Létrehozva: 2023.08.27.
Módosítva: 2023.08.28.

„Isteni gondviselés volt, hogy nem esett bajunk" – a lángok martalékává vált egy háromgyerekes albertirsai család otthona

A Zeffer család épp nyaralásra készült, amikor felcsaptak a lángok albertirsai otthonukban. Az álomotthon 20 perc alatt égett rommá, önkormányzati lakásban kell új életet kezdeniük.

Zeffer Orsolya és férje, Frigyes csak az isteni gondviselésnek tudja be, hogy személyi sérülés nélkül túlélték a pusztító tüzet, ami augusztus 24-én este csapott fel otthonukban. A tűzoltók szakvéleményére még várnak, de valószínűleg elektromosság okozta a tüzet, mely a kapcsolószekrénytől indulhatott, majd az egész házban szétterjedt. Szerencsére csak a szülők tartózkodtak otthon, akik időben kimenekültek a lángok közül, otthonuk azonban teljesen leégett.

A vállalkozó szerint a ház alapja sértetlen maradt, amire újból építkezhet majd a család. Fotó: Facebook

Minden nap szembesülnünk kell a romokkal"

Orsolyáék este fél 11 körül értek haza albertirsai otthonukba, amikor az édesanyának furcsa megérzése támadt. Mint kiderült, nem is véletlenül, hiszen 20 perc múlva már lángokban állt a házuk.

Melegítettem egy gyorsételt a mikróban, majd furcsa szagot éreztem, de azt gondoltam, biztosan az étel miatt. Rossz érzésem volt, ezért futottam egy kört a házban, de nem láttam semmit. Majd elment az áram, és akkor láttuk meg a lángokat

– mesélte Orsolya a Ripostnak, akinek a férje szólt, hogy már ég a ház kívülről. A szomszédok azonnal a család segítségére siettek, a szülők pedig kifutottak a házból. 

„A férjem mezítláb szaladt ki a házból, nem is mentünk vissza semmiért, hogy megmentsük a lángoktól, az összes holmink odalett" – árulta el az édesanya. Szerencsére a legkisebb gyermek, Vince még fel sem fogta igazán, mi történt.

„Amikor elmondtuk neki, hogy mi történt, csak azt kérdezte, hogy a kisautóit és plüsseit ki tudtuk-e menekíteni a lángok közül"

Mivel nyaralni indultunk volna másnap, így nem siettünk lefeküdni aludni. Mivel én hallássérült vagyok, ezért biztos vagyok benne, hogy ha elalszunk, talán nem is vettük volna észre időben a tüzet

– tette hozzá Orsolya.

A Zeffer családnak mindent újra kell terveznie, de nem adják fel. Fotó: Sebestyen Beata / Facebook

„Mindent újra kell terveznünk"

A Zeffer család most Frigyes édesanyjánál lakik, szeptember elejétől pedig egy kétszobás, albertirsai önkormányzati lakásba költözhetnek, azonban nem hagyja el őket a remény, hogy egyszer lesz új házuk. 

Nem is tudok az iskolakezdésre koncentrálni most. Mindent újra kell terveznünk, a mindennapokat megoldani. Van, hogy eltörik a mécses, érzem, hogy nem megy tovább, de muszáj megcsinálni és összetartani a családot is

A családért az első pillanattól kezdve egy emberként fogott össze Albertirsa és a rokonok, ismerősök. A család kapott már étkezőbútort és egy mosógépet is, de folyamatosan érkeznek az adományok az édesanya bankszámlájára is, hogy legyen miből újrakezdeniük az életet.

„Elégett az összes társasjátékunk és cipőnk, de a könyveink is eláztak a tűzoltás közben. Minden felajánlásért hálásak vagyunk és nem győzöm olvasni a sok idegen ember üzenetét, ki miben tudna segíteni" – mesélte boldogan a családanya, aki elmondta, hogy már egy teljes szakember brigád jelentkezett náluk, hogy ha elkezdik az új ház felépítését, akkor azonnal jönnek segíteni. Ráadásul egy jótékonysági koncertet is hirdettek meg a család javára, amire még sosem látott mértékű az érdeklődés.

Sírok, mert nem akarom elhinni, hogy ennyien segítenek nekünk. Külföldi rokonok és több gyülekezet is a segítségünkre sietett. Azt mondják, hogy nyugodtan elképzelhetjük az új házunkat, mert lesz új, csak várni kell rá, és mi ezért mindent meg is fogunk tenni

– zárta gondolatait megrendülve az édesanya, aki most kamatostól visszakapja az élettől a segítséget, amit korábban ő adott, hiszen ápolónőként emberek százain segített nap mint nap. 

 

origo.hu

A UFC-bajnok félholtra vert egy elit katonát

ripost.hu

Veszélyes medvék és farkasok lepték el az erdőt: ezt tedd, ha találkozol velük!

borsonline.hu

Diana hercegné még mindig életben van? Döbbenetes fotó robbantotta fel az internetet

vg.hu

Új Duna-híd Magyarországon: eldőlt, megépül – mérföldkőhöz ért a négysávos beruházás

mindmegette.hu

Íme a lecsós sertésszelet, a nagy nyári sláger, ha nem tudod, mi legyen az ebéd

mandiner.hu

Szalai Attila visszatérhet törökországba, Csobothért spanyol és holland klub érdeklődik, Dárdai árát megkéri a Hertha – átigazolási körkép

ripost.hu

Kitálalt a profi betörő: ez a 6 biztonsági hiba, amit mindenki elkövet otthon

ripost.hu

Ilyen egy igazi hős! Ronaldo egy haldokló kisfiú kívánságát teljesítette

ripost.hu

Hátborzongató fantom tartja rettegésben a 8-as főúton közlekedőket - nem hiszed el, mit művel!

ripost.hu

„Nem lehet megkötni senki kezét" - döntöttek Marco Rossi sorsáról a magyar exkapitányok

ripost.hu

Vasárnap még díszpolgári címet kapott, kedden meghalt az elismert színművész

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Másokat telefonlopásért börtönbe zárnak, Magyar Péter szabadlábon

INSIDER

Figyelem! Megszűnt a boltokban a kötelező akciózás, így lehet mégis több ezret spórolni

INSIDER

Ettél már tejfölös vagy alkoholos fagyit? Mi megkóstoltuk - videó

INSIDER

Nem elég az ukrajnai konfliktus: még évekig elhúzódhat a háború a Közel-Keleten is

INSIDER

Kiadták az újabb hőségriasztást: ezen a napon visszatér az országos kánikula

INSIDER

Undorító: ezt tette a fiatal pár mellett a rákoskeresztúri szatír

INSIDER

Hátborzongató fantom tartja rettegésben a 8-as főúton közlekedőket - nem hiszed el, mit művel!

INSIDER

Nyírbátori robbanás: rejtély övezi a tragédiát, zokogva beszélt a gyászoló anya - videó