Létrehozva: 2023.09.21.
Módosítva: 2023.09.21.

Íme a TEK sajtótájékoztatója az esztergomi robbantóról: "meg akarták óvni a férfi életét"

Szerda éjszaka halálos robbantást hajtott végre László.

Ahogy arról elsők között számoltunk be, szerda délután órákon keresztül tárgyalt egy túsztárgyaló az esztergomi masszőrrel, J. Lászlóval, aki robbantással fenyegetőzött. Végül, amikor a hatóságok benyomultak volna a házába, csapdába csalta őket, és magára robbantotta a házat, ezzel megölve saját magát és egy fiatal TEK-es apukát is. Emellett 11-en megsérültek, rendőrök és tűzoltók is, több ember kritikus állapotban van jelenleg is a kórházban, azonban csütörtökön kiderült, hogy a legsúlyosabb sérült már nincsen életveszélyes állapotban. Erről tartott tájékoztatást a TEK Központban, Hajdú János főigazgatócsütörtök késő délután.

Esztergom, robbantás
Szinte csak törmelék maradt a felrobbant házból /Fotó: origo.hu

Hajdú János elárulta: egy kollégájuk élettét vesztette, 8 sérültet pedig jelenleg is ápolnak. Az ügy előzménye az volt, hogy körözést rendeltek el a férfi ellen, aki többszöri berendelés ellenére se jelent meg a rendőrségen. Egy hivatalos személy elleni bűntett miatt pedig szintén ügy folyt ellene. A TEK azért vonult ki a helyszínre, mert mindenki a környéken is feltűnően agresszív embernek ismerte meg a férfit. Korábban a rendőrök ellen szóban és írásban is fenyegetőzött életveszélyes módon. Éppen ezért a megyei rendőrség úgy döntött, hogy az elfogáshoz a terrorelhárító központ segítségét kéri.

Az elfogás menete

Az elfogás kronológia 14:20kor kezdődött, ekkor zárták körbe az épületet. A ház azonban nagyon rossz terepviszonyok között helyezkedett el

 - kezdte beszámolóját a főigazgató. Hajdú János azt mondta, hogy a férfi többszöri felszólítás után előjött, de csak egy teraszról kommunikált végig a túsztárgyalóval. Onnan kijjebb egy pillanatig sem jött.

A kollégáim meg akarták óvni a férfi életét, ahogy az elmúlt 13 évben mindig sikerült is. A túsztárgyalás megkezdésétől nem működött együtt, 4 és fél órán keresztül agresszív volt. Volt, amikor úgy látszott, hogy megadja magát, de hullámzott végig a túsztárgyalás alatt a hangulata

 - tette hozzá Hajdú János, aki elmondta azt is, hogy azért is kellet benyomulni, mert a sötétség beállta előtt akarták befejezni az akciót. Emellett pedig füst szivárgott a házból ki, és megakarták menteni a bent lévő férfi életét mindenáron.

A páncélozott jármű takarásában mentek el a kapuig. Felsorakoztak a bejárati ajtóhoz a kollégák. Elkezdődött az ajtó megnyitása. Egyetlen kommandós sem tudott belépni az épületbe a pletykákkal ellentétben, ugyanis ebben a pillanatban az egyik kollégánk tisztán látta, amint a férfi egy flexel vágó mozdulatot tett egy vélhetőleg gázpalack felé. Ebben a pillanatban láttak egy lángcsóvát, majd bekövetkezett a detonáció. Másodpercek tört része alatt történtek a dolgok. A detonáció kapcsán az ajtóban álló kollégák 8-10 méterre repültek és egy tóba, vagy a tó partjára estek. Mindenki más is odébb repült, és a törmelékek alá került. A tűzoltók is megsérültek a detonáció során

 - fejtette ki a megrázó részleteket a parancsnok. A mentősök ezután azonnal megkezdték a vízbe esett emberek kimentését, és megkeresték a kollégákat a törmelékek alól. Megkezdődött az ellátás és stabilizálás.

A szakembereknek sajnos meg kellett állapítaniuk, hogy az első kollégánk életét veszítette. A sérültek száma a TEK részéről: 8 ember, közülük, 5 súlyos, 3 könnyű sérült, a legsérültebb személy Esztergomban van, de már nincsen életveszélyben. Már nincs életveszélyben.

Az igazgató elárulta azt is, hogy a robbantás szándékos volt, és az élet ellen irányult.

- Az ügyész látva a helyszínt és a körülményeket leszögezte: a művelet jogszerű volt, és nincs is ezzel szemben aggály. Minden protokollt betartott a TEK csapata. 

A házban amikor látták a füstöt, akkor az elkövető életét akarták megóvni, ezért kezdték meg a behatolást is.

 Máskor is megtörtént már, és máskor is kihoztuk az embereket a házból. A férfi azonban úgy tervezte el, hogy valóban meghal a rendőrökkel együtt, ha érte jönnek - zárta sorait szomorúan Hajdú János.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Teljes az őrület Ukrajnában, elkezdték besorozni az amputált lábú férfiakat

origo.hu

Ezért alázták meg durván Palvin Barbara férjét, Dylan Sprouse-t

borsonline.hu

Tóth Vera kitálalt testvéréről, Tóth Gabiról

hirtv.hu

Varga Mihály: A költségvetési politika megvédte az eddig elért eredményeit

ripost.hu

Nem hiszed el, mit kent a háziasszony vízkő ellen a csapra, zseniális ez a trükk

mandiner.hu

Veszélyben lehetnek a Németországban élő magyarok

origo.hu

A fürdőkádban fotózták Palvin Barbarát - képek

astronet.hu

A hétvége horoszkópja 2023. december 2-3.: kezdődik a visszaszámlálás…

life.hu

Erősítsd az immunrendszered természetes módon (x)

life.hu

Van megoldás a bakteriális hüvelyfertőzésre: így ismerjük fel(x)

origo.hu

MEGÚJULT AZ INTERSPORT ÜZLETE VECSÉSEN A MARKET CENTRAL FERIHEGYEN(x)

life.hu

A PMS-barát étkezés, ami a súlykontrollban is segítségedre lehet(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Döntöttek a CSOK pluszról, itt az összes részlet

INSIDER

Orbán Viktor: 2024-ben az áremelkeésnél nagyobb béremelések lesznek

INSIDER

Miért káros, amit az albán pékségekben veszel? Itt az 5 legfőbb bűnük

INSIDER

Számlagyárat üzemeltethetett az Amnesty International igazgatójának testvére

INSIDER

Már most megveheted ezeket az autópályamatricákat 2024-re

INSIDER

Újra támadnak a banki csalók! Ezúttal Székesfehérváron akarják a bankszámlát megcsapolni

INSIDER

"Nem hittem el, hogy ez velem megtörténhet" - a szerelem erejével győzte le a rákot a magyar énekesnő

INSIDER

„Mindig azt mondta, hogy egyszer elmegy Barcelonába” – világgá mehetett a remeteként élő édesapa, Csaba