Orbán Viktor a kötcsei beszéd előtt: "Gazdasági sikert a gazdasági semlegesség hoz"

INSIDER
Létrehozva: 2023.08.04.
Módosítva: 2023.08.04.

Villámárvíz a Pilisben, víz alatt Maglód: elárasztotta az özönvíz az országot, brutális képek érkeztek

A vízzel vált egyenlővé Pilisjászfalu, de Maglódról is megdöbbentő képeket kaptunk.

Mint megírtuk, szeles, csapadékos, hűvös hétvége közleg, sok helyen már most is leszakadt az ég.

Fotó: olvasói fotó

A Ripost olvasói beküldtek néhány fotót szerkesztőségünkbe arról, hogyan vált egyenlővé a vízzel Pilisjászfalu. Több utcán is áll a térdig érő víz, hajnali 2 óra óta próbálják a lakók orvosolni a helyzetet.

Fotó: Ripost olvasói fotó

 

Mint megtudtuk, nincs vízelvezetés a falu nagy részén.

 

Fotó: Ripost olvasói fotó

A Facebook-on olvasható kommentek alapján több településen is esett vagy esik az eső. Pápán, Hatvanban, Sopronban, Budapesten most is esik, Ajkán és Agárdon pedig nagy eső volt az éjszaka. 

Fotó: Ripost olvasói fotó

Maglódon is hasonló a helyzet, a csatornák képtelenek voltak elnyelni a brutális mennyiségű esőt. Oda a tűzoltók vonultak ki, hogy segítsenek, de a fotókon jól látszik, hogy az autók lökhárítójáig ér a víz.

Fotó: Bors

OKF: pincéket, garázsokat, aluljárókat árasztott el az eső a fővárosban 

Budapesten és környékén sok riasztást kaptak a tűzoltók a hirtelen lezúdult nagy eső miatt, főként pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához kértek segítséget az egységektől, akik néhány helyen kidőlt fákat is eltávolítanak - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel pénteken reggel.

A közlemény szerint a X. kerületben, a Gitár utcában és a Maglódi úton, a XVIII. kerületben pedig a Felsőcsatári úton több mint ötven centiméter magasan hömpölyög az esővíz, amely akadályozza a forgalmat. A fővárosi tűzoltók több autót kitoltak a vízből.

Az egységek a VIII. kerületi Ciprus utcában egy társasház mélygarázsából, illetve a XIX. kerületi Nádasdy utcából szivattyú segítségével távolítják el a felgyülemlett vizet. A XXII. kerületi Zambelli Lajos utcában kidőlt fához riasztották a tűzoltókat, akik dolgoznak a károk elhárításán.

Fotó: Bors

 

A Köpönyeg szerint pénteken északon, északnyugaton erősen gomolyfelhős, máshol nagyrészt napos időre számíthatunk. Hajnalban, reggel, illetve késő délutántól várható nagyobb zápor, zivatar - az északi, északnyugati tájakon. 21 és 35 fok között alakul a hőmérséklet, északnyugat felé haladva lesz hűvösebb idő.

Fotó: Bors

Szombaton erősen felhős idő valószínű, keleten több napsütéssel. Eleinte csak nyugaton, később egyre többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Felhőszakadás is lehet. Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik. 22-25 fok köré csökken a hőmérséklet, de a Tiszántúlon melegebb lehet.

Vasárnap marad az erősen gomolyfelhős idő, csak délután a Dunántúlon szakadozik a felhőzet. Többfelé fordul elő zápor, zivatar, felhőszakadás. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Mindössze 19 és 26 fok között alakul a hőmérséklet. Kora őszies időnk lesz.

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek