Létrehozva: 2023.07.14.
Módosítva: 2023.07.14.

Orbán Viktor a Kossuth rádióban: fontos bejelentéseket tett a kormányfő

A háromnapos kormányülésről jelentkezik be Magyarország miniszterelnöke.

Orbán Viktor miniszterelnök július 14-én, fél nyolctól ad interjút a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában. A kormányfő vezetésével csütörtökön reggel összeült a kormány a sopronbánfalvi kolostorban; a tanácskozás péntek délig tart, így onnan fog bejelentkezni. 

ORBÁN Viktor
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán / MTI

 A megtárgyalandó témakörökkel kapcsolatban korábban elmondta: Magyarország kormánya békét akar és nemet mond a migrációra. A célok változatlanok: "letörjük az inflációt, megvédjük a munkahelyeket, megvédjük a családokat, megvédjük a nyugdíjakat és a rezsicsökkentést".

„Ez egy hagyományostól eltérő kormányülés, ahol az aktuális ügyek mellett a nagy ügyekről is beszélnek” - mondta a háromnapos kormányülésről Orbán Viktor. Azt is elárulta, hogy csütörtökön is csak nagy ügyekről beszéltek, így az energiaellátásról, a mezőgazdasági fejlesztésekről, pénteken pedig a hadsereggel és a családtámogatási rendszerrel foglalkoznak. 

Orbán Viktor bejelentette, hogy a háború el fog húzódni. Másfajta jövő vár a magyarokra, ha van háború, és ha nincs. A nyugatiak a háború folytatását akarják, a béke hangján alig beszélnek. Arra kell készülni, hogy a háború és a szankciók nem tűnnek el az életünkből.

Ha az utóbbiak eltűnnének, akkor a gazdasági bajok és az árak pillanatok alatt rendeződnének. Ebből az következik, hogy az infláció letörését nekünk magunknak kell letörni

– mondta a miniszterelnök.

A kormányfő ismertette, hogy a kabinet folyamatosan lép az infláció ellen, minden hónapban csökkenni fog a drágulás mértéke. A migráció ügyével kapcsolatban azt mondta, hogy Brüsszelben úgy döntöttek: bevezetik a migránskvótát és migránsgettókat építenének.

Ha engednénk Brüsszelnek, akkor migránsgettókat kellene építeni, de ezt nem hajtjuk végre, és áttekintettük mit tehetünk

- fogalmazott Orbán

Említést tett arra is, hogy annak ellenére, hogy Brüsszel igyekezik eltörölni a rezsicsökkentést, a kormány azon dolgozik, hogy megtalálja a megoldást a megőrzésére. Pénteken megoldást akarnak arra is találni, hogy segítsék a magyar borászokat, nehogy hátrányba kerüljenek az új hulladékgazdálkodás miatt. 

Orbán Viktor: Sikerült most elkerülni a harmadik világháborút

A kormányfő arról is beszélt, hogy az ukránok csak a saját szemüvegükön keresztül tudják nézni a konfliktust. Ez persze érthető is az ő szemszögükből nézve. De, ha Ukrajnát felvették volna a NATO-ba, akkor az azonnali világháborút jelentene. Hozzátette, éppen ezért meg kellett akadályozni, hogy az ukrán igényeket letörjék, és a többség nem akarta vállalni a világháború kockázatát.  A kormányfő szerint az ukránok kommunikációs és érintkezési stílusa szokatlan, mert ha bajban vagy, akkor viselkedj rendesen, és ez nem érvényes az ukránokra. 

Ne feledkezzünk el az emberi dimenzióról, mert ezrek halnak meg naponta. Éppen ezért akarunk tűzszünetet és békeszerződést

 - tette hozzá. 

Mint elárulta, a békéhez egyetlen méterrel nem kerültünk közelebb, mert egyre több fegyver kapnak az ukránok. A kormányfő szerint senki sem tudja, hogy az amerikaiak miért nem akarnak békét. Ukrajna elvesztette a szuverenitását, mert szinte mindent Nyugatról kap. Ha az USA békét akarna, akkor holnap megkezdődnének a tárgyalások - tette hozzá. 

Hamarosan elérhetjük az egy számjegyű inflációt

Orbán közölte: már egy-másfél hónappal hamarabb sikerülhet elérni az egy számjegyű inflációt.

A rezsicsökkentés révén minden család 181 ezer forintot kap havonta, tehát ez nem energetikai kérdés, hanem a középosztály és szegényebbek jelenlegi életének a fenntartását szolgálja. 

Migráció

Orbán Viktor a kötelező kvótáról azt mondta, hogy az elmúlt egy évben 330 ezer illegális migránst tartóztattak fel az unió határainál, ebből 270 ezret a magyar határon. 

A migráció ügyében csak a saját tapasztalatainkra kell támaszkodni. Éppen ezért emlékezni kell a saját élményanyagunkra, így a 2015-ös eseményekre. A brüsszeli szirénhangokat meghallgatjuk, de nem érdekel minket. No migration 

 mondta a kormányfő, aki szerint irigykedve nézik a magyarokat, hogy nálunk nincsenek migránsok. A migránsválság megoldása, hogy senki ne lépjen az unió területére, és csak azok jöhetnek be, akik menekültstátuszt kaptak. 

Nem engedjük, hogy lerombolják a sikeres magyar határvédelmi rendszert

- tette hozzá.

„Az, hogy Brüsszelben eldöntik, hogy migránsgettók legyenek, az elfogadhatatlan. Vért izzadtam, hogy a hazai menekülttáborokat bezárjuk, és most is ki fogunk tartani. Amíg nemzeti kormány lesz, addig nem lesznek migránsgettók Magyarországon” – ígérte a kormányfő. 

Szólt arról is, hogy kiderült, hogy a magyar ellenzéket valutában fizetik, és mindenki tudja, hogy aki a pénzt adja, az rendeli a nótát. A magyar baloldalt Brüsszel bármikor fel tudja használni, hogy ránk kényszerítse a migránskvótát és a migránsgettót.

A migránsokkal szembeni küzdelem első frontvonala a parlamentben van, és nem szabad engedni. A baloldal támogatja a brüsszeli döntéseket, és Brüsszelben is azt mondják, amit a gazdáik

 - tette hozzá. 

Orbán Viktor szerint a lengyelek is a magyar álláspont mellett vannak, és várják a szlovák választásokat is. Épp ezért egy migránsellenes szövetség megalakulására lenne szüksége Európának.

Orbán Viktor: Szuverenitási kérdés a baloldal külföldi finanszírozása

Ha a főpolgármestert meg lehet vásárolni, akkor nem a magyar emberek érdekei alapján dönt - mondta a kormányfő. Korrumpálták őket, mert pénzt adtak valamiért - tette hozzá. A mostani jogszabályok alapján is ez bűncselekmény, de aki külföldi megbízóktól pénzt fogad el, az bűncselkeményt követ el, és ebbe az irányba kell módosítani a törvényeket. Orbán Viktor szerint a magyar szabályozásnak vannak hiányos részei, és világossá kell tenni, hogy a külföldiek nem vásárolhatnak belföldi befolyást. 

 

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmasra duzzadtak a TV2 szexi sztárjának ajkai - kép

borsonline.hu

Kamerák előtt mondta ki Tóth Gabi a kemény üzenetét Krausz Gábornak és Hannarózának

vg.hu

Dél-Amerikát is elérheti a háborús hullám

metropol.hu

Kórházba került Hannaróza, Tóth Gabi és Krausz Gábor kislánya

mandiner.hu

A magyar labdarúgásról szeretett volna okosakat mondani, de szénné égette magát az RTL klub sztárja

origo.hu

Tóth Gabi teljesen átlátszó szoknyában, fekete bugyiban mutatta meg magát - kép

mindmegette.hu

Pisztáciavaj: az isteni krém, ami téged is azonnal rabul ejt

ripost.hu

Könnyes búcsú, ő a Sztárban Sztár leszek! kiesője

life.hu

Amennyi nő, annyiféle menstruáció: ekkor beszélhetünk cikluszavarról(X)

ripost.hu

Kínos találkozás a DWTS döntőjén! Így viselkedett egymással Tóth Andi és Marics Peti

life.hu

A soha véget nem érő PMS - a tünetek az egyes életszakaszokban eltérőek lehetnek(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Kozma atya adventről: a várakozás nem tétlenséget jelent

INSIDER

Meghozta az eredményt a babaváró hitel és a CSOK: egyre többen élnek saját lakásban

INSIDER

Döntöttek a CSOK pluszról, itt az összes részlet

INSIDER

Orbán Viktor: 2024-ben az áremelkeésnél nagyobb béremelések lesznek

INSIDER

Unokájával gyújtotta meg az első adventi gyertyát Orbán Viktor

INSIDER

„Ezek az élmények nekik is járnak” – driftelhettek a mozgáskorlátozottak, hála az Álomszállítónak

INSIDER

Íme a hideg idő 7 jótékony hatása, melyekre talán nem is gondolsz!

INSIDER

"Ezért kellett meghalnia?" - döbbenetes részletek Nagy Melanie rokonának tragikus haláláról