Létrehozva: 2023.07.26.

Ez a top 5 kedvenc belföldi nyaralóhely – Képek, videó!

Megmutatjuk, hová járnak legszívesebben nyaralni a magyarok belföldön.

Egyedül, ketten, családdal vagy csapatostul, a lényeg, hogy jól érezd magad! Most mutatunk neked néhány olyan várost, ahová akkor is szívesen ellátogatsz majd, ha már jártál ott, de ha még nem, mindenképp föl kell venned a bakancslistádra.

Lake,Balaton,Beach,And,Flower,Garden,At,Balatonfured,,Hungary.
A Balaton egyik legszebb városa Balatonfüred. Fotó: Csontos András

Ha nem tudod eldönteni, hova mennél a hétvégén, a magyarok legkedveltebb úti céljai közül válassz egyet!

Balatonfürednek mediterrán klímája van

Veszprém vármegyében található a magyar tenger északi partjának legnagyobb és talán legismertebb városa, a Balaton-part legrégibb üdülőhelye, Balatonfüred. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban a szív-és érrendszeri megbetegedések kezelésére jótékony hatású szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. Itt rendezik meg 1825 óta minden év júliusában az Anna-bált, emellett ismert jelentős vitorláskikötőjéről is. Az elképesztő látványú és hangulatú sétány lombos fái között mindenképpen sétálj keresztül.

A Budavári Palotanegyed Török kútja. Fotó: Kovács Tamás

Budapest rengeteg izgalmat tartogat

A külföldi és vidéki turisták egyik kedvenc magyarországi úti célja Budapest, mely számos világszínvonalú látnivalóval büszkélkedik. Több műemléke is szerepel a legszebb látványosságokat sorra vevő nemzetközi listákon, köztük a Parlament, a Halászbástya vagy a 2-es villamosról nyíló csodálatos, Dunára és a budai oldalra nyíló panoráma.

Ha a fővárosban vagy agglomerációjában élsz, akkor azért, ha az ország egyik egészen más részén, akkor azért érdemes időnként turista szemmel nézned Budapestre. Érdemes úgy bejárnod - akár évente többször is -, ahogyan előtte soha, hiszen minden egyes alkalommal tartogat majd újdonságot, meglepetéseket számodra.

Eger várának szűk utcái. Fotó: Komka Péter

Eger a gyógyvizek és a bor városa

Északkelet-Magyarország egyik legszebb és leghíresebb történelmi városában, Egerben járva felelevenítheted a régi osztálykirándulások hangulatát.

Valószínűleg te is jártál már itt és szívesen vissza is mennél. Most hétvégén érdemes lesz, hiszen Egerben található Magyarország egyik legnagyobb bazilikája, az egri főszékesegyház, de számos más híres műemlékkel és múzeummal is rendelkezik a város. Legismertebb látványosága az egri vár. A város gyógyvizes fürdője azért is különleges, mert itt található az ország 5 eredeti nyolcszögletű törökfürdője közül az egyik.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend az Érseki Palota Látogatóközpont, nagy kedvencnek számít továbbá a Kopcsik Marcipánia, a Beatles Múzeum körül pedig nagyszámú rajongótábor alakult ki. Eger pincesorai, különösen a Szépasszony-völgy mindig is különös vonzerőként jelentek meg, és ami a legjobb, hogy évről évre megújulnak, haladnak a korral, így a város borturisztikai kínálata is mindig nyújt valami újat az oda látogatóknak.

Gyula vára és a csónakázótó. Fotó: Jászai Csaba

Gyulán egészségre és jókedvre lelsz

A Fehér-Kőrös bal partján fekvő Gyula Erkel Ferenc zeneszerző szülővárosa. A város leginkább gyógyvizes fürdőjéről híres, amelyet az Almásy-kastély 200 éves ősparkjában lévő Gyulai Várfürdőben és Aqua Palotában élvezhetsz. Jelképe a Gyulai Vár, mely Közép-Európa egyetlen épen maradt síkvidéki, gótikus téglavára.

A legtöbb embert vélhetően a Gyulai Várfürdő vonzza a városba. A gyógyvíz, az egészség és a jókedv ott biztosan rád talál. Az élményfürdő mellett lévő Aqua Palota is remek kikapcsolódási lehetőséget nyújt. A fürdőkomplexum a téli hónapokban éjszakai wellnesslehetőséggel és szaunaszeánszokkal, nyáron pedig családi programokkal és vízi partival várja a vendégeket. Itt egyedül, párosban vagy a családoddal is romantikus feltöltődésre számíthatsz.

Pécsre visszavágynak az utazók

A Mecsek hegység lábánál fekszik ez a történelmi emlékekben és múzeumokban gazdag város. Pécsen vagy ahogy régiesen mondjuk, Pécsett található hazánk egyik UNESCO világörökségi helyszíne, az ókeresztény sírkamrák, valamint számos török emlék, köztük a magyarországi török-iszlám építészet legmonumentálisabb alkotása, Gázi Kászim pasa dzsámija is.

Pécs, Hungary,-,September,24,,2016:,Szechenyi,Square,In
Pécs látványosságait is érdemes többször megnézni. Fotó: Minoli

Pécs egyetemvárosa nem az a hely, amin csak úgy átrohansz, hogy végre kipipálhasd a turisztikai bakancslistádon. Ha csak egyszer is megfordultál már a városban, minden bizonnyal visszavágysz majd. Valami mediterrán rezgés vonzza oda az embereket, az utcák olaszos hangulata, a pezsgő esti élet és a török emlékek egzotikuma lehet az, amit a napvitorlák, a pálmafák és a leanderek tesznek még hangulatosabbá. Nem is beszélve a kultúra adta lehetőségekről, hiszen annyi kiállításnak és kulturális emléknek ad otthont ez a település, hogy szinte minden egyes látogatásra jut egy újabb élmény. Ehhez pedig még hozzáadódnak az éppen aktuális nyári programok – hívja fel a figyelmet a Travelo.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Postabank-seftelés, borzalmas "Rapülők", pofátlan milliomos: bemutatjuk Geszti Pétert

origo.hu

Félmeztelen privát képeken a gigamellű magyar modell

borsonline.hu

Fontos felismeréseket és komoly fejtörést hoznak a csillagok: erre számíthatsz hétvégén a horoszkópod alapján

mandiner.hu

„Munkás vagy ilyesmi nem szívesen lennék!” – videón a 12 éves Geszti Péter, ahogy a saját jövőjébe lát

ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

vg.hu

Balaton: öntik a piacra az északi parti ingatlanokat, egyre nagyobb a különbség az árakban

origo.hu

Mellbimbóit mutogatta az ismert énekesnő

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

INSIDER

Jó hír az autósoknak: jelentős üzemanyagár-csökkenés jön hamarosan

INSIDER

Karácsony lebuktatta magát: olyan interjút adott, hogy rengetegen fordítanak neki hátat

INSIDER

Összement a tejföl, a túró és a mosogatógép kapszula is kevesebb lett! Mutatjuk a konkrét termékeket

INSIDER

Mutatjuk a gyermekvédelmi törvénycsomag pontjait, komoly szigorítások léphetnek életbe

INSIDER

Íme, itt vannak az ötöslottó nyerőszámai

INSIDER

Édesanyja fedte fel a gyerekgyilkos Katalin szörnyű titkát

INSIDER

Botrány Bécsben: hullarészeg magyar késelt az utcán, még a rendőröket sem kímélte

INSIDER

Ócsai horror: Elképesztő pofátlanság, mit kértek a patkány harapta kislány anyukájától az albérletért