárosi iskola közelében. Az egyik ott tanuló gyermekhez érkezett a segítség: a kisiskolás diáklány ugyanis súlyosan leforrázta magát ebéd közben. 

Mentőhelikopter
A kislány az ölébe ejtette a forró levest, súlyosan megsérült. A mentőhelikopter a Bethesdába vitte, onnan Gyulára szállították - Fotó: Pixabay (Illusztráció)

Lapunk úgy értesült, hogy a kislány éppen a két óra közötti ebédszünetét töltötte, amit nem a menzán költött el, hanem a suli büféjében vett egy instant, pohárban szervírozott levest, amit aztán az iskolai forralóval melegített vízzel engedtek fel. Úgy tudjuk, hogy ebédjét barátaival, az udvaron akarta elfogyasztani, így a tűzforró lével teli pohárral megindult kifelé.

Már a padnál járt, amikor egy rossz mozdulat vagy botlás okozta a súlyos balesetet: a diák ekkor magára öntötte a pohár tűzforró tartalmát. Az esetet a kint játszó fiatalok és barátok is látták, és rögvest segítségért siettek, a dolgozók pedig értesítették a mentőket, miközben a megégett lányt addig is a védőnő szárnyai alá helyezték, aki szakszerűen lekezelte a sérülést. 

Információink szerint a gyermek végig eszméleténél volt, kommunikált az őt ellátó védőnővel, aztán pedig a mentősökkel is. 

Nem ő az egyetlen, aki nem a menzán eszik, a fiatalok speciális étkezés vagy allergia miatt ugyanis sokszor a büfében vagy otthonról hozott ételt ebédelnek:

Sokan vannak, akik különböző allergiák vagy érzékenység miatt nem a menzán esznek, ők a szünetben eszik meg, amit otthonról vittek, vagy pedig a büfében vásárolnak. A sulikban van már mikró és vízforraló is, így el lehet készíteni az ilyen poharas levest is

 - magyarázta egy asszony, aki hozzátette: úgy tudja, a kislány az ő gyermekével egyidős, tíz év körüli lehet. Mint mondta, a gyerekeknél sajnos bármikor bekövetkezhet a baleset: 

 Lehet, hogy csak egy rossz mozdulat történt, ami nem csak gyerekkel, hanem felnőttel is megeshet. Nagyon szurkolok azért, hogy felépüljön, de én úgy hallottam, hogy rendben fog jönni a lányka, hamarosan haza is mehet

 - mondta. 

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kislány mennyire sérült, de úgy tudjuk, hogy a forró víz a combját, a lábát és annak a környékét forrázta le. Súlyos égési sérülései és a kényes terület miatt a helikopter először a Bethesda kórházba vitte Budapestre, onnan pedig információink szerint később Gyulára szállították. 

A helyiek elmondása alapján a gyermek már jobban van, az állapota javul, többen is azt hallották: szerencséje volt, és teljesen fel fog gyógyulni, nemsokára már haza is engedik a kezelésről.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nézegessen lézengő Magyar Péter-tüntetőket - videó

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

mandiner.hu

Egyre több a kérdőjel Liverpoolban a megtaposott Szoboszlai körül

metropol.hu

Hilda: “Van, amit teljesen másképp éltem meg”

vg.hu

Különös dolog vette kezdetét az egyik legnagyobb magyarországi boltban: visszafizetik a vásárlás egy részét a kasszáknál

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért